احمد شاکری از طرح‌نامه دوم خود در حوزه دفاع مقدس با نام «جایگاه شخصیت در ادبیات داستانی دفاع مقدس» خبرداد و گفت: تاکنون 400 صفحه از آن تالیف شده و حدودا 150 صفحه باقی مانده است.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، احمد شاکری درباره تالیفات تازه خود اظهار داشت: مجموعه پژوهش‌هایی در حوزه ادبیات دفاع مقدس انجام می‌شود که جلد نخست آن در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با عنوان «جستاری در اصطلاح‌شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» مراحل نشر را سپری می‌کند.

وی با بیان مجلد دوم و طرح‌نامه‌ای دیگر افزود: طرح‌نامه دوم من به موضوع انسان شناسی ادبیات دفاع مقدس اختصاص یافته است، اما شناخت‌ جایگاه شخصیت در داستان مقدمه‌ای است برای شناخت انشان و انسان شناسی، لذا عنوان کتاب دیگری که کار می‌کنم در حال حاضر با نام موقت «جایگاه شخصیت در ادبیات داستانی دفاع مقدس» است.

شاکری متذکر شد: تاکنون 400 صفحه از این اثر نوشته شده و حدودا 550 صفحه خواهد شد و تا بهار سال آینده تحویل پژوهشگاه خواهد شد. آغاز این کار اوایل سال 91 بوده و حدود دو سالی است که روی آن کار می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه حدود یک سالی است که جلساتی را در انجمن قلم راه‌اندازی کرده‌ایم گفت: جلساتی در راستای داستان پژوهی راه‌اندازی شده است که مجموعه‌ای از دوستان منتقد که علاقه‌مند به تدریس داستان‌ هستند و تجربه‌هایی در تدریس عناصر داستان داشته‌اند گرد هم آمده‌اند و جلساتی پایه‌گذاری کرده‌ایم.

شاکری در ادامه با تاکید بر این مهم که بحث‌ها در این جلسات اجتهادی بوده و در حوزه عناصر داستان مواردی مطرح می شود گفت: به عنوان الگو این موارد می‌تواند پیشنهاد شود اما آنچه که همواره به چشم می آید اینکه در حوزه نظری داستان، به شدت محتاج  تولیدات ادبیات غرب هستیم، حتی میرصادقی، یونسی، جمال‌زاده و براهنی هم عموما تئوری‌های غرب را تکرار کرده‌اند و تلاش در تبیین داشته‌اند.

به گفته این نویسنده، در طول دو دهه اخیر تعداد آثار ترجمه‌ای در حوزه مباحث نظری داستان چشمگیر است.

وی در ادامه با بیان اینکه شاید ماهانه دو سه عنوان جدید را در این حوزه شاهدیم عنوان کرد: همه این موضوعات به این معناست که ما در تولید فکر در حوزه عناصر داستان که مبنا است فقیر هستیم. ضمن اینکه آثار دهه اخیر مسایلی که در آنها مطرح می شود تنها تعارف داستان نیست بلکه روش‌های دیگر در کنترل ذهن، یوگا و مجموعه مهارت‌های دیگری که به نویسنده توصیه می شود در این کتاب‌ها آمده است و فراتر از مباحث نظری است و اصولا با جریان‌های شبه عرفانی مواجهیم.

نویسنده «عریان در برابر باد» اضافه کرد: نیازمند تولید در این حوزه هستیم، در این چند دهه آثار داستانی تولید شده که باید برخی عناصر را باز تعریف کنیم و مبانی خود را تعریف کنیم. البته کم شاهد این موضوع بوده‌ایم افرادی چون محمدرضا سرشار تلاش کرده‌اند به این مرز نزدیک شوند، اما متاسفانه مدرسین عناصر داستان هم فرصتی نمی‌کنند همه منابع را ببینند و به لحاظ ذهنی به نحو کامل با مسایل درگیر نمی شوند.

شاکری ضمن بیان اینکه باید خارج داستان هم داشته باشیم افزود: باید افراد شاخص ادبیات داستانی جلسات علمی روشمند داشته باشند. تا افراد در آن آزادانه و علمی آخرین مبانی و تعارف را به چالش بکشند تا شاهد تولید علم باشیم.

این مولف در پایان خاظرنشان کرد: چنین جلساتی در انجمن قلم یک سالی است که شکل گرفته و 25 نشست برگزار شده است بنا داریم بتوانیم کتابی از ماحصل آن تولید کنیم.
منبع: فارس