بررسی تغییرات در تیم ایران پس از 3 جام جهانی فرانسه، آلمان و برزیل نشان می‌دهد که قلعه‌نویی بیشترین احتیاط را نسبت به دو سرمربی دیگر داشته است.

گروه ورزشی مشرق- پرونده جام شانزدهم هم برای ایران بسته شد و حسرت ایران برای صعود به فینال و قهرمانی 43 ساله شد. کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی پس از ثبت کارنامه نسبتاً موفق در جام جهانی برزیل قبل از اعزام به مسابقات با این پرسش روبرو شد که آیا در جام ملت های استرالیا لیست و ترکیب جام جهانی تغییر خواهد داشت یا خیر؟



همواره بعد از هر جام جهانی، تیم های ملی تلاش می کنند تا با پوست اندازی روح تازه ای در کالبد خود بدمند. تیم ملی فعلی در شرایطی به مصاف رقبای آسیایی خود رفت که نسبت به جام جهانی برزیل 10 تغییر را در نفرات خود می دید که البته برخی از آنها با خوش شانسی وارد لیست مسافران استرالیا شدند. تیم ملی در دور گروهی سه حریف عرب خود را از پیش رو برداشت تا با 9 امتیاز به عنوان صدرنشین گروه C پای به مرحله حذفی بگذارد و با عراق دیدار کند. ترکیب دیدار با عراق هم با یک تغییر نسبت به دیدار اول ایران چیده شد و برخی سرمربی پرتغالی ایران را متهم کردند که بیش از اندازه دست به عصا حرکت می کند.

به واقع باید بررسی کرد و دید کارلوس کی‌روش در قیاس با سرمربیان قبلی ما چگونه و با چه اندیشه‌ای بازیکنان خود را انتخاب و روانه میدان کرده است؟

خبرنگار مشرق در گزارش زیر تفاوت لیست نفرات تیم ملی در سه جام ملتهای (2000، 2007 و 2011) نسبت به تیم ایران در جام‌های جهانی (1998، 2006 و 2010) را بررسی کرده و نشان داده که کدام مربیان با احتیاط بیشتری تیم های خود را مهیای حضور در مسابقات جام ملت‌های پس از جام‌های جهانی کرده اند.

** جلال طالبی؛ 15 تغییر

بعد از جام جهانی 98 فرانسه هدایت تیم ملی به منصور پورحیدری با تجربه سپرده شد و این پیشکسوت استقلال در بازی‌های آسیایی بانکوک تیم نسبتاً آماده ما را قهرمان کرد و پس از آن جلال طالبی که با خوش شانسی هدایت ایران در جام جهانی 98 را بر عهده گرفته بود روی نیمکت برگشت تا در لبنان 2000 هم مرد شماره یک نیمکت ایران باشد.


آقا جلال که با خداحافظی چند بازیکن باتجربه روبرو شده بود بالاجبار نسبت به جام جهانی 15 تغییر در تیم ایجاد کرد. هر چند که در این میان نباید از نقش منصور پورحیدری غافل بود.

** امیر قلعه‌نویی محتاط تر از همه

بعد از جام جهانی 2006 آلمان برانکو ایوانکوویچ جای خود را به ژنرال آبی‌ها داد. امیر قلعه‌نویی با استقلال قهرمان پنجمین دوره لیگ برتر فوتبال شده بود و می خواست با تیم ملی در آسمان رویاهایش پرواز کند.


در جام ملت های 2007 مالزی تصمیم بزرگ ژنرال کنار گذاشتن علی دایی از ترکیب تیم ایران بود. مهاجمی که در جام جهانی با انتقادات فراوانی روبرو شده بود. با این حال قلعه نویی ترجیح داد با کمترین تغییر ممکن نسبت به تیم برانکو راهی جام ملت ها شود. به همین دلیل در خطوط دفاع و میانی عقیلی، سید جلال حسینی، ایمان مبعلی و ابراهیم صادقی را به تیمش فرا خواند در حالی که از میانشان تنها سید جلال وارد ترکیب اصلی شد و سایرین شانس زیادی برای بازی پیدا نکردند.


** کارلوس کی‌روش 10 تغییر

به گزارش مشرق، کارلوس کی‌روش پرتغالی پس از جام جهانی همان طور که قول داده بود، از پیله احتیاطش خارج شد تا تیم ملی ایران در اولین روز از بازی‌هایش در جام ملت‌های استرالیا وریا غفوری، مرتضی پورعلی گنجی و سردار آزمون را به جام شانزدهم معرفی کند.

کی روش به جز این سه نفر 7 تازه وارد دیگر را وارد اردوی تیم ایران کرد که در نوع خود جالب بود. مرد پرتغالی که پژمان منتظری و هاشم بیگ زاده را در خط دفاعی به دلیل مصدومیت از دست داده بود تصمیم گرفت تا رامین رضائیان را از راه آهن انتهای جدولی و محمد خانزاده را از پرسپولیس به استرالیا ببرد هرچند فرصت بازی پیدا نکردند.


در خط هافبک هم جابه‌جایی‌ها جالب بود؛ کارلوس امید ابراهیمی آماده را در پست هافبک دفاعی جانشین رضا حقیقی سابقاً پرسپولیسی کرد و این شانس را به وحید امیری از نفت داد که راهی سرزمین کانگوروها شود، درست مثل سروش رفیعی که به عنوان نماینده فولاد جای بختیار رحمانی مصدوم را پر کرد. وحید امیری هرچند پنالتی آخر ایران را هدر داد اما در تقابل با امارات 90 دقیقه فرصت هنرنمایی پیدا کرد تا یکی از بهترین‌های ایران در جدال برای صدرنشینی لقب بگیرد.

کی‌روش البته در خط حمله هیچ بازیکنی را از لیست نفرات جام جهانی اش خارج نکرد. در مقابل سردار آزمون جوان و آینده دار را فرا خواند تا از این مهاجم در تقابل با قطر و عراق 2 گل تماشایی به ثمر برساند.