کد خبر 37312
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۹

باستان‌شناسان براين باورند که توانسته‌اند يکي از قديمي‌ترين مغزهاي جهان را که به يک انسان عصر آهن تعلق دارد کشف کنند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دانشمندان هنگامي که يک منطقه را براي ساخت محوطه دانشگاه نيويورک حفاري مي‌کردند،‌ اين جمجمه را در يک گودال پر از گل يافتند. با بررسي بيشتر جمجمه توسط محققان، آنها با بافت نرم يک مغز 2500 ساله روبرو شدند که سالم باقي‌مانده بود.

 

شکستگي‌ها و نشانه‌هاي روي استخوان سر نشان مي‌دهد که اين انسان که بين 26 تا 45 سال سن داشته احتمالا اعدام شده و پس از بريده شدن سرش بطور جداگانه دفن شده است.

دانشمندان از اينکه بافت مغزي که بطور معمول پس از چند سال فاسد مي‌شود، چگونه پس از گذشت چند قرن سالم مانده متحير و شگفت‌زده هستند.

 

متخصصان موسسه باستان‌شناسي دانشگاه نيويورک چندي پيش از سوي دانشگاه براي حفاري اکتشافي اين منطقه فراخوانده شدند تا پيش از شروع عمليات ساخت محوطه دانشگاه، اين محل را مورد جستجو قرار دهند.

آنها اين جمجمه را بصورت جداگانه در حاليکه بصورت روبه‌پايين روي خاک ماسه‌اي غني از مواد آلي قرار داشت پيدا کردند.

 


اين دانشگاه تيمي از دانشمندان، باستان‌شناسان، شيميدانان و باستان‌شناسان زيستي و همچنين متخصصان اعصاب را براي تحقيق در مورد چگونگي سالم ماندن بافت مغز اين انسان به کار گمارده است.

اين تيم همچنين به بررسي چگونگي مرگ اين انسان و شيوه دفن آن که ممکن است با سالم ماندن بافت نرم مغزي در ارتباط باشد پرداخته‌اند.