به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دکتر حکمت نعامنه افزود: فلسطینیان ساکن شهر بیت المقدس به هر شیوه ممکن به مقابله با این جنایات و تعرضات برمی خیزند که از جمله این شیوه ها حضور در مسجد الاقصی و حمله با خودرو به صهیونیست ها و به کارگیری اسلحه است.
شیوه های گوناگون تجاوز
وی تصریح کرد: تعرض صهیونیست ها علیه فلسطین و مسجد مبارک الاقصی شکل های متعددی به خود گرفته است که از جمله آنها مصادره کارت شناسایی، حمله فیزیکی ،اهانت لفظی، محدودیت آفرینی برای نمازگزاران، بازداشت آنان، صدور فرمان ممنوعیت ورود به داخل مسجد الاقصی، تبعید از مسجد مبارک الاقصی، تبعید فلسطینیان ساکن بیت المقدس از این شهر، یورش ها و ورودهای مکرر صهیونیست ها به صحن ها و محوطه های مسجد الاقصی است.
وی یادآور شد: تبعید فلسطینیان از مسجد الاقصی و شهر قدس و بازداشت فلسطینیان و نگه داشتن آنان در زندان تا زمان محاکمه غیر عادلانه شان در سه ماه اخیر سال جاری افزایش یافت.
وی در رابطه با بستن و محاصره مسجد الاقصی در سال جاری اظهار داشت: « اشغالگران صهیونیست برای نخستین بار از زمان اشغال مسجد الاقصی در سال ۱۹۶۷ این مکان مقدس را به صورت کامل بستند، این اقدام به دنبال تیراندازی مبارزان فلسطینی به سوی یهودا گلیک یهودی تندرو صورت گرفت، اشغالگران صهیونیست همچنین در فاصله ماه های آوریل تا اوت گذشته به مدت ۲۵ روز از بامداد تا نماز ظهر ورود زنان فلسطینی ممانعت کردند، این اقدام در حالی صورت می گیرد.»
رئیس سابق موسسه عمران الاقصی خاطرنشان ساخت: هدف دشمن صهیونیستی از بستن مسجد الاقصی، تقسیم آن میان مسلمانان و یهودیان است.
نعامنه یادآور شد: عزم و اراده پولادین مسلمانان اعم از زنان و مردان در قدس و سرزمین های اشغالی ۴۸ و پافشاری آنان بر حق خود در مسجد الاقصی موجب خنثی شدن توطئه های شوم دشمن صهیونیستی و حفظ موجودیت فلسطینیان و مسلمانان در این مکان مقدس شده است.
نشانه رفتن طرح های رونق بخشیدن به مسجد الاقصی
نعامنه تصریح کرد: موسسه عمران الاقصی که ناظر بر پروژه حلقه های درس و بحث است در ماه سپتامبر گذشته بسته شد. این اقدام پس از موفقیت این موسسه در رونق بخشیدن به این مسجد از طریق انتقال صدها فلسطینی ساکن قدس و سرزمین های اشغای ۴۸ و مشارکت دادن آنان در طرح حلقه های درس و بحث صورت گرفت.
وی توضیح داد: این اقدام ظالمانه هیچ پشتوانه قانونی ندارد و اساسا به منظور تخلیه این مکان مقدس از وجود مسلمانان صورت گرفت.
وی یادآور شد: طرح های رونق بخشی به مسجد الاقصی اساسا با هدف و احیای این مکان مقدس و حفظ هویت اسلامی آن صورت می گیرد. این مساله دشمن صهیونیستی را نگران کرد، زیرا این طرح ها و پروژه ها مانع از تغییر بافت و ترکیب جغرافیایی و جمعیتی شهر قدس می شود، از این رو صهیونیست ها شبانه روز می کوشند تا وارد مسجد الاقصی شوند.
وی تاکید کرد: دشمن صهیونیستی به منظور تحقق بخشیدن به این هدف دست به جنایات ضد بشری می زند که با تمامی قوانین و موازین بین المللی تضاد دارد که از جمله آنها تبعید، بازداشت، تهدید به انجام اقدامات قضایی علیه فلسطینیان جهت بازداشتن آنان از ورود به مسجد الاقصی است.
رئیس سابق موسسه عمران الاقصی و مقدسات همچنین گفت: این نوع طرح ها و پروژه ها به خاطر دفاع از مسجد الاقصی از اهمیت فراوانی برخوردار است. اهمیت طرح های احیای مسجد الاقصی به این خاطر است که خط مقدم دفاع از هویت اسلامی مسجد الاقصی و حراست از حرمت آن به شمار می رود، این طرح ها همچنان ادامه دارد.
وی یادآور شد: تمامی این تجاوزات با هدف مقدمه چینی برای ساخت معبد کذایی بر روی ویرانه های مسجد مبارک الاقصی صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: مسجد مبارک الاقصی نیازمند حمایت های رسانه های و حقوقی و مادی و معنوی مسلمانان و اعراب است تا فلسطینیان ساکن شهر قدس بتوانند به حمایت از این مکان مقدس ادامه دهند.
نعامنه یاد آور شد: رژیم صهیونیستی به رغم آن همه تجاوزات و تعرضات وحشیانه و ظلم و ستم هیچ وقت نتوانسته است که فلسطینیان را از اقامه نماز در این مکان مقدس بازدارد، فلسطینیان هرگز به این تجاوزات توجهی نکرده اند و روز به روز نیز بر تعداد نمازگزاران افزوده می شود.
وی توضیح داد: نهادهای ناظر بر روند اجرای طرح ها و پروژه های عمران و آبادانی و رونق بخشی به مسجد الاقصی بر حق مسلمانان و فلسطینیان در زمینه انجام آیین های عبادی در این مکان مقدس تاکید می کنند، حال آنکه این نهادها با اقدامات سرکوبگرانه دشمن صهیونیستی مواجه می شوند، رژیم صهیونیستی با شیوه ها و اقدامات غیر قانونی این طرح ها و پروژه ها و برنامه ها را نشانه رفته است، پاسداران مسجد مبارک الاقصی به هیچ گروه یا جریان یا حزبی وابستگی ندارند، بلکه فلسطینیان ساکن قدس و سرزمین های اشغالی ۴۸ هستند و هر روز جهت رونق بخشیدن به این مکان مقدس راهی آن می شوند و در آنجا حضور می یابند و به راز و نیاز با معبود عالمیان یا درس و بحث می پردازند.
واکنش ها
وی اظهار داشت:« نمی توانیم واکنش های محافل رسمی کشورهای عربی و اسلامی به این تعرضات را جدی تلقی کنیم، آنها من باب رفع تکلیف به این تجاوزات واکنش نشان می دهند و هیچ رنگ و بوی دینی یا عرق ملی به آرمان فلسطین ندارد، این واکنش ها بیشتر محدود به اظهار نظر و صدور بیانیه های محکومیت می باشد.»
نعامنه ادامه داد: واکنش های مردمی بیشتر پراکنده و غیر سازمان یافته است، از این رو این واکنش ها به رغم جدیت نتوانسته است اهداف خود را محقق سازد، از این رو امیدواریم که از جوانان جهان عرب و اسلام حمایت به عمل آید و تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه مسجد الاقصی و خطراتی که آن را تهدید می کند برای این جوانان تبیین و تشریح گردد.
وی در خصوص نقش اردن تاکید کرد: امان به تازگی ۵۰ نگهبان جدید را در مسجد الاقصی گمارده است و این اقدام خوبی است، ولی این کشور ظرفیت ها و پتانسیل های دیپلماسی خود را به کار نبسته است، امیدواریم که اردن نقش موثرتری را در زمینه صیانت از مقدسات شهر قدس ایفا کند.
منبع: امت اسلامی