المانیتور از فعالیتهای خودجوش گسترده جوانان عراقی برای ارائه خدمات به زائران کربلا در روزهای منتهی به اربعین گزارش داده است. طبق این گزارش، هر روز هزاران جوان عراقی با فراهم کردن امکانات و تمهیدات، به زائرانی که پیاده به سمت کربلا حرکت میکنند، خدماتی همچون غذا و مکان استراحت ارائه میکنند و تمام این امکانات و خدمات به طور رایگان عرضه میشود.
المانیتور نوشته است: هر ساله صدها هزار شیعه از نقاط مختلف عراق به طور پیاده به سمت کربلا حرکت میکنند و دهها کیلومتر پیاده میروند تا در مراسم معنوی اربعین شرکت کنند.
در حالی که جمعیت کشور عراق در آخرین سرشماری، حدود 30 میلیون نفر اعلام شده، المانیتور نوشته است: این واقعه مذهبی را باید بزرگترین گردهمایی در جهان دانست زیرا بیش از 15 میلیون نفر در آن شرکت میکنند که معادل یک سوم جمعیت عراق است.
علی مومن از اساتید دانشگاه و مدیر سابق شبکه تلویزیون ماهوارهای النجف در این باره به المانیتور گفته است: یکی از ویژگیهای جالب توجه مراسم اربعین این است که در آن از همه گروههای مسلمانان بدون توجه به اختلافاتی که دارند شرکت میکنند و حتی اقشار غیرمسلمان نیز در این مراسم حضور مییابند. در این مراسم، از همه طبقات اقشار مردم از مسئولان ارشد تا اساتید دانشگاهی و نخبگان تا عامه مردم کنار یکدیگر حضور پیدا میکنند.
حسن سلمان رئیس هیئت امنای شبکه رسانهای عراق Iraqi Media Network (IMN) هم به المانیتور گفته است: اربعین هم نشانگر عمق نفوذ تاریخی و مذهبی این واقعه خصوصا در شیعیان است و هم دارای ابعاد آشکار سیاسی است. بسیاری از افراد بیمار به امید معجزه امام حسین (ع) در اربعین شرکت می کنند و همه ساله تعداد زیادی نیز بر اثر معجزه امام حسین(ع) شفا میگیرند.
المانیتور در ادامه به نمونههایی از بیمارانی که با عنایت امام حسین (ع) شفا گرفتهاند و ماجرای خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند، اشاره کرده و گزارش خود را با این نتیجه به پایان برده است که مراسم اربعین بزرگترین گردهمایی مردمی است، مردمی که در این گردهمایی مخلصانه و عاشقانه با یکدیگر رفتار میکنند و احساسات عمیق برادری میان آنها حاکم است.