کد خبر 380872
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵

اوضاع داخلی، منطقه‌ای و جهانی در ارتباط با سوریه، کشورهای مرتبط با بحران این کشور را به نقطه‌ای رسانده است که کنار آمدن با بشار اسد را گریزناپذیر کرده است.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری النشره لبنان، در یادداشتی، سال 2015 را سال اتمام بحران سوریه دانست و در این باره دلایل قابل توجهی ذکر کرد.

«انطوان الحایک» نویسنده این گزارش نوشت که یک دیپلمات لبنانی، در اوایل شروع بحران در سوریه، به این کشور سفر می‌کند و طی دیدار با بشار اسد، سؤالات و ابهامات خود را از آینده سوریه به بشار اسد، ابراز می‌کند و در پاسخ با لبخند و مختصر از وی می‌شنود که: «باید منتظر سال 2015 باشیم»!.

این دیدار پس از این جواب، به پایان می‌رسد و جمله بشار اسد در ذهن این دیپلمات لبنانی باقی می‌ماند، تا اینکه تحولات بزرگی منطقه را در بر می‌گیرد.

این دیپلمات لبنانی می‌گوید: بشار اسد پیش از این، از مسیر تحولات آگاه بوده و سال جاری میلادی (2015) را سال تمام شدن جنگ پیش‌بینی کرده است؛ همچنان که تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه حاصل از عکس‌العمل بحران‌های منطقه نیز همین را نشان می‌دهد.

وی در ادامه در تأکید این تحلیل، موارد زیر را به عنوان نشانه‌ها و دلایل تحلیل خود، بیان می‌کند:

1- نفوذ و توسعه ایران تا جایی پیش رفته که عربستان را در محاصره خود در آورده است، حزب‌الله در لبنان دست برتر را دارد و در مرزهای سرزمین اشغالی و سوریه حضور دارد. همچنان که این حزب در عراق، یمن و بحرین نیز با یاری ایران، نقش فعالی دارد. در یمن، حوثی‌ها بیشتر کشور را در دست گرفته و بر دریای سرخ و باب‌المندب تسلط دارند و با این حساب معبر نفتی عربستان که تنگه هرمز و باب‌المندب است مورد تهدید قرار گرفته است. از سوی دیگر عربستان سعودی درگیر اختلافات پنهان داخلی است.

2- گفت‌و‌گوهای ایران و آمریکا حول برنامه هسته‌ای و دیگر پرونده‌ها، در حال مختومه شدن است و جز برخی موضوعات مربوط به حسن نیت طرفین، راه چندانی تا رسیدن به توافق نمانده است، همچنان که دولت‌های اروپایی نیز مخالفتی با رفع تحریم‌ها ندارند، بلکه در نهان و آشکار بر ضرورت رفع تحریم‌ها تأکید دارند؛ در این میان و در صورت تفاهم طرفین، آمریکا بیش از کشورهای خلیج[فارس] به ایران توجه خواهد کرد، این وضع در حالتی است که آمریکا توانسته با استخراج نفت صخره‌ای، خود را از نفت کشورهای عربی خلیج [فارس] بی‌نیاز کند و حاضر نیست و به دوره پیش از آن بازگردد.

3- معارضان سوری، به دعوت مسکو برای پیشبرد یک راه حل مسالمت آمیز برای خروج از بحران واکنش مثبت نشان داده‌اند؛ جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز از ابتکار روسیه حمایت کرده است؛ به گونه‌ای که نشانه‌ها از برگزاری نشست بین معارضان و دولت سوریه در اواخر ماه جاری میلادی در مسکو خبر می‌دهند.

4- دولت‌های عربی و ترکیه دیگر مانند سابق برکناری بشار اسد یا استعفای او را به زبان نمی‌آورند و بیشتر افکار عمومی مردم خود را با اخبار مربوط به داعش سرگرم کرده‌اند، مخصوصا در برهه‌ای که کشورهای مخالف بشار اسد به خطر تروریست‌های داعش بیش از دولت سوریه، اذعان دارند.

5- نیاز کشورهای اروپایی برای همکاری اطلاعاتی با دولت بشار اسد برای مقابله با تروریست‌هایی که از سوریه و عراق به اروپا باز می‌گردند، به گونه‌ای که دولت‌های اروپایی بسیاری خواستار همکاری دمشق در مقابله با تروریست‌ها و عملیات پیش دستانه برای به دام انداختن آن‌ها قبل از اقدام تروریستی در اروپا، شده‌اند.

النشره در پایان نوشت که این عوامل باعث شده است تا ما بتوانیم بگوییم که ماههای آینده، دوران نهایی بحران سوریه و پس از آن اتمام بحران در کل منطقه خواهد بود.
منبع: فارس