وی افزود: خداوند هر چه را که بشر به آن نیاز داشت، به پیامبر گرامی اسلام آموخت و پیامبر با این سرمایه سنگین برای هدایت تمام مردم آمده بود لذا بیان داشتندکه بعثت لجوامع الکلم، و لذا هیچ وقت یک انسان کریم، یک جامعه کریم ، دست به اعمال توهین آمیزی، مانند آنچه امروز در غرب شاهد آن هستیم، نمی زند.
ایشان ادامه داد: کشیدن کاریکاتور از پیامبری که مظهر کرامت و ادب است و آمده است تا آنچه را خداوند در ذات انسان گذاشته است، بارور کند و انسان را به رشد و کمال برساند ، یک جاهلیت مدرن است. پیامبری که حتی قبل از رسیدن به مقام نبوت، هرگز غلامان را با این اسم صدا نمی کرد و به آنها فتا که در معنای خود جوانمردی را نیز به همراه دارد صدا می زد.
آیت الله العظمی جوادی آملی اذغان داشت: خداوند در قرآن کريم فرمود: ﴿انک لعلی خلق عظيم﴾، وصف پيامبر نشانهٴ آن است که او از آن جهت که اُسوه و الگوي ماست، پس ما هم باید در مسير خُلق عظيم حرکت کنيم. رسيدن يک سالک و به حرکت در آوردن یک متحرّک، هم نيروي داخلي خود متحرّک را لازم دارد و هم رهبري توسط یک محرک که به تعبیر خداوند این نیروی داخلی در درون انسان ها به ودیعه گذاشته شده که انسان فطرتا به سوی خدا حرکت می کند و پیامبر گرامی اسلام نیز چراغ هدایت این حرکت به سوی توحید می باشند.
ایشان اذعان داشت: بنابراين اگر کسي بخواهد راه فضيلت را طي کند خيلي دور نيست مقداري هم به درون خود سفر کند، يک مقداري هم با اسرار نهاني و نهايي خود گفتگو کند تا راه را بهتربيابد.