کد خبر 37800
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۹

دولت کانادا در شرايطي که در حال سقوط بوده و تصويب قطعنامه حقوق بشر عليه ايران را پيگيري مي کرد، معترضان به خشونت پليس را ضرب و شتم و دستگير کرد.

به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، دولت کانادا در شرايطي که در حال سقوط بود و همزمان ادعاي نقض حقوق بشر در ايران را داشته و با اين اتهام، پرونده حقوق بشر ايران را پيگيري مي کرد؛ تظاهرات مسالمت آميز مردم عليه خشونت پليس را به خشونت کشيد.
هر ساله در روز 15 مارس مردم کانادا براي محکوم نمودن خشونت پليس دست به راهپيمايي مي زنند. اين راهپيمايي معمولاً دوباره به خشونت پليس کانادا منجر مي شود و هرساله به دستگيري صدها نفر از مردم مي انجامد.
اين راهپيمايي در سال اخير نيز به صورت مسالمت آميز و با شعار "ما مي خواهيم خشونت پليس را محکوم کنيم نه آن را تشديد کنيم" آغاز شده بود، اما پليس نيروهاي زيادي را در خيابان مستقر کرد و از جمله نيروهاي ويژه و سواره نظام . هليکوپتر هم از بالا اوضاع را زير نظر داشت.
ناگهان پليس با باتوم و گازهاي اشک آور جلوي پيشروي مردم را گرفت و 200 نفر از آنها را دستگير کرد. يکي از معترضان انگيزه خود از شرکت در تظاهرات را اين گونه توصيف کرد: " ما مخالف فرهنگ ناعادلانه اي هستيم که در آن مردم به خاطر ديدگاه سياسي و نژاد و طبقه اجتماعي شان مورد ظلم واقع مي شوند."
با اين که دولت کانادا تلاش کرده است که وجهه اي انسان دوستانه و مدافع حقوق بشر از خود در ذهن مردم جهان بسازد، در سال 2008 برآورد شده است که از سال 87 تا کنون پليس کانادا 42 نفر از مردم اين کشور را کشته است که 28 درصد از آنها از اقليتها بوده اند و در 86 درصد از اين موارد پليس تبرئه شده است.
نکته قابل توجه اين است که در همان زمان که پليس کانادا به مردم حمله ور شده بود و معترضان به خشونت پليس را ضرب و شتم مي کرد؛ دولت کانادا به صورت کاملا خصمانه اي به دنبال تصويب قطعنامه حقوق بشر عليه ايران بوده است؛ به طوريکه حتي چند روز پس از تصويب اين قطعنامه، کانادا قول مي دهد تا با متهم کردن ايران به نقض حقوق بشر و پيگيري پرونده حقوق بشر ايران، بر اعمال فشار بر جمهوري اسلامي بيافزايد.
در همين باره در شرايطي که دولت کانادا سقوط کرده بود، لارنس کانن وزير امور خارجه دولت کانادا، گفت: "کانادا به حمله ديپلماتيک سالانه خود به ايران در سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد." و منظور وي از حمله ديپلماتيک، وارد کردن اتهامات و ادعاي نقض حقوق بشر در مورد ايران است.