کد خبر 37790
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۹

کار‌شناسان مسائل سياسي پيامد حضور ملک عبدالله در ايران را بي‌آبرويي جمهوري اسلامي در منطقه عنوان مي‌کنند و مي‌گويند که ايجاد روابط تنگاتنگ با اردن، نماد حمايت از رژيم‌هاي ديکتاتوري و نقطه مقابل انقلاب‌هاي مردمي منطقه است.

به گزارش مشرق به نقل از فردا، اواخر سال گذشته زمزمه‌هايي مبني بر حضور ملک عبدالله پادشاه اردن در ايران به دعوت اسفنديار رحيم مشايي به گوش رسيد که البته صحت اين دعوت از سوي سخنگوي وزارت خارجه تاييد شد، مهمانپرست گفت که دعوت از ماه‌ها پيش صورت گرفته و موضوع جديد نيست.

سخنان مهمانپرست نارضايتي‌هايي از سوي اشخاص و نهادهاي گوناگون به همراه داشت که دست آخر منجر به لغو سفر شد. همگان بر اين باور بودند که بيانيه‌ها و مخالفت‌هاي شديد نمايندگان، تشکل‌هاي سياسي و دانشجويي در برابر اين خبر، منجر به لغو حضو پادشاه اردن در ايران شده است. اما روز گذشته رييس جمهور در نشست خبري خود گفت که اين سفر به قوت خود باقي است.

احمدي‌نژاد گفته که خود از ملک عبدالله براي سفر به ايران دعوات کرده و وي بنا به دلايلي اين سفر را به تاخير انداخته است و اين مسئله هيچ ارتباطي به انتشار يک مقاله يا فضاسازي رسانه‌ها ندارد.

پيش از اين نيز پادشاه اردن به دعوت سيد محمد خاتمي رئيس جمهور وقت ايران به تهران سفر کرده بود. اما با اين اظهارات رييس جمهور، بار ديگر صداي اعتراضات از گوشه و کنار بلند شد.

در همين ارتباط محمد صادق کوشکي کار‌شناس مسائل بين الملل با تاکيد بر عدم ارتباط دولت فعلي اردن با مردم اين کشور، به «فردا» گفت: اين حکومت ساخته و پرداخته انگليسي هاست؛ ملک عبدالله اول و دوم مستقيما از سوي انگليسي‌ها منصوب شده‌اند.

وي وظيفه پادشاهان اردن را مشروعيت بخشي به رژيم صهيونيستي دانست و ادامه داد: آن‌ها هيچ مشروعيتي را هم درون کشور خود ندارند و تنها به وسيله مکانيزم استبداد بر مردم حکومت مي‌کنند.

کوشکي ارتباط با حکومتي غاصب، بيگانه و غير مردمي را سبب کاهش وجهه جمهوري اسلامي در ميان مردم مسلمان اردن خواند و گفت: نبايد بگذاريم با اينگونه ارتباطات، علامت سئوال جدي مبني بر نسبت جمهوري اسلامي با پادشاه اردن به وجود بيايد.

وي حضور ملک عبدالله در ايران را مساوي رفتن آبروي ايران دانست.

اين استاد دانشگاه گفت: مواضع اردن در قبال ايران طي سي و دو سال گذشته همواره خصمانه بوده به طوري که امام (ره) نيز شاه حسين را شاه دوره گرد خواند. او کسي بود که افتخار شليک اولين توپ -قبل از صدام- به سمت ايران در زمان جنگ تحميلي را نصيب خود کرد و همواره متحد رژيم بعث عراق بود.

وي بيان کرد: از زمان شروع رابطه با اردن در زمان اصلاحات تا امروز، نه تنها اين کشور هيچ گونه کمکي به ايران نکرده است، بلکه اجازه هرگونه فعاليت ديپلماتيک از ايران را نيز گرفته است، فعاليت‌هاي ايران در داخل سفارت زنداني شده است.

کوشکي با اشاره به مواضع ضد انقلاب اردن و خنجر زدن آن‌ها به ايران از پشت، ياد آور شد که حضور پادشاه آن‌ها در ايران نوعي خيانت است.

سعدالله زارعي کار‌شناس مسائل سياسي در گفتگو با «فردا»، همگرايي و گرايش بين دولت‌ها را مهم‌ترين شرط براي ايجاد روابط سياسي دانست و گفت: در بحث رابطه ايران و اردن هم بايد هماهنگي‌هاي لازم روحي و رواني بين اين دو کشور وجود داشته باشد که متاسفانه چنين چيزي را شاهد نيستيم.

وي رويکرد سياست‌هاي اردن را طي ??- ?? سال گذشته، دنباله رو سياست‌هاي آمريکا و انگليس دانست و تصريح کرد: موضع گيري‌ها و اتخاذ سياست‌هاي آن‌ها در سازمان ملل و ديگر مجامع بين المللي، نشان از ادامه سياست‌هاي آمريکا و انگليس است.

زارعي همچنين به حمايت اردن از عراق در زمان جنگ تحميلي اشاره و ادامه داد: شاه حسين پدر ملک عبدالله دوم در اقدامي نمادين با شليک اولين توپ به ايران، نشان داد که نه به صورت سياسي که به صورت عملياتي در کنار صدام و رودر روي ايران در جنگ ايستاده است.

وي بيان کرد: بر اساس آنچه که گفته شد ارتباط فعال با اردن سخن از امري محال است چرا که آنجا همواره کانون توطئه عليه ايران بوده است.

اين کار‌شناس مسائل سياسي يادآورد شد: ايجاد روابط تنگاتنگ با اردن، نماد حمايت از رژيم‌هاي ديکتاتوري و نقطه مقابل انقلاب‌هاي مردمي منطقه است.