کد خبر 370594
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶

نماینده پارلمان انگلیس، ایران را کشوری قدرتمند و ستون ثبات منطقه خواند و خواستار درک حقایق ایران از سوی جمهوریخواهان آمریکا شد.

به گزارش مشرق، جان کری وزیر خارجه آمریکا و همتای ایرانی وی محمد جواد ظریف اخیرا اعلام کردند که دستیابی به توافق جامع هسته ای بین ایران و ۱+۵ تا ۳ یا ۴ ماه آینده امکان پذیر است.در همین راستا خبرنگار مهر گفتگویی با "ریچارد بیکن" نماینده مجلس عوام بریتانیا و نایب رییس گروه دوستی این کشور با ایران انجام داده است که آن در ادامه از نظر می گذرد:

وزرای خارجه ایران و آمریکا می گویند که ظرف ۳ یا ۴ ماه آینده توافق هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ به دست خواهد آمد. ارزیابی شما چیست؟ آیا با توجه به مشکلات موجود این امر امکان پذیر است؟

*ریچارد بیکن: اینکه توافق ظرف هفته های آینده حاصل شود یا چند ماه آینده مهم نیست بلکه مهم این است که یک راه حل وجود دارد و جهان در آستانه دستیابی به یک راه حل است که برای طرفین قابل قبول است و به طرفین اطمینان می دهد. به طوریکه ایران به برنامه ها و خواسته هایش ادامه بدهد و جامعه جهانی هم از برنامه هسته ای ایران اطمینان حاصل کند. ایران برنامه هسته ای خود را در دهه ۶۰ با کمک ایالات متحده آمریکا آغاز کرد. ایران هنوز هم به فعالیتهای صلح آمیز هسته ای خود ادامه می دهد. ما می دانیم که ایران از کمک های روسیه در این خصوص استفاده می کند. موضوع هسته ای مسئله مهمی است. در خصوص موضوع هسته ای ایران مشکلاتی وجود دارد که قابل حل و فصل است. باید توجه داشت که حل و فصل مسئله هسته ای مشکلات دیپلماتیک بین ایران و انگلستان و دیگر کشورهای غربی را هم حل و فصل نمی کند بلکه مسائل زیادی وجود دارند که باید در خصوص آنها با هم همکاری کنیم.

*قرار است ایران و گروه ۱+۵ تا ماه مارس به یک "توافق سیاسی" دست یابند، منظور از توافق سیاسی چیست؟

نمی دانم جزئیات دقیق این توافق چه خواهد بود. وزیر خارجه آمریکا تلاش های زیادی انجام می دهد تا توافق حاصل شود و ایران هم باید از این فرصت برای بهبود دامنه مذاکراتش استفاده کند. کاملا واضح است که دستاوردهای زیادی در مذاکرات میان ایران و ۱+۵ به دست آمده است. ایران ظرفیت های زیادی دارد که می تواند ارائه کند. ایران یکی از قدرت های بزرگ منطقه است. خیلی از مقامات غربی از موقعیت و نقش تاریخی ایران در منطقه آگاه هستند و صادقانه باید بگویم ما از خیلی چیزها که برای ایران اتفاق افتاده خبر داریم و متاسفیم و می خواهیم فصل جدید و بهتری در روابط با ایران باز شود.

تشکیل کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی گری به خواست رئیس جمهوری اسلامی ایران، نشان دهنده تیزبینی اوست. به طوری که بسیاری در تهران جمع شده اند و درباره مبارزه با خشونت و افراط گرایی صحبت می کنند. تصویر ایران در بسیاری از رسانه های غربی متوازن و منطقی ارائه نشده است. در سال های اخیر این وضعیت کمی بهتر شده است. بسیاری ایران را کشور و نظامی عجیب تلقی می کنند. اما حقیقت این است که ایران یک کشور عادی پیشرفته با جمعیتی بزرگ است که می خواهند تجارت کنند. ایران مثل دیگران می خواهد در صلح و آرامش زندگی کند. در سال های گذشته شاهد حجم زیادی از برنامه های ایران هراسی بوده ایم و وقتی به حقایق موجود نگاه می کنیم به نظر می رسد که این کارها با اهداف خاصی انجام شده اند. حقیقت این است که ایران پایه ثبات در منطقه است. ایران مکانی امن است که مردم به طور عادی به کار و تجارت خود می پردازند در حالی که وقتی به همسایه های ایران در شرق و غرب نگاه می کنیم اوضاع چنین نیست. ایران می تواند نقش مهمی در منطقه بازی کند و به ثبات و امنیت منطقه کمک کند. ایران یک قدرت بسیار مهم منطقه ای است.

*ظرف چند هفته آینده جمهوری خواهان کنترل سنا و کنگره آمریکا را در دست خواهند گرفت. آیا به نظر شما جمهوری خواهان با تصویب دور جدیدی از تحریم ها موجب مرگ توافق هسته ای با ایران خواهند شد؟

ممکن است آنها این کار را انجام دهند. در میان جمهوری خواهان کسانی هستند که می خواهند مشکل ایجاد کنند. توصیه من این است که جمهوری خواهان به تهران بیایند و با مردم عادی دیدار کنند. من مطمئن هستم که آنها تعجب خواهند کرد. به نظر من ایران که یکی از تمدن های بزرگ جهان بوده پیام های زیادی برای ارائه به آنها و جهان دارد. خیلی ها در غرب از این مسئله مطلع نیستند. حتی بسیاری در کشورهای غربی وجود دارند که هنوز نمی دانند ایران یک کشور عربی نیست و اطلاعات بسیار کمی درباره ایران دارند. به نظر من باید ایران جایی شود تا این افراد بیایند و این حقایق را بینند و به جمهوری خواهان آمریکا هم توصیه می کنم که باید بیایند و ایران را ببینند تا بدانند ایران پر از انسان هایی منطقی است. اگر آنها این را بفهمند فضای سیاسی عوض خواهد شد.