کد خبر 379537
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۷

رئیس انجمن هسته‎ای ایران با بیان اینکه دشمن با ترور دانشمندان هسته‌ای ضمن کنار زدن افراد اثرگذار درصدد ایجاد رعب در جامعه بود، گفت: ‌بارها نسبت به جاسوسی‌هایی از دانشمندان هسته‌ای هشدار دادم.

به گزارش مشرق، فریدون عباسی‌دوانی ظهر امروز در مراسم سومین سالگرد شهادت شهید احمدی روشن با بیان اینکه شهید احمدی روشن، دانشمندی متعهد و متخصص بود، مدت آشنایی‌اش با او را 10 ماه عنوان کرد و افزود: من در آن ایام، رئیس سازمان انرژی اتمی بودم که برای نخستین بار با شهید احمدی روشن آشنا شدم.

وی با بیان اینکه در همان دیدار اول با مصطفی، متوجه استعداد و متفاوت بودن ایشان شدم، گفت: شهید احمدی روشن، دارای روحیه‌ای پرشور، پرهیجان و شخصیتی علمی آمیخته با تعهد بود.

*جهاد شهیدان هسته‎ای ایران در خاکریز علمی

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران داشتن تعهد در هر کاری را مهم دانست و با تأکید بر اینکه امثال شهید احمدی‌روشن‌ها، راه پیشرفت علمی را با تکیه بر ظرفیت درون بر ما هموار و روشن کرده‌اند، افزود: شهید احمدی‌روشن در راه رضای خدا و بدون هیچ چشمداشتی، جانانه برای نظام کار کرد و حتی در این مسیر در مواقعی که کارها به خوبی پیش نمی‌رفت نیز عصبانی می‌‌شد.

وی با بیان اینکه شهید احمدی روشن دنبال انجام کارهای خارق‌العاده و زمینه‌ساز پیشرفت نظام اسلامی بود، برخورداری از چنین روحیه‌ای را ناشی از تربیت درست و رشد او در محیطی معنوی دانست.

عباسی در ادامه شهیدانی چون احمدی‌روشن، علیمحمدی، رضایی‌نژاد، شهریاری را طلایه‌داران عرصه جهاد علمی عنوان کرد و بیان داشت: این بزرگواران مانند رزمندگان دفاع مقدس که در خاکریزهای دشمن برای دفاع از وطن جنگیدند و به شهادت رسیدند، در خاکریزهای علمی تلاش کردند و در نهایت در تیررس دشمن قرار گرفته و به مقام پرفیض شهادت نائل آمدند.

وی با تأکید بر اینکه راه شهدای هسته‌ای ایران ادامه دارد، ابراز داشت: از آن جا که این شهیدان در خط مقدم جبهه علمی فعالیت می‌کردند، دیده شدند و به دست دشمن به شهادت رسیدند، اما بقیه لشکر در پشت جبهه هستند و به حرکت علمی خود ادامه می‌دهند.

*رشد چشمگیر دستاوردهای علمی ایران در آینده

رئیس انجمن هسته‌ای ایران با بیان اینکه دستاوردهای علمی ایران در آینده رشد چشمگیری به خود خواهد دید، گفت: به طور حتم دستاوردهای علمی فرزندان این مرز و بوم به آرمان‌های اصیل آن افزوده شده و نام ایران را در جهان برجسته‌تر خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برخلاف تصور برخی «دانشمند» موجود عجیب‌الخلقه‌ای نیست، تأکید کرد: یک دانشمند حتماً نباید در‌س‌خوانده خارج از کشور و یا دارای مدرک بسیار بالایی باشد، زیرا امثال شهید رضایی‌نژاد و شهید احمدی روشن ثابت کردند که با تکیه بر ظرفیت درون و مدرک دانشگاهی ایران اسلامی نیز می‌توان دانشمندی بزرگ و اثرگذار بود.

عباسی با تأکید بر اینکه شهید احمدی روشن بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف، خدمت و کار در صحنه عمل را بر ادامه تحصیل ترجیح داد، افزود: این شهید بزرگوار با برخورداری از تعهد مکتبی، بیشتر از بقیه کار و تلاش می‌کرد.

به گفته وی، شهید احمدی‌روشن، «کارمندصفت» و دنبال استخدام صرف نبود، بلکه علاقه به پیشرفت نظام اسلامی و خدمت به کشور باعث شد با اشتیاق بیشتری به یادگیری و تلاش در عرصه علمی همت گمارد.

*برخی می‌خواهند اثر علمی شهید احمدی روشن را کم کنند

رئیس انجمن هسته‌ای ایران توانایی مدیریتی شهیداحمدی روشن را نیز ستودنی خواند و در ادامه طی مطلبی انتقادی بیان کرد: بعضاً برخی دوستان وسواس خناس، می‌خواهند اثر علمی شهید احمدی روشن را کم کنند به همین دلیل ایشان را یک خریدار و فعال کار بازرگانی قطعات هسته‌ای معرفی می‌کنند.

وی ادامه داد: درست است که ایشان عنوان ظاهری معاون بازرگانی یک شرکت اداره‌کننده کارخانه غنی‌سازی را داشتند اما باید دانست از آن جا که کار غنی‌سازی دارای سطرح بالایی است، تأمین مواد و قطعات آن نیز نیاز به برخورداری از دانش تخصصی دارد که شهید احمدی روشن این دانش را داشت.

عباسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقه ترورهای دانشمندان هسته‌ای، آن را مربوط به اواخر سال 82 دانست و با بیان خاطره‌ای در تشریح این مطلب گفت: 28 اسفند 82 در دفتر کارم نشسته بودم که تلفنی از سوی فردی که خود را دفتردار یکی از مسئولان کشوری معرفی می‌کرد به من شد و خواست نام دانشمندان هسته‌ای را برای دعوت آنان به منظور شرکت در جلسه‌ای مهم به او بدهم، من متوجه غیرعادی بودن این تماس و تلاش او برای تخلیه تلفنی شدم، اما کاملاً عادی با او صحبت کرده و از دادن اطلاعات امتناع کردم.

وی ادامه داد: بعد از این تماس، موضوع را طی نامه‌ای به وزارت اطلاعات برای هشدار نسبت به حساس بودن وضعیت دانشمندان هسته‌ای منعکس کردم، که البته در آن دوران به دلیل جابه‌جایی دولت و نبود تجربه خاصی برای دستگاه‌ امنیتی در خصوص حفاظت از دانشمندان، پاسخی دریافت نشد.

*دشمن فکر می‌کرد با ترور مسیر پیشرفت هسته‌ای قطع می‌شود

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران افزود: بعد از این جریان، بازهم شاهد جاسوسی‌هایی از دانشمندان هسته‌ای بودیم که برای خلاصی از این وضعیت، تصمیم گرفتیم، خودمان همدیگر را آموزش دهیم.

وی بیان کرد: این روند ادامه داشت تا اینکه دو سال بعد، از سوی دستگاه‌های امنیتی ابلاغ شد که کار حفاظت از دانشمندان هسته‌ای را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

عباسی ادامه داد: در راستای این ابلاغ، ساده‌ترین راه‌ها مانند تعویض خودرو، تغییر مکان زندگی، تغییر شماره موبایل و... توصیه می‌شد در صورتی که این راه‌ها اثرگذار نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: البته طرح این مسائل به معنای کم‌کاری دستگاه‌های امنیتی نبوده و نیست زیرا از آن جا که سیستم امنیتی ما چنین تجربه‌ای را نداشت با تلاش برای حفاظت از دانشمندان هسته‌ای، در این زمینه نیز تجربه‌های خوبی را کسب کرده است.

رئیس سابق انرژی اتمی ایران در ادامه با بیان اینکه دشمن با ترور دانشمندان هسته‌ای ضمن کنار زدن افراد اثرگذار درصدد ایجاد رعب و وحشت در جامعه بود، نمونه آن را استفاده از دو کیلو تی ان تی و 1500 عدد ساچمه برای ترور شهید علیمحمدی آن هم در فاصله یک کیلومتری او دانست و ادامه داد: البته شهیدان هسته‌ای ما به ویژه شهید علمیحمدی، همواره کارها و فعالیت‌های خود را برای استفاده دیگر همقطاران خود مستندسازی می‌کردند اما دشمن ساده‌لوح تصور می‌کرد با ترور این دانشمندان، مسیر هسته‌ای ایران نیز قطع می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از ترور شهید علیمحمدی، حساسیت برای حفاظت از دانشمندان هسته‌ای بیشتر شد، گفت: البته دشمن درصدد بود ترور شهیدعلمیحمدی را به گردن نظام و اغتشاشات سال 88 بیاندازد که متأسفانه برخی نیز این توطئه را باور کردند.

عباسی با گریزی به اجحاف جریان فتنه سال 88 به نظام، تأکید کرد: متأسفانه هنوز هم این جریان در کشور، سوسوهایی می‌زند که باید مراقب و هوشیار بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ایران، پروژه‌ای محوری و راهبردی است، آن را همراستا با راهسازی و یا دیگر پروژه‌های عمرانی ندانست و ادامه داد: فعالیت در این مسیر به این معنا نیست که وقتی پروژه انجام شد، دیگر نیروهای متخصص به دنبال کار خود بروند، زیرا این پروژه، زمینه‌ای محوری برای رشد علوم و تحقیقات دیگر در کشور است.

*فناوری هسته‌ای زمینه‌ای برای برخورداری ایران از فناوری خلأ

رئیس سابق انرژی اتمی در ایران در ادامه از تحریم ایران توسط غرب در بخش فناوری خلأ و پمپ‌ها و اتصالات خلأ از همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی سخن راند و ادامه داد: امروز ما با برخورداری از نعمت سانتریفیوژ، قادر به ساخت اجزای خلأ هستیم که از آن در زمینه فضایی نیز استفاده می‌شود.

وی از ضریب هوشی بالای ایرانیان و حد اعلای فرهنگ آنها سخن به میان آورد و ابراز داشت: رشد چشمگیر دانش و فناوری حق همه ایرانی‌هاست و ما برای رسیدن به این هدف از هیچ تهدید و تحریمی نمی‌هراسیم.

عباسی پیشرفت در عرصه علمی را زمینه‌ای برای صدور بهتر اندیشه‌ها و آرمان‌های انقلابی و دینی دانست و گفت: به طور حتم با دستیابی به علم و تکنولوژی می‌توان بستر زندگی آرام و در رفاه را برای هموطنان فراهم کرد که این خود زمینه‌ای برای تبلیغ بهتر دین مردم این سرزمین به دیگر نقاط جهان می‌شود.

وی در تشریح این مطلب ابراز داشت: موفقیت در این زمینه مروج و مبلغ این پیام است که با جامعه‌ای اسلامی می‌توان علاوه بر توجه به اصول و آرمان، زندگی خوبی را نیز برای افراد ایجاد کرد.

*ایران وارد جهان دوم شده، از دست دشمن هم کاری برنمی‌آید

رئیس انجمن هسته‌ای ایران با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی از جهان سوم وارد جهان دوم شده، افزود: دشمن چه بخواهد چه نخواهد، ایران در موقعیت پیشرفت قرار دارد و چوب تحریم و نپذیرفتن ایران‌ها در دانشگاه‌های اروپایی نیز نمی‌تواند مانعی در این راه ایجاد کند.

وی در ادامه از بخش خصوصی خواست تا در کارهای علمی و فناوری سرمایه‌گذاری کند، زیرا با علم می‌توان به تولید ثروت دست یافت، در صورتی که هنوز بخش خصوصی به این درک نرسیده است.

عباسی با بیان اینکه باید از به دانشمندان و محققان داخلی، امید و انگیزه کار داده شود، گفت: برای مثال اگر یک هواپیمای ایران 140 سقوط کرد، نباید با موضع‌گیری شتاب‌زده کارها را تعطیل کرد زیرا این موضوع نه تنها انگیزه را از محقق و دانشمند می‌گیرد که زمینه مهاجرت او به دیگر کشورها و همین طور از دست دادن ژن هوشمندی را در پی دارد.

*باید مغزافزاری کار کرد/انتقاد از تصمیم‌گیری طایفه‌ای خاص برای کشور

وی با تأکید بر اینکه باید مغزافزاری کار کرد، ادامه داد: باید شرایط ارضای علمی و کسب معاش در کشور فراهم شود که این امر باید جدی بگیریم.

رئیس انجمن هسته‌ای ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید راه شهدا را ادامه داده و در این مسیر ثابت‌قدم باشیم، افزود: نباید این طور باشد که طایفه‌ای خاص، فکر کند می‌تواند برای همه چیز تصمیم بگیرد.

وی با بیان اینکه باید از خرد جمعی بهره برد و با وجود سلایق سیاسی متفاوت، در چارچوب نظام برای پیشرفت کشور کار کرد، گفت: نباید همدیگر را حذف کنیم بلکه باید با استفاده از نظرات مختلف برای توسعه کشور پیشگام باشیم.

*پروژه‌های محوری مانند هسته‌ای دست‌مایه سیاسی‌بازی نشود

عباسی ادامه داد: اساتید در دانشگاه‌ها نباید بر سر مسائل بیهوده با یکدیگر درگیر شوند بلکه باید بر روی پروژه‌های محوری کشور تمرکز کرده و آن را دست‌مایه فعالیت‌های سیاسی و انتخابات و... نکنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش ولایت فقیه را ستون اصلی خیمه انقلاب دانست و ابراز داشت: باید مراقب باشیم جایگاه رهبری تضعیف نشود زیرا ولی فقیه عامل هدایت کشور به سمت پیشرفت و گذر از بحران‌ها بوده است.

رئیس انجمن هسته‌ای ایران با تأکید بر اینکه دشمن، جایگاه رهبری را هدف قرار داده است، در ادامه سخنانش افزود: مردم ما سختی‌های بسیاری چون تلاش دشمن برای تجزیه کشور، هشت سال جنگ تحمیلی، مقابله با منافقان و... را به سلامت از سر گذرانده‌اند و مسئله هسته‌ای در قبال این مشکلات، موضوع خاصی نیست.

وی با بیان اینکه دشمن از طریق گروهک‌های تروریستی درصدد مقابله با صدور اندیشه اسلامی و انقلابی ایران به جهان است، خواستار توجه به این مهم شد و ابراز داشت: باید مراقب بود با اتفاقاتی که در فرانسه رخ داده، دشمن تفکر مسیحی را وارد منطقه نکند.

منبع: فارس