در آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار، حاج صادق آهنگران «با نوای کاروان» را در سالن سینما فلسطین طنین‌انداز کرد و ننه سکینه هم نان‌هایی که با خود آورده بود را در سالن پخش کرد.

به گزارش مشرق، پنجمین دوره از نوآورانه ترین جشنواره سینمایی کشور -جشنواره عمار-که ستون اصلی آن رای و نظر و احترام گذاشتن به مردم و مخاطبان فرهنگ، هنر و سینمای متعالی است شب گذشته با اعلام اسامی برندگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد.

آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار عصر از ساعت 19 روز جمعه در سالن شماره یک سینما فلسطین با حضور هنرمندان، خانواده های معظم شهدا و برخی مسئولان برگزار شد.

نادر طالب‌زاده- دبیر پنجمین جشنواره فیلم عمار - در این مراسم گفت: امروز دنیا به دنبال حقیقت است. اهمیت جمهوری اسلامی هر روز بیش از پیش متبلور می‌شود. جشنواره عمار یک تولد مبارک است و ویژگی آن حرکت به جلو است. علیرغم کنترل رسانه‌ها که این مسئله دیده نشود اما باز هم این جشنواره مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود: عمار برای کسانی است که هدف آن‌ها انقلاب است. این جشنواره ویترینی بسیار عالی برای انقلاب است. ما در این جشنواره شاهد رقابت بسیار گسترده‌ای بودیم و توقع داریم این هنرمندان وارد عرصه رسانه ملی شوند و با صلابت به کار خود ادامه دهند. این برکتی است که خدا به این راه داده است.

برگزیدگان جشنواره

در این مراسم برگزیدگان جشنواره به شرح زیر اعلام و جوایز آنها اهدا گردید:

در بخش مستند تاریخ معاصر ایران و فتنه سال 88؛هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "اتاق جنگ"، "شکوفه های زمستان"، "بدون مرز"، "چریک پیر" و "مثل پروانه عاشق" ،لوح افتخار جشنواره را به آثار "بهجت انقلاب" به کارگردانی حسین فرقدان، "امینه" به کارگردانی عبدالله عزیزی و اثر "اسیر در زنجیر دروغ" به کارگردانی محمد عبدی زاده اهدا کرد.

همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به آثار "خط مقدم" به کارگردانی نادر فرجی، "آسید مهدی" به کارگردانی بابک مینایی و "پسر را ببین، پدر را تصور کن" به کارگردانی حمید یادروج تقدیم کرد.جایزه ویژه این بخش به مستند "رو در رو با شیطان" به کارگردانی علیرضا بوالی اهدا شد.

براساس این گزارش، در بخش مستند نقد درون گفتمانی؛هیات داوران لوح افتخار را به آثار "بغض هامون" اثر محسن شیرزایی "چشم در برابر چشم" به کارگردانی سیدمحمدعلی  صدری نیا، "ماهی ها در سکوت نمی میرند" به کارگردانی یاسر عرب و محسن زارعی و"TF DOWN2" به کارگردانی روح ا... رفیعی اهدا کرد.

یاسر عرب پس از دریافت این جایزه گفت: رسانه ما رسانه انقلاب است و دوستان ما باید تلاش کنند بفهمند که این رسانه چگونه بوده است و رویش انقلاب ما چه بوده است. امروز ما توقعى از رسانه‌هاى رسمى نداریم و از بچه هاى خودمان توقع داریم.

همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به مستند"گام نهایی" به کارگردانی سیدمحمدحسین میری و سیدمحمدعلی صدری نیا تقدیم کرد.

محسن میری کارگردان مستند «گام نهایى»پس از دریافت جایزه گفت: ما گام نهایى را ساختیم که نشان دهیم هنوز غیرتى در بین ما وجواد دارد که بین یک لقمه نان یا یک ماه یارانه قرار نگیریم و آرمان‌هایمان را به یک رفراندوم نفروشیم.

به گزارش مشرق ، همچنین در بخش مستند اقتصاد مقاومتی؛هیات داوران لوح افتخار این بخش را به آثار "رنگ و نارنگ" به کارگردانی داریوش نیکبخت و " زمین بعلاوه پنج درصد" به کارگردانی مجتبی غفوری تقدیم کرد.هیات داوران فانوس این بخش را به اثر "ما اقتصاددانیم" به کارگردانی محمدحسین بزرگی راد اهدا کرد.

براساس این گزارش، در بخش مستند جنگ نرم ؛هیات داوران لوح افتخار تحقیق و پژوهش این بخش را به مهدی فیاضی کیا برای مستند "من مرگ می شوم" اهدا کرد.هیات داوران فانوس این بخش را به آثار " جنگ اطلاعاتی" به کارگردانی علی نظری، "7 دقیقه تا تل آویو" به کارگردانی علیرضا بوالی و "اهل سنت ایران" به کارگردانی محسن اسلام زاده تقدیم کرد.

همچنین هیات داوران جایزه ویژه این بخش را به مستند "تاکسی مدرسه" به کارگردانی مسعود کارگر اهدا نمود.

همچنین در بخش مستند حرکت های خودجوش مردمی؛هیات داوران فانوس این بخش را به آثار"صالح آباد" به کارگردانی مسعود کارگر و امین قره سُفلو و "گروه کوچک ما" به کارگردانی فرود عوض پور اهدا کرد.

هیات داوران جایزه ویژه این بخش را به مستند "معبر" به کارگردانی محمد کرم زاده تقدیم کرد.

به گزارش مشرق ، همچنین در بخش مستند بیداری اسلامی و جهانی؛هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "روهینگیا"، "فریاد خاموش" و "ابرها در راهند"، لوح افتخار جشنواره را به آثار " ققنوس" به کارگردانی جمشید بیات، "خالد و مجتبی" به کارگردانی روح الله رفیعی، "ایمان" به کارگردانی مسعود زارعیان، "آشنای دور" به کارگردانی مجید عزیزی تقدیم کرد.

روح‌الله رفیعی کارگردان مستند «خالد و مجتبی» پس از دریافت جایزه عنوان کرد: کار کردن زیر آتش گلوله خیلى سخت است اما کارکردن داخل کشور و سربازى امام خامنه‌اى سخت تر است.


بنابراین گزارش، در بخش مستند بین الملل،هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "پروپاگاندا" از کشور نیوزلند و "کوثر"، لوح افتخار جشنواره را به آثار "نویسنده بدون دست" از کشور انگلستان و به کارگردانی ویلیام وست وی و"دیوارها به سخن خواهند آمد" به کارگردانی حنیف شاه پر راد اهدا نمود.همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به مستند "دولت جاسوس آمریکا" به کارگردانی دنی شکتراز کشور آمریکا تقدیم کرد.

در بخش پویانمایی؛ هیات داوران ضمن تقدیر از آقایان علی قاسمی و حمید جمالی برای شجاعت و جسارت در آثار "طبس" و "پرواز 655"، لوح افتخار این بخش را به آثار" مهمان ناخونده" به کارگردانی عبدالامیر سبیعی به دلیل طراحی فضای بومی و پرداخت به آسیب های اجتماعی،" قلمرو طلوع خورشید" به کارگردانی مهدی زیار برای اعتنا به دستاوردهای هنری بومی و "گزینه های روی میز" به کارگردانی عباس عسکری برای دستاوردهای فنی تقدیم کرد. همچنین هیات داوران، فانوس این بخش را به آثار "بختک" ساخته اسماعیل یوسفی و "رقص قاصدک ها" ساخته وحید شاکری تقدیم کرد.

در بخش داستانی کوتاه؛هیات داوران لوح افتخار این بخش را به آثار "انجمن حجتیه" به کارگردانی حمید عبدالله زاده اقدم به دلیل شجاعت در انتخاب مضمون و "بچه و مرد" به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان برای انتخاب ایده ای بدیع و تاثیرگذار اهدا نمود. همچنین هیات داوران در این بخش لوح افتخار کارگردانی را به حسین دارابی برای کارگردانی اثر "علمک" تقدیم کرد.

فیلم های بلندی که فانوس گرفتند

به گزارش مشرق ،هیات داوران فانوس بازیگری این بخش را به خانم پروانه معصومی برای بازی تاثیرگذار در فیلم کوتاه "اشک مادر" با موضوع فتنه سال 88 اهدا نمود.

پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان که برای بازی در فیلم کوتاه «اشک مادر» فانوس بهترین بازیگری را دریافت کرد طی سخنانی کوتاه خاطرنشان کرد: من دوبار از جشنواره فیلم فجر سنیمرغ بهترین بازیگر زن را دریافت کردم اما امشب با دریافت این فانوس خیلی خوشحال‌تر هستم.هیات داوران فانوس بخش داستانی کوتاه را به اثر "ولد" به کارگردانی امیرعباس ربیعی تقدیم کرد.

براساس این گزارش، همچنین در بخش داستانی نیمه بلند؛هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "مدادهای رنگی" و "میتینگ"، لوح افتخار کارگردانی به سهیل سلیمی برای کارگردانی "روز داوری" و امیر داسارگر برای کارگردانی "اکسیژن" اهدا نمود.

سهیل سلیمی کارگردان سینمای ایران هم که فانوس بهترین فیلم داستای بلند را برای فیلم «روز داوری» دریافت کرد در سخنانی تاکید کرد: ای کاش فرصتی پیش می آمد که در مورد اثر خودم صحبت کنم. در پاسخ به سوالات دوستان مطبوعاتی که چرایی عدم فعالیتم در حوزه فیلم بلند را جویا شدند باید بگویم فیلم بلند حمایت نمی‌شود در حالی که فیلمنامه این کار آماده است.

 لوح افتخار بازیگری در این بخش به خانم آیدا نصری برای بازی در نقش «هانا» در اثر "برای هانا" تقدیم شد. هیات داوران فانوس بازیگری این بخش را به آقای فرخ نعمتی برای بازی در نقش «دکتر یمینی» در اثر "روز داوری" با موضوع فتنه سال 88 اهدا نمود. هیات داوران فانوس بخش داستانی نیمه بلند را به "برای هانا" به کارگردانی روح ا... اکبری تقدیم کرد.

در بخش داستانی بلند؛هیات داوران لوح افتخار کارگردانی در این بخش را به آقایان "آرش سجادی حسینی" برای کارگردانی اثر "تیغ و ترنج" و "مسعود تکاور" برای کارگردانی اثر" سایه بان" اهدا کرد. لوح افتخار بازیگری در این بخش به خانم "روشنک سه قلعه گی" برای بازی در نقش «مادر حسن» در اثر "تابستان طولانی" تقدیم شد. لوح افتخار تصویربرداری در این بخش به آقای "محمودرضا مافی" برای تصویربرداری اثر "فرزندان" اهدا گشت. هیات داوران فانوس بخش داستانی بلند را به داستانی"خانه ای کنار ابرها" به کارگردانی سیدجلال دهقانی اشکذری اهدا نمود. این کارگردان در سخنانی کوتاه گفت: این فیلم بسیار کم هزینه بود و هزینه ساخت آن حدود 500 میلیون تومان شد و در حاضر با 9 سالن در حال اکران عموم است در حالیکه 4 سالن آن تک سئانس هستند و ساعت 11:30 شب به آن سئانس داداه‌اند که کسی در این ساعت به سینما نمی‌رود و برخی می‌خواهند این فیلم زودتر از پرده سینما پائین بیاید. براساس این گزارش، همچنین در بخش برنامه تلویزیونی؛ضمن تقدیر از برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه»، هیات داوران لوح افتخار جشنواره را به آقایان محسن مقصودی به دلیل نقد موشکافانه و متعهدانه آسیب ها در برنامه تلویزیونی «ثریا» و روح الله رحیمی به دلیل برجسته کردن توان و استعداد داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی در مجموعه «پازل» تقدیم کرد. همچنین هیات داوران فانوس این بخش جشنواره را به آقای میرمحمدحسین رضوی به دلیل استفاده درست از بیان طنز و جسارت در انتخاب و طرح موضوع در برنامه «حساس نشو» اهدا کرد.

* عطر نان‌های ننه سکینه در جشنواره عمار

در ادامه مراسم ننه سکینه به تمامی افراد حاضر در سینما فلسطین نان داد و حضار نیز با اهدای صلوات از ننه سکینه تشکر کردند

ننه سکینه شیرزنی روستایی است که در دوران دفاع مقدس با وجود معلولیت همسرش، همه فرزندان پسر خود را به جبهه فرستاد. وی که در آن زمان نانوای روستای خود بود پیش از نماز صبح تا ساعاتی بعد از نماز مغرب اقدام به طبخ نان برای رزمندگان حاضر در جبهه های هشت سال دفاع مقدس می‌نمود. این بانوی مقاوم ایرانی در مراسم اختتامیه از مسعود شجاعی طباطبایی تقدیر کرده بود. براساس این گزارش، همچنین در بخشی دیگری از این مراسم عنوان شد یکی از مخاطبان جشنواره عمار تحت تاثیر بانو عصمت مکلیان (ننه عصمت) که در مراسم افتتاحیه با اهدای دو دستکش از شجاعی طباطبایی و مسعود ده نمکی تقدیر کرده بود؛ تعدادی دستکش بافته و به دبیرخانه جشنواره عمار اهدا کرده است که در پایان مراسم به فروش می‌رسد. ننه عصمت در طول جنگ برای رزمنده‌ها دستکش می‌بافت و پس از جنگ برای سربازان لب مرز و پس از آن برای سربازان جبهه فرهنگی دستکش می‌بافت. -

آهنگران؛افسانه ای که جاودان شد

یکی از بخش های مهم آئین اختتامیه به تجلیل از مداح پیشکسوت کشورمان «حاج صداق آهنگران» اختصاص داشت. این قسمت با پخش کلیپی از مداحی های او آغاز شد و بعد، آهنگران با حضور سرزده بر روی سن قطعه «با نوای کاروان» را به صورت زنده اجرا کرد و مردم نیز با سینه زنی با وی همراه شدند.

آهنگران بعد از مراسم سینه‌زنی برای سلامتی همه مدافعان حرم و رهبر و آنها که کنار مزار حضرت زینب(س) از حرم دفاع میکنند دعا کرد.

در ادامه مادران شهید نگهبان، محسنیان، جوادی، صبوری، جوادیان، حیدری نژاد، قنبری، جنیدی، خواجه وند، سلیمانی، شریفی، صابر و خالقی پور از این مداح تقدیر کردند. مادران شهدا با پخش کلیپ آهنگران به آن واکنش نشان داده و همراه با صدایش گریه کردند. آن‌ها می‌گویند که صدای آهنگران برای ما یادآور فرزندانمان است.

همچنین طی مراسم تقدیر از «حاج صادق آهنگران» قرآنی نفیسی به دست مادر شهیدان جنیدی به آهنگران اهدا شد که منقوش به دست نوشته‌ای از مقام معظم رهبری بود. در متن این دست نوشته آمده است: «به آقای آهنگران بخاطر تجدید خاطرات روزهای شوق انگیز دفاع مقدس، سید علی خامنه‌ای»

و اما در بخش پایانی مراسم تجلیل از «حاج صادق آهنگران» ابوالقاسم طالبی که برای تجلیل از آهنگران روی سن حاضر شده بود، گفت: ما هنرمندان باید از آهنگران یاد بگیریم که شهرت ما را دور نزد.

وی پس گرفتن عکس یادگاری با آهنگران گفت: زمان جنگ هرکسی که با آهنگران عکس می‌گرفت شهید می‌شد و ان‌شاءالله سال آینده هم من شهید می‌شوم.

کدام هنرمندان تقدیر کننده بودند

سید ناصر حسینی پور، محمدحسین نیرومند، علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، بهزاد پروین قدس، نعمت اله سعیدی، ابراهیم فیاض، اسفندیار قره باغی، فرج الله سلحشور، پرویز شیخ طادی، جواد اردکانی، حجت الاسلام محمد رضا زائری، حجت الاسلام غریب رضا، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، هوشنگ توکلی، انسیه شاه حسینی، استاد رضا موید، گلعلی بابایی، هادی آرزم، میلاد عرفان پور، صادق کرمیار، حسن عباسی بهمراه اعضای هیات علمی اندیشکده یقین، حسین قدیانی، میثم محمد حسنی، مسعود رضایی، صادق کوشکی، مسعود شجاعی طباطبایی، محمد حسین رجبی دوانی، علیرضا شهاب، مجتبی سلطانی، محمدکاظم کاظمی، محمد سرور رجایی، حسین قرایی، محمد مهدی خالقی، قربانعلی طاهرفر، وحید یامین پور، مرتضی قاضی، اسماعیل امینی، حجت الاسلام سلیمانی، علیرضا حسین زاده، معصومه سپهری، بهروز آورزمان، حسن قدوسی زاده، احمد چلداوی، مسعود پیرمرادیان، حجت احمدی زر، حسین باقری، مجتبی نعیمی، ایمان کیخا، محسن مقصودی بهمراه دست اندرکاران مجموعه تلویزیونی ثریا و انجمن فرهنگی هنری شهید بهروز محمدی مسجد جامع ایذه از جمله فعالان فرهنگی بودند که آثارشان را به آهنگران تقدیم کردند.

پایانی به رنگ عاشقی

بنابراین گزارش، در پایان بخش اختتامیه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار حامد زمانی جدیدترین قطعه خود را تحت عنوان «تازه اول عشق است» را رونمایی و آن را به حاج صادق آهنگران تقدیم کرد.

در پایان این مراسم نیز فیلم کوتاه «اشک مادر» با بازی پروانه معصومی در سینما فلسطین برای حضار اکران شد.

به گزارش مشرق ، در این مراسم چهره هایی از جمله سردار محمدرضا نقدی،‌ حجت الله ایوبی، فرخ نعمتی، پروانه معصومی، نادر طالب زاده، بیژن نوباوه، ابوالقاسم طالبی، وحید یامین‌پور، علیرضا قزوه، هوشنگ توکلی، پوران درخشنده، فرج الله سلحشور، حجت الاسلام سیدروح الله حسینیان و ... جضور داشتند.