پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار در حالی برپا شده است که یکی از بخش‌های این جشنواره که به نظر از دید کارشناسان مغفول مانده، بخش بین‌الملل آن است.

به گزارش مشرق، این روزها در حالی در تهران و صدها نقطه از کشور پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار برپا شده است که یکی از بخش‌های این جشنواره به نظر می‌رسد از دید کارشناسان مغفول مانده است.

بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم عمار از دوره سوم با ارسال 20 فیلم به جشنواره کلید خورد و اگرچه همچنان علیرغم ارسال بیش از 600 اثر به دوره پنجم نتوانسته است از بخش بیداری اسلامی و جهانی جدا برگزار شود، اما شاهد حضور کارگردانان و فیلم‌هایی مطرح است.
در این دوره از جشنواره عمار 18 فیلم از جمله فیلم‌های مطرحی چون «نویسنده بدون دست» ساخته «ویلیام وِست وِی» از آمریکا، «اعتصاب غذا» ساخته «اشرف مشهراوی»، «اسیر» ساخته «خالد المشهراوی» و «این دیوارها به سخن خواهند آمد» ساخته «حنیف شاهپر راد» از فلسطین، «أبیض أسود» ساخته «عادل سرحان» و «بنت جبیل، قاهرة اغزاة» ساخته «مهدی قانصو» از لبنان و مستند «عمر سلیمان، مرد یا کشته شد؟» ساخته «خالد محمد سعید حافظ» و «دولت جاسوس آمریکا» ساخته کارگردان مطرح آمریکایی «دنی شکتر» حضور دارند.

بنابر این گزارش، علاوه بر اینکه اکثر این آثار، آثاری به جد جنجالی در حوزه خودشان قلمداد می‌شود، چهره‌های مطرحی نیز سازندگان این فیلم‌ها هستند که به نظر می‌رسد باید آنها را شناخت تا اهمیت آن را درک کرد.
«اشرف مشهراوی» از سلسله کارگردانان خاندان مشهراوی از چهره‌های مطرح مستندسازی در غزه و فلسطین است که سه سال پیش اثر «غزه زندگی می‌کند» او بسیار مورد توجه جشنواره‌های جهانی قرار گرفت.

به یاد دارم همان سال همکار فلسطینی او «بشار حمدان» درباره مستند «غزه زندگی می‌کند» به من گفته بود که در این مستند «چهره دیگری از غزه می‌بینیم که کمتر در فیلم‌ها دیده شده است چرا که در این فیلم‌ داستان‌هایی از زندگی ساده و مملو از امید و مبارزه در میان محاصره می‌بینیم».

مستند او در عمار که نامش در جهان عرب «معرکه شکم‌های خالی» است داستان اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی است.
کارگردان دیگری که در جهان عرب مطرح است و فیلم او در جشنواره عمار به بخش مسابقه راه یافته است «عادل سرحان» کارگردان مطرح سینمای لبنان است که کارهای خوبی برای مقاومت کرده است که از جمله آنها فیلم «نشان رز»(2011) است.

او در فیلم 13 دقیقه‌ای خود با نام «ابیض اسود» که به جشنواره عمار راه یافته است داستان یکی از جانبازان مقاومت اسلامی لبنان را روایت می‌کند که از مشکلات اعصاب و روان رنج می‌برد.
«مهدی قانصو» کارگردان دیگری از لبنان است که فیلمش با عنوان «بنت جبیل، قاهرة اغزاة» به عمار آمده است؛ او یکی از مستندسازان مطرح شبکه المنار است که آخرین اثر او در این شبکه «سقوط اسطوره» بود که در آن مسیر تولد تا پایان کار تانک «میرکاوا» را با نگاهی به جنگ 33 روزه روایت کرده است.

« دنی شکتر» اما شاید مطرح‌ترین کارگردان حاضر در بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم عمار است که مستند «دولت جاسوس آمریکا» را در دوره پنجم دارد.
دنی شکتر، تهیه‌کننده تلویزیون، فیلمساز مستقل، وبلاگ نویس و منتقد رسانه است که مقالات بسیاری را درمورد رسانه‌های ایالات متحده آمریکا و جهان به رشته تحریر در آورده است.
او متخصص روزنامه‌نگاری تحقیقی و تولید برنامه‌هایی درباره حقوق بشر، خبرنگاری، موسیقی پاپ و جامعه است و به خاطر ممتازی در روزنامه‌نگاری مستند، برنده جایزه انجمن روزنامه‌نگاران حرفه‌ای آمریکا در سال 2001، شده است.
منبع: فارس