کد خبر 381011
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵

روز گذشته در حالی منابع خبری از قصد «داعش» و «جبهه النصره» برای ائتلاف در جنوب دمشق خبر دادند که تحولات جاری نشان از به راه افتادن حمام خون بین این دو گروه تروریستی تکفیری در این منطقه دارد.

به گزارش مشرق، زمانی‌ که روسیه تمام تلاش خود را برای گردآوری طرف‌های درگیر در سوریه پای یک میز مذاکره در مسکو و فراهم کردن زمینه گفت‌وگوی آنها با یکدیگر را به کار می‌برد، وزارت دفاع آمریکا به طور رسمی از آغاز آموزش تروریست‌های موسوم به «تروریست‌های میانه‌رو» ظرف هفته‌های آینده توسط 400 مربی آمریکایی آن هم تنها دو روز پس از استقبال «جان کری»، وزیر خارجه این کشور از تلاش‌های روسیه برای دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه خبر داد.

به موازات این تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، داخل سوریه و در عرصه میدانی روز گذشته منابع نزدیک به دو گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» و «داعش» از ائتلاف این دو گروه در جنوب دمشق خبر دادند، تا به موازات آن کارشناسان تاکید کنند، غوطه شرقی دمشق و منطقه «القابون» آبستن تحولات میدانی مهمی است که مهمترین آن رویارویی داعش و النصره است، چون داعش با تصرف مناطق تحت سیطره النصره در جنوب دمشق دو هدف اساسی را دنبال می‌کرد:

- عقب نشاندن النصره از مناطق نزدیک دمشق و جایگزین شدن به جای آن

- اعلام حضور و موجودیت در جنوب دمشق

این در حالی است که از منطقه القابون نیز تحرکات مشکوکی از سوی گروه‌های تروریستی به چشم می‌خورد و نشان از آن دارد که این گروه‌ها با ائتلاف با داعش زیر بیرق آن رفته‌اند، تا به این ترتیب تحولات جاری در منطقه القابون بازتاب‌های خاص خود را بر غوطه شرقی بگذارد و نشان دهد که داعش پس از متحمل شدن ضربات مهلک در این منطقه که منجر به از دست دادن تعداد زیادی از عناصر خود، از جمله سرکردگان میدانی‌اش شد، طی هفته‌های اخیر در حال بازیابی مجدد خویش در غوطه است.

بالطبع حضور مجدد داعش در غوطه موجبات نگرانی بسیاری برای دیگر گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه و در راس آنها جبهه النصره را فراهم آورده است، اگرچه منابع نزدیک به این گروه از ائتلاف آن با داعش خبر داده‌اند، اما اقدام جبهه النصره در یورش به منازلی در غوطه شرقی که مظنون به جای دادن عناصر داعش در خود و حمایت از آنها بوده‌اند و ساکنان غوطه به قتل و کشتار در صورت مشاهده هرگونه همراهی و حمایت از داعش همه بیانگر این نگرانی‌هاست.

تحولات میدانی جاری در غوطه را به حال خود رها می‌کنیم و به بررسی سخنان «الیسا اسمیت سخنگوی پنتاگون می‌رویم که اعلام کرد: عربستان سعودی، قطر و ترکیه با احداث پایگاه‌هایی آموزشی برای عناصر مسلح میانه‌رو سوری موافقت کرده‌اند.

اسمیت نیز در سخنان خود به اعزام 400 مربی نظامی برای آموزش این تروریست‌ها اشاره کرد، اما در عین حال اظهار داشت که این رقم قطعی نیست و با توجه به نیازها تغییر خواهد کرد.

در ادامه وزارت دفاع آمریکا خاطرنشان کرد که هدف این آموزش‌ها، ارائه وسایل و ابزارهای دفاعی مورد نیاز عناصر مسلح برای دفاع از مردم سوریه جهت بسط ثبات و استقرار در مناطقی که برآنها سیطره دارند و فراهم کردن زمینه ائتلاف و اتحاد آنها با یکدیگر است، تا این ائتلاف و اتحاد زمینه حمله آنها علیه «داعش» را فراهم کند.

وزارت دفاع آمریکا تاکید کرده که برای این منظور گروه‌های بسیاری را مشخص کرده‌ایم که امکان مشارکت آنها در این برنامه وجود دارد و ارزیابی اوضاع توسط پنتاگون همچنان ادامه دارد.

از اظهارات پنتاگون آشکار می‌شود که هدف کنونی آمریکا در سوریه و به خصوص جنوب دمشق گروه تروریستی تکفیری «داعش»، یا همان فرزند ناخلفش است که سر از اطاعت اربابش برتافته است.

آنچه این دیدگاه را تقویت می‌کند، عدم اشاره پنتاگون به جبهه النصره به عنوان هدف گروه‌هایی است که توسط نظامیان آمریکایی آموزش خواهند دید و این بدین معناست که واشنگتن همچنان به النصره نیاز دارد تا از آن به عنوان ابزاری برای مقابله با داعش استفاده کند.

همین موضوع این دیدگاه را تقویت کرده که آنچه درباره ائتلاف النصره – داعش بر زبان گفته می‌شود، ادعایی بیش نیست و اگر هم محقق شود، امری عارض و موقتی است، بلکه واقعیت امر آن است که واشنگتن تصمیم دارد، در لفافه حمایت از گروه‌ها و عناصر مسلح میانه‌رو، جبهه النصره را رویاروی داعش در منطقه غوطه شرقی دمشق قرار دهد و این نشان از آن دارد که روزها و هفته‌های آینده باید شاهد به راه افتادن حمام خون در این منطقه با آغاز رویارویی این دو گروه تروریستی تکفیری باشیم.

منبع: فارس