گروهبندی این دوره از رقابتها به شرح زیر است:
گروه A: استرالیا، کره جنوبی، عمان و کویت
گروه B: ازبکستان، عربستان، چین و کره شمالی
گروه C: ایران، امارات، قطر و بحرین
گروه D: ژاپن، اردن، عراق و فلسطین
ایران به عنوان تیم اول از گروه B در مرحله مقدماتی به این دوره از رقابتها صعود کرده است. همچنین تیمهای امارات و بحرین به عنوان تیمهای اول از گروه های E و D و همچنین قطر به عنوان تیم دوم از گروه D مرحله مقدماتی همگروهیهای ایران در مرحله قهرمانی رقابتهای جام ملتهای 2015 استرالیا هستند.
در سلسله گزارشهایی به معرفی گروهی تیمهای حاضر در جام ملتهای آسیا 2015 خواهیم پرداخت. در بخش ششم به معرفی تیم ملی کره شمالی می پردازیم:
* بخش اول معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی استرالیا
* بخش دوم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی کره جنوبی
* بخش چهارم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی کویت
* بخش پنجم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی ازبکستان
* بخش هفتم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی عربستان
* بخش هشتم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی چین
* بخش نهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی قطر
* بخش دهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی بحرین
* بخش یازدهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی ایران
* بخش دوازدهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی امارات
* بخش سیزدهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی ژاپن
* بخش چهاردهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی عراق
* بخش پانزدهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی اردن
* بخش شانزدهم معرفی 16 تیم جام ملتهای آسیا 2015: تیم ملی فلسطین
سرمربی: جو تونگ سوپ
کنفدراسیون فوتبال آسیا اخیرا یون را به علت رفتار او در فینال بازیهای آسیایی در کره جنوبی که طی آن کره شمالی با نتیجه یک بر صفر مقابل تیم میزبان متحمل شکست شد، برای 12 ماه محروم کرد.
یون و کادر تیم کره شمالی بعد از این مسابقه به مسئولان بازی اعتراض کردند و داور بازی را متهم کردند که به نفع کره جنوبی قضاوت کرده است. AFC اعلام کرد، محرومیت یون به این معنی است که او نمی تواند وارد رختکن یا منطقه اطراف زمین بازی شود، اما می تواند در جلسات تمرین تیم شرکت کند یا سایر فعالیتهای مرتبط فوتبال را به عهده بگیرد.
کره شمالی قرار است در جام ملتهای آسیا در استرالیا شرکت کند. کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد نام جو برای تورنمنت جام ملتهای آسیا به عنوان سرمربی تیم ثبت شده است. جو در جام ملتهای آسیا در سال 2011 که در قطر برگزار شد، هدایت تیم کره شمالی را به عهده داشت، اما بعد از حذف این تیم در مرحله گروهی بلافاصله از این تیم جدا شد.
ستارههای احتمالی: پاک ریونگ و چا یانگ هیوک
کاپیتان: یان جونگ سو
رنکینگ در فیفا (دسامبر 2014): 150 (بیست و پنجم آسیا)
حضور در جام جهانی: 2 بار (1966 و 2010)
حضور در جام ملتهای آسیا: 3 بار (1980، 1992 و 2011)
بهترین عنوان در جام ملتهای آسیا: چهارم (1980) بیشترین بازی ملی: هونگ یونگ جو (69 بازی)
بهترین گلزن ملی: هونگ یونگ جو (22 گل)
نتیجه 5 بازی اخیر کره شمالی:
28 آبان 93: چین تایپه 0 - کره شمالی 0
22 آبان 93: گوام 1 - کره شمالی 5
16 آبان 93: کره شمالی 2 - هنگ کنگ 1
2 آبان 93: قطر 3 - کره شمالی 1
13 آبان 93: بحرین 2 - کره شمالی 2
کُره شمالی با نام رسمی جمهوری دموکراتیک خلق کره، کشوری است در بخش شمالی شبهجزیره کره در شرق آسیا. پایتخت و بزرگترین شهر آن پیونگیانگ است. این کشور از جنوب با کره جنوبی، از شمال با جمهوری خلق چین و در زاویه شمال شرقی مرز کوچکی با روسیه دارد.
شبهجزیره کره در اواخر سده نوزدهم تا اوایل سده بیستم توسط امپراتوری کره اداره میشد. این شبهجزیره از سال ۱۹۰۵ به تصرف ژاپن درآمده و پنج سال بعد به طور رسمی بخشی از کشور ژاپن شد. با شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم قسمت شمالی به تصرف شوروی و قسمت جنوبی به تصرف آمریکا درآمد. به این ترتیب کره شمالی صاحب حکومتی متحد با بلوک شرق شده و کره جنوبی صاحب حکومتی طرفدار غرب شد در حالی که هر دو مدعی حکومت بر کل شبهجزیره بودند این اختلاف در سال ۱۹۵۰ به جنگ کره انجامید که در سال ۱۹۵۲ با پیمان آتشبس خاتمه یافت. حکومت کیم ایل سونگ (۱۹۴۸ تا ۱۹۹۴) کشور را به کشوری منزوی تبدیل کرد که این انزوا پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ تشدید شده است.
پس از مرگ کیم ایل سونگ پسرش کیم جونگ ایل رهبری کشور را عهدهدار شد و از سال ۲۰۱۲ در پی مرگ کیم جونگ ایل رهبری این کشور در اختیار کیم جونگ اون پسرش است.
تیم ملی فوتبال جمهوری دموکراتیک خلق کره که در محاوره و رسانهها به کره شمالی معروف است، دو بار در سالهای ۱۹۶۶ و ۲۰۱۰ به جام جهانی فوتبال راه یافته است. این تیم از اهالی کره شمالی و کرهایهای متولد ژاپن تشکیل میشود.
درخشانترین دوران این تیم در جام جهانی ۱۹۶۶ رقم خورد. آنها ایتالیا را ۰-۱ شکست داده و به مرحله یکچهارمنهایی راه یافتند. در آنجا نیز ۰-۳ از پرتغال پیش افتادند اما با درخشش اوزهبیو و چهار گل او بازی را ۳-۵ واگذار کردند. کره شمالی اولین تیم آسیایی بود که از مرحله گروهی جام جهانی صعود کرد و به طوفان زرد مشهور شد.
سرمربی کنونی این تیم جو تونگ سوپ است که پس از ناکامی این تیم در جام جهانی ۲۰۱۰ جانشین هونگ یونگ جو شد.
نحوه صعود کرهشمالی به جام ملتهای آسیا 2015
تیم ملی فوتبال کره شمالی به عنوان تیم نخست گروه A چلنج کاپ آسیا 2012 به جام ملتها راه یافت. شمالیها در این گروه با تیمها فیلیپین، تاجیکستان و هند همگروه بود که در نهایت با 3 برد و مقتدرانه به جام ملتها راه یافت. (چلنج کاپ تنها در آسیا برگزار میشود. هدف از برگزاری این رقابتها این است که تیمهای ضعیف آسیایی هم شانس حضور در جام ملتها را داشته باشند.)
عملکرد کره شمالی را در دورههای مختلف جام ملتهای آسیا در زیر ببینید:
دو دوره اول (1956 - هنگ کنگ): غایب بودند.
دوره دوم (1960 - کره جنوبی): غایب بودند.
دوره سوم (1964 - رژیم صهیونیستی): غایب بودند.
دوره چهارم (1968 - ایران): غایب بودند.
دوره پنجم (1972 - تایلند): غایب بودند.
دوره ششم (1976 - ایران): غایب بودند.
دوره هفتم (1980 - کویت): در این دوره از رقابتها کره شمالی برای نخستین بار تجربه حضور در جام ملتهای آسیا را کسب کرد. آنها در گروه A با تیمهای ایران، سوریه، چین و بنگلادش همگروه بودند که در نهایت به عنوان تیم دوم و بعد از ایران توانستند به مرحله بعدی راه یابند. شمالیها در نیمه نهایی مقابل جنوبیها 2 بر یک شکست خوردند و به این ترتیب به دیدار رده بندی راه یافتند. ایران نیز در دیگر دیدار نیمه نهایی مقابل کویت باخت و بدین ترتیب در رده بندی به کره شمالی رسید. کره مقابل ایران شکست سنگین 3 بر صفر را متحمل شد و در نهایت به عنوان چهارمی و بهترین نتیجه تاریخ تیم ملی این کشور در آسیا دست یافت.
گفتنی است؛ در این دوره از رقابتها کویت میزبان با برتری مقابل کره جنوبی قهرمان شد.
دوره هشتم (1984 - سنگاپور): غایب بودند.
دوره نهم (1988 - قطر): غایب بودند.
دوره دهم (1992 - ژاپن): کره شمالی این بار بازهم با ایران هم گروه شد و ژاپن و امارات نیز دیگر تیمهای حاضر در آن بودند. کرهای ها در این دوره از رقابتها با 2 شکست و یک تساوی چهارم گروه شدند و به همراه ایران از گردونه مسابقات کنار رفتند.
دوره یازدهم (1996 - امارات): غایب بودند.
دوره دوازدهم (2000 - لبنان): غایب بودند.
دوره سیزدهم (2004 - چین): غایب بودند.
دوره چهاردهم (2007 - اندونزی، مالزی، تایلند و ویتنام): غایب بودند.
دوره پانزدهم (2011 - قطر): ایران، کره شمالی، عراق و امارات در گروه D این دوره از مسابقات حضور داشتند. کرهای ها این بار هم موفق به صعود به دور بعدی نشدند. شمالیها بازهم با 2 باخت و یک تساوی این بار سوم شدند و در صعود ناکام ماندند. در این دوره ژاپن با غلبه بر استرالیا قهرمان شد.
نام تیم |
تعداد حضور |
تعداد بازی |
برد |
تساوی |
باخت |
گل زده |
گل خورده |
بهترین عنوان |
کره شمالی |
3 |
12 |
3 |
2 | 7 | 12 |
19 | چهارم(1980) |
به نظر می رسد در این دوره کره شمالی از شانس بیشتری برای صعود برخوردار باشد. طبق پیش بینیها ازبکستان شانس نخست صعود از گروه B است و چین، عربستان و کره شمالی تقریبا از شانس یکسانی برای صعود به عنوان تیم دوم گروه را دارند. البته با توجه به ضعیف شدن عربستان و غیرقابل پیش بینی بودن کره ای ها شاید شانس کره را بیشتر کند.
نکاتی درباره کره شمالی در تاریخ جام ملتهای آسیا:
* چویی جای نخستین گلزن شمالیها در جام ملتهای آسیاست که این گل را در دیدار مقابل بنگلادش به ثمر رسانده است.
* کره شمالی تا به امروز موفق به حضور در فینال جام ملتهای آسیا نشده است.
* آنها در هر 3 دوره حضور خود در این رقابتها در گروه ایران حضور داشتهاند و جالب اینکه در هر 3 دیدار هم مقابل تیم ملی کشورمان شکست خوردهاند.