کد خبر 376679
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴

ویدیوهایی که از این مانور منتشر شده، نیروهای پلیس را در حال مهار مردانی نشان می‌دهد که عرقچین بر سر دارند و با لباس بلند مسلمانان این کشور شعار زنده باد اسلام سر می‌دهند.رهبران مسلمان هند این ویدیو‌ها را زننده دانسته و آن را محکوم کرده‌اند و به گفته منتقدان، این ویدیو‌ها مسلمانان را در قالبی کلیشه‌ای قرار داده است.

به گزارش مشرق، مقام‌های هندی به تصویر کشیده شدن مسلمانان به عنوان نیروهای تروریست در یک مانور ضد تروریسم در این کشور را تقبیح کردند.

این مانور امنیتی در ایالت گجرات صورت گرفته که پایگاه نارندرا مودی نخست وزیر هند محسوب می‌شود.

ویدیوهایی که از این مانور منتشر شده، نیروهای پلیس را در حال مهار مردانی نشان می‌دهد که عرقچین بر سر دارند و با لباس بلند مسلمانان این کشور شعار زنده باد اسلام سر می‌دهند.

رهبران مسلمان هند این ویدیو‌ها را زننده دانسته و آن را محکوم کرده‌اند و به گفته منتقدان، این ویدیو‌ها مسلمانان را در قالبی کلیشه‌ای قرار داده است.

پس از نمایش این ویدیو‌ها در شبکه‌های تلویزیونی هند، اناندیبن پاتل فرماندار ایالت گجرات برگزاری این مانور را اشتباه توصیف کرد و گفت: مرتبط دانستن مذهب و تروریسم خطا است.

مقام‌های پلیس ابتدا با رد انتقاد‌ها گفتند که دلیل استفاده از عرقچین برای قوای متخاصم در این مانور، متفاوت نشان دادن آن‌ها بوده، اما بعد با عذرخواهی اعلام کردند که به وجود آمدن این موقعیت قابل پیشگیری بوده است.

به گفته مقام‌های پلیس محلی، تحقیقاتی درباره وقوع این مانور ضد تروریسم باید انجام شود.

رهبران مسلمان هند، از جمله کمال فاروقی، انجام این مانور را محکوم کرده‌اند.

فاروقی گفته است: جامعه مسلمانان در این مانور به شکل بدی به نمایش درآمده است. عاملان این کار باید عذرخواهی کنند و در غیر این صورت، باید در دادگاه محاکمه شوند.

دولت نارندرا مودی از سال گذشته که زمام امور را در دست گرفته است به شدت برای شیوه تعامل با اقلیت‌های مذهبی زیر نظر قرار دارد.

در سال ۲۰۰۲ و هنگامی که مودی فرماندار ایالت گجرات بود دستکم هزار نفر که اغلب مسلمان بودند در نا‌آرامی‌های ضد مسلمانان کشته شدند.

مودی در آن زمان متهم شد که اقدامی کافی برای توقف خشونت‌ها انجام نداده است. او همواره این اتهام را رد کرده و هیات‌های تحقیقاتی که بعد از نا‌آرامی‌ها تشکیل شد آقای مودی را از اتهامات مبرا دانست.

از سال قبل که نارندرا مودی مقام نخست وزیری را به عهده گرفته درباره فراگیری دولت خود صحبت کرده است اما هسته اصلی حزب او، بهاراتیا جاناتا، متشکل از هندوهای تندرویی است که اخیرا متهم هستند مسلمانان و مسیحیان را برای تغییر مذهب زیر فشار می‌گذارند.

مسلمانان نزدیک به ۱۴ درصد جمعیت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفری هند را تشکیل می‌دهند.

{$sepehr_album_21632}

منبع: ابنا