به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از دفتر ويژه رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح، سردار سرلشکر سيدحسن فيروزآبادي رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح در اولين اجلاسيه مقامات و مسئولان ستاد کل نيروهاي مسلح به مناسبت آغاز سال 1390 و نامگذاري اين سال به نام سال جهاد اقتصادي، گفت: حضرت آيتالله العظمي خامنهاي فرمودند امسال، سال جهاد اقتصادي است، اين عنوان ميتواند از ديدگاههاي مختلف تعابير مختلفي داشته باشد ما نبايد از ديدگاههاي مختلف به اين فرمايش امام مسلمين نگاه کنيم، ما بايد از ديدگاه اسلامي و خط امام به فرمايش رهبر عزيزمان توجه کنيم. چون ممکن است کسي بگويد جهاد اقتصادي يعني چند موسسه مالي اعتباري را بايستي راه بياندازيم، يا برويم مثلا از سرمايهداري حمايت کنيم و قاعدتا اينها منظور نيست، ما بايستي اين واژه ترکيبي جهاد اقتصادي را در دو بخش از هم جدا ببينيم و بعد ترکيب کنيم.
وي افزود: واژه جهاد و واژه اقتصاد يعني اگر فقط نگاه کنيم به اقتصادي، ممکن است به ياد آن انحرافاتي که بيان شد بيافتيم يا ممکن است کساني به نفع خودشان اين را استفاده و ذهن جامعه را منحرف کنند، ولي وقتي به واژه جهاد توجه کنيم و بعد جهاد را ملحق کنيم به اقتصادي، ميشود نگاه اسلامي و انقلابي. مفهوم جهاد در فرهنگ اسلام و تشيع مشخص است و جهاد يعني اينکه با معرفت، با اراده و تصميم در ميدان جهاد در برابر تهديد دشمنان حاضر شويد و از تمام ظرفيتهاي وجوديشان و تمام نعمتهايي که خدا داده در راه خدا براي رسيدن به هدف هزينه کنيد. الزاما آخر جهاد شهادت نيست. امام حسين (ع) فرمود دو فوز در ادامه جهاد هست، يا پيروزي است يا شهادت، بنابراين در ادامه جهاد ما بايد به پيروزي برسيم.
رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ادامه داد: جهاد اقتصادي فقط وجهه اقتصادي ندارد، بلکه به جهت جهاد بودنش، وجهه فرهنگي، ديني، اخلاقي و پرورش دارد روي همه اقشار جامعه اثر ميگذارد و اثر بزرگتر آن رشد بيشتر و پيشرفت بيداري اسلامي است.
فيروزآبادي در ادامه خاطرنشان کرد: با اشاره به جهاد علمي در سطح کشور و تأثيرات آن در جهان گفت: يک دورهاي در کشور داشتيم که مملکت بايد سازماندهي ميشد اين کار در دهه اول بعد از جنگ صورت گرفت، اما بعد از آن حضرت آيتالله العظمي خامنهاي جهاد علمي را مطرح کردند. جهاد علمي خودش يک دوره تقريبا ده ساله را پشت سرگذاشت، همه دانشآموزان، دانشجويان، اساتيد، دانشگاهها، مراکز پژوهشي، مراکز تحقيقاتي، موسسات صنعتي و توليدي و هرجا دانشمندي بود در هر رشتهاي، به جهاد علمي پرداخت که محصولات آن را در گوشه و کنار کشور و تلالو آن را در جهان ميبينيم، الآن در اين مرحله، امام خامنهاي آمدهاند يک پله بالاتر مطرح کردهاند و فرمودند جهاد اقتصادي، بنابراين، اين جهاد اقتصادي پله بالاتر آن جهاد علمي است.
رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ادامه داد: جهاد اقتصادي مبتني بر توليد علم است يعني آن چيزي که رفتيم از راه علمي کار کرديم، شناختيم، پژوهشهاي کشاورزي، زمينشناسي، ژنتيکي، در گياهان و جانوران، دامپروري، صنعت و توليدات عالي و علوم انساني، حالا بايد آنها را در ميدانهاي کار، کارگاهها، کارخانهها، پادگانها و در مزارع به کار بگيريم. يک جهاد اقتصادي دانش پايه، يعني ادامه همان روحيه جهادي که حضرت امام (ره) در آغاز انقلاب شروع کردند و روحش را در جهاد سازندگي و در جبههها در دوران دفاع مقدس به مردم دميدند. رهبر عزيز ما امام خامنهاي روحش را در جهاد علمي دميدند و امروز آن روح را در جهاد اقتصادي ميدمند. يعني يک گام جلوتر ملت ايران به پيش، منتها اين فقط يک کوشش و تلاش نيست، يک جهادي است مقدس، متکي به ارزشهاي جهادهاي مراحل گذشته، يعني روحي که در جهاد سازندگي، در جبههها و جهاد علمي بوده همه اينها ميآيد در برابر تهديد اقتصادي مجسم ميشود و شکل ميگيرد.
وي ادامه داد: در جهاد اقتصادي، يعني همه آحاد مردم ايران در هر جايي که هست بايد امروز بيايد با روحيه انقلابي و ديني و با نگاه به کسب رضاي خداي متعال. نائب امام زمان (عج) ولي امر مسلمين وقتي ميآيد فرماني را ميدهد يک امر الهي ميشود. اين امر الهي مقدس است، جهادش هم مقدس است، با اين روح بايد وارد کار شود و به کار بپردازد و بدانيم که اين دستهايي که ملت ايران به هم دادهاند و مهر ميثاقي که مردم ايران در روز 9 دي سال 1388 و 22 بهمن سال 88 و 89 پاي ميثاقشان با امام خميني (ره) و اسلام و با ولايت فقيه زدند اين بايد حالا کار کند تا درخشش در جهان بيشتر شود.
رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح اظهار کرد: البته بايد توجه هم کنيم که دشمنان انقلاب اسلامي هم علامت ميدهند. اين که تحريم ميکنند. مثلا در خصوص مسأله انرژي صلحآميز هستهاي ميآيند تحريم اقتصادي ميکنند يا در ارتباط با توليد موشک دفاعي، يا شعارهاي مردم در ميدان، تحريم اقتصادي ميکنند پاسخ انقلابي "ما ميتوانيم " نيروهاي بسيجي و زبده کشور آنان را تحريم ميکنند. اين تحريمها به ما ميگويد که در برابر آن بايستي که يک جهادي اتفاق بيافتد. اين تحريمها همان جبههبندي استکبار است که ديروز آمريکا و صهيونيسم، انگليس و ابر سرمايهداران طراحي کردند. در مرزهاي عراق با انقلاب اسلامي، امروز آمدهاند در ميدان اقتصادي طراحي کردند، رهبري عزيز ما با روشنبيني اين خاکريزهاي دشمن را در برابر انقلاب شناسايي کردند و به مردم فرمان جهاد اقتصادي دادند.
فيروزآبادي ادامه داد: يک روز دشمن در پي محرومکردن مردم و نابودي اقتصادي ملي ما بود. امام فرمان جهاد سازندگي داد. يک روز دشمن در جهت نابودي انقلاب به جنگ نظامي پرداخت. امام فرمان جهاد در جبههها را صادر کردند. يک روز دشمن ميخواهد به تحقير مسلمين از لحاظ علم بپردازد. امام مسلمين دستور جهاد علمي دادند. امروز که خاکريزهاي تحريم دشمن، جنگ اقتصادي دشمن را نشان ميدهد امام خامنهاي فرمان جهاد اقتصادي را ميدهند.
عضو شوراي عالي امنيت ملي کشور همچنين با اشاره به اهداف متصور از جهاد اقتصادي گفت: اهدافي که از بيانات مقام معظم رهبري در چارچوب عدالت و پيشرفت و اتحاد و همبستگي متصور است، رفع وابستگي اقتصادي به بيگانگان، ارتقاء بهرهوري، کاهش فاصله طبقاتي، ارتقاء آرمانهاي انقلاب اسلامي در بعد اقتصادي، رفع محروميتها از کشور (محروميتزدايي) و کارآمدسازي اقتصاد کشور در مقابله با تحريمها را ميتوان برشمرد.
وي افزود: نگاه ما به جهاد اقتصادي از روز اول اين بايد باشد. با اين مبنا حرکت کنيم و دشمن را در برابر خودمان ببينيم. سلاحهاي تيز و برنده اقتصادي دشمن را ببينيم و جهاد اقتصادي ما همان جايگاه و ارزش را داشته باشد که جهاد در جبههها در برابر دشمن داشت. آنجا ما شهادت، جانبازي، آزادگي و رزمندگي در زندگي داشتيم. اينجا فقط رزمندگي و جهاد؛ خدا امتحانهاي سختتر را در برابر ملت به برکت دوران دفاع مقدس و فداکاريهاي ملت برداشته، ولي جهاد اقتصادي بايد با همان شور و حال جبههها در کشور صورت بگيرد تا ايران بتواند آن جايگاه خودش را در بيان هجمه دشمنان و مسابقه رقيبان حفظ کند.
فيروزآبادي در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: ماموريت نيروهاي مسلح حفظ اقتدار نظام جمهوري اسلامي ايران، ايجاد قدرت بازدارندگي و قدرت دفاعي، در مقابله با تهديدات است. جهاد اقتصادي ما چيست؟ يک وقتي تصور اشتباهي که در بعضيها ايجاد شده اين نباشد که نيروهاي مسلح بروند کارخانه، مزرعه، شرکت بزنند و کار اقتصادي کنند. اين غلط است. نيروهاي مسلح در چند بخش ميتواند در جهاد اقتصادي شرکت داشته باشد. يکي کمکهايي است که نيروهاي مسلح به دولت و ملت انجام ميدهد که جهاد اقتصادي در کشور پيشرفت کند. همانطور که ما در دوران جهاد علمي، نخبگان را کمک کرديم و استعدادهاي آنان را پرورش داديم در دوران جهاد اقتصادي هم ممکن است اين کارها را بتوانيم انجام بدهيم هم در بعد نيروي انساني و هم در بعد فناوري، صنعت، کشاورزي و ساير امور بايد اين موارد را شناسايي و روي آن مطالعه کنيم. به دستگاههاي دولتي کمک، حمايت و پشتيباني کنيم.
رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح با اشاره به قدرت اقتصادي سازمانهاي نيروهاي مسلح خاطرنشان کرد: قدرت اقتصادي نيروهاي مسلح چهطور ميتواند در جهاد اقتصادي وارد شود، نه اينکه قدرت اقتصادي نيروهاي مسلح رقيب مردم شود و به شيوههاي غلط در اقتصاد کشور دخالت کند. نه ما خودمان صنايع داريم، براي خانواده و آحاد نيروهاي مسلح و تغيير نيازهاي نيروهاي مسلح و براي تهيه مواد اوليه، بايستي نيروها و امکانات را به شکل جهادي به حرکت در بياوريم.
وي خاطرنشان کرد: راه ديگري نيز ممکن است وجود داشته باشد که ما بتوانيم طراحي کنيم. در گذشته هم از اين طراحيها وجود داشته است مثل احياء اراضي در مناطق محروم مرزي که ساکنين کمي هم دارد، ولي آب و زمين دارد، خوب ميشود مردمان آنجا را تقويت کرد که بتوانند کشاورزي و کار را فعال کنند. نيروهاي مسلح ميتوانند بروند در آنجا سرمايهگذاري کنند، چون ممکن است براي آناني که سرمايهگذاري کنند صرف شايستهاي نداشته باشد که بروند در آن مناطق سرمايهگذاري کنند. نيروهاي مسلح با تعاون با مردم کار کنند، البته وقتي که راه بيافتد داوطلب پيدا ميکند، ولي قبل از آن اينکار از سالها پيش در ذهن فرماندهان دفاع مقدس بوده که بروند در مناطق محروم مرزي، کشاورزي و دامپروري را احياء و کمک کنند، قاعدتا نيروهاي مسلح بايستي در اين امور پيشقدم شوند و به کمک دولت و ملت بشتابند و کار کنند. در اينها هم باز نگاه پولي نبايد باشد.
فيروزآبادي با اشاره به سازمان بسيج سازندگي گفت: مثلا اين تعريفي که در ارتباط با بسيج سازندگي است که سازمان بسيج مستضعفين با يک طرح سريع و ضربتي در مورد بيسوادي در کشور اقدام ميکند از نيروهاي بسيجي و قدرت بسيج هم استفاده شود و مثل صدر اسلام که هرکسي سواد داشت، سواد را ميآموخت. الان هم بايد بيسوادي را ريشهکن کنند. خود اين يک جهاد اقتصادي است. چون سواد که ترميم شد بعد حرکت اقتصادي تسريع ميشود. طرحهايي از اين قبيل فراوان است يا تسريع در جهاد علمي، همانطور که ما براي نخبگان زمينههاي پژوهشي و بررسيهاي علمي سطح بالا را در تمام دستگاههاي کشور تامين کرديم، ميشود، حتي زمينههاي کار براي نخبگان را هم در کشور ايجاد کرد با استعدادهاي نيروهاي مسلح و صادر کند به بيرون از نيروهاي مسلح، کار عمراني، سدسازيها، تاسيسات مهم زيربنايي در داخل و خارج از کشور که الان در آفريقا و آمريکاي مرکزي انجام ميشود و چه در امور صنعتي و غيره.
وي افزود: بنابراين همه سازمانهاي نظامي کشور جلسات فکري بين نخبگان نيروهاي مسلح برگزار کند و به اين جهت سوق بدهيم که جهاد اقتصادي در چارچوب نيروهاي مسلح و موازين و حدودي که عنوان شد فکر شود و سهم خودمان را همانطور که در نيروهاي مسلح در پيشرفت انقلاب در کشور ايفاء کرديم در اين جهاد اقتصادي هم سهم خود را ايفاء کنيم.
فيروزآبادي با اشاره به عملياتيکردن بحث جهاد اقتصادي در نيروهاي مسلح گفت: موارد مطرح شده به عنوان هسته اوليه بحث بود و در ارتباط با جهاد اقتصادي نميشود در نيروهاي مسلح بخشنامهاي عمل کنيم با شرح صدر بايستي به افقهاي بلند بينديشيم. اين جهاد اقتصادي هسته سياستگذاري و مديريت و هدايت ميخواهد، پروژههاي جهاد اقتصادي را هم بايستي در نيروهاي مسلح طراحي کرد، محورهاي آن را دهيم و هرکس پيشنهاد خود را بدهد. جلسه نخبگان در سطح سازمانهاي نيروهاي مسلح برگزار شود طرحها در ستاد کل تاييد شود. يکي از نگاههايي که ما بايد داشته باشيم نگاه به عمق جهاد اقتصادي است. اين اقدام مايه ديني، انقلابي و جهادي دارد و مقدس است و مايه دفاعي دارد در برابر دشمن از غيرت و همت ملت پيروي ميکند مثل بقيه ابعاد.
در اين اجلاس معاونين ستاد کل نيروهاي مسلح راهکارهايي عملي براي تحقق جهاد اقتصادي در نيروهاي مسلح و در جهت کمک و تعاون با دولت و مردم مواردي را بيان داشتند.