کد خبر 383962
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۸

رژیم صهیونیستی ضرب‌شست‌های مقاومت به‌ویژه طی نبرد ۳۳ روزه سال ۱۳۸۵ را فراموش کرده است و با این گام نظامی، می‌خواهد افزون بر آزمون توان و شرایط حزب‌اللّه، منطقه را در آستانه ناآرامی‌های گسترده‌تری قرار دهد تا از حاشیه آن منافع آن ...

به گزارش مشرق، رژیم صهیونیستی در تازه‌ترین اقدام نظامی خود بار دیگر خاک سوریه را هدف موشک قرار داد و 6 تن از اعضای حزب‌الله را که برای بررسی‌های میدانی به شهرک مزرعةالامل در استان قنیطره در جنوب سوریه رفته بودند، به شهادت رساند. شامگاه یکشنبه بیست و هشتم دی‌ماه اندکی پس از انتشار این خبر از سوی رسانه‌های لبنان، حزب‌الله این خبر را تأیید کرد. یک منبع امنیتی رژیم صهیونیستی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری انگلیسی رویترز ارتش این رژیم را مسئول این حمله اعلام کرد.

در این زمینه اشاره به چند نکته ضروری است:

1- طی هفته‌های گذشته شهرهای گوناگون در اروپا صحنه‌ فعالیت‌های تروریستی گروه‌های تندرویی بود که به اسلام‌هراسی در قاره سبز دامن زد. ساکنان این قاره از بازگشت شهروندان اروپایی آموزش‌دیده در اردوگاه‌های گروه‌های تکفیری مانند داعش در سوریه و عراق در هراس‌اند. این فضای امنیتی فرصت مناسبی برای صهیونیست‌ها فراهم آورده است که امتیازهایی را به بهانه‌ احساس ناامنی از دولت‌های اروپایی بگیرند؛ آن هم در شرایطی که فضای بین‌المللی برای شناسایی کشور مستقل فلسطین در سازمان ملل متحد به زیان صهیونیست‌ها تغییر کرده بود. کشورهای اروپایی به‌ویژه دولت سوئد و مجالس انگلیس، فرانسه، اسپانیا، ایرلند و پرتغال که پس از پافشاری صهیونیست‌ها بر ادامه شهرک‌سازی‌ها و حوادث غزه به شناسایی کشور مستقل فلسطینی رأی داده بودند، اینک با نگرانی به بازگشت دست‌پروردگان دولت خود از عراق و سوریه چشم دوخته‌اند.

2- چندی پیش بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با اخراج رهبران احزاب مخالف از کابینه، بر دولت ائتلافی مهر پایان زد. کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) نیز منحل شد تا انتخابات زودهنگام در بیست و ششم اسفند برگزار شود. تب و تاب فعالیت‌های انتخاباتی برای راستگرایان تندرو در دولت نتانیاهو آنچنان بالا گرفته است که وی برای شرکت در مراسم راهپیمایی بیست و یکم دی ماه در پاریس به نام همبستگی و در محکومیت حوادث تروریستی در این کشور مجاب شد این در حالی بود که مقام‌های فرانسوی برای جلوگیری از تأثیر تنش‌های خاورمیانه بر این مراسم ازا و خواسته بودند به پاریس نیاید. با این همه، پس از آنکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حضور رقبای انتخاباتی در راهپیمایی باخبر شد به‌سرعت خود را به پاریس رساند. این نشان داد که نتانیاهو و نزدیکان جنگ‌طلب او برای دستیابی به بیشترین کرسی‌های کنست و تشکیل دولتی یکپارچه به دور از حضور مخالفان، به هر اقدامی دست می‌زنند؛ حتی اگر هدف قراردادن جنوب سوریه و گروه‌های وابسته به مقاومت حزب‌الله لبنان باشد.

3- طی ماه‌های گذشته پس از ورود صهیونیست‌های تندرو و هتک حرمت مسجد‌الاقصی و قدس که قبله‌ نخست مسلمانان به‌شمارمی‌رود و ورود یهودیان به محوطه داخلی آن ممنوع شده است، موجی از ناآرامی سراسر فلسطین اشغالی را در برگرفت. تأکید رهبران مقاومت و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر گسترش دامنه پایداری از نوار غزه به کرانه باختری و حتی مسلح‌ساختن گروه‌های مردمی مبارز، زنگ خطر را کنار گوش صهیونیست‌هایی به صدا درآورد که تا پیش از آن طی جنگ 51 روزه غزه طعم تاکتیک‌های تازه و نسل پیشرفته موشک‌های گروه‌های زیر فشار در باریکه غزه را چشیده بودند. این امر بر موج مهاجرت معکوس یهودیان (یا همان رأی دهندگان در انتخابات آتی) از سرزمین اشغالی دامن زده بود. ناگواری این امر برای دولت نتانیاهو به اندازه‌ای رسید که ادوارد اسنودن کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، بیست و چهارم دی ماه در گفت‌وگو با روزنامه روسی کامرسنت افشا کرد این رژیم به دلیل ناخرسندی از مهاجرت معکوس یهودیان طی سال‌های گذشته انتشار تصاویر موهن پیامبر اسلام (صلی اللّه علیه و آله و سلم) در کشورهای غربی را آغاز کرد تا فضایی ستیزه‌جویانه ضد یهودیان ساکن اروپا به راه اندازد و آنان را به زندگی در اسرائیل وادار کند.

4- سید حسن نصراللّه دبیرکل حزب‌اللّه لبنان بیست و پنجم دی ماه در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین لبنان تأکید کرده بود که حمله به هر هدفی در سوریه هدف قرار دادن محور مقاومت است و نه فقط سوریه، واکنش به این تجاوز، حق محور مقاومت است نه فقط سوریه؛ و این امر در هر زمانی صورت می‌گیرد. وی به پیوند میان عناصر مسلح و اسرائیلی‌ها در قنیطره و منطقه اشغال شده جولان نیز اشاره کرد؛ نکته‌ای که پیش از این از سوی مقام‌های صهیونیستی و گروه تروریستی جبهه النصره تأیید شده بود و حتی شماری از زخمی‌های این گروه تندرو در بیمارستان‌های واقع در سرزمین اشغالی درمان شده بودند. دبیرکل حزب‌اللّه لبنان همچنین از دستگیری یک جاسوس در یکی از واحدهای امنیتی خبر داد که پنج ماه پیش رخ داده بود.

5- لبنان طی هفته‌های گذشته چند تحول کلیدی را شاهد بود: گروه‌های مهم سیاسی لبنان یعنی حزب اللّه و جریان المستقبل به عرصه‌ گفت‌وگو وارد شده بودند تا شاید بحران فقدان رئیس‌جمهوری در این کشور طی نزدیک به یک سال گذشته را حل کنند. از سوی دیگر، ادامه فعالیت‌های تروریستی در این کشور برای تنش‌آفرینی میان شیعه و سنی اوضاع امنیتی این کشور را به خطر انداخته است.

فرجام سخن

در آستانه‌ روز غزه و مقاومت (بیست و نهم دی‌ماه) که به یادآوری شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه سال 1387 علیه غزه اختصاص دارد، این رژیم به ماجراجویی تازه‌ای دست زد. اقدام رژیم صهیونیستی از یک سو با هدف تأثیرگذاری بر روندهای بین‌المللی مخالف این رژیم به‌ویژه در اروپا و بهره‌جویی از تمرکز افکار عمومی و رهبران قاره سبز بر فعالیت‌های تروریستی جریانهای تکفیری تندرو و از سوی دیگر، با توجه به اوضاع منطقه‌ای به‌ویژه در سوریه و لبنان صورت گرفته که در عرصه میدانی شرایط را به سود محور مقاومت تغییر داده است.

با این همه، هدف کلیدی دولت نتانیاهو، پیروزی در انتخابات آتی این رژیم و جذب آرای یهودیانی است که با نگرانی به حوادث اطراف خود می‌نگرند و راه آرامش خود را در افزایش ابعاد نظامی و تمهید‌های جنگی صهیونیسم می‌جویند.

سوریه و لبنان به‌عنوان دو عضو محور مقاومت که طی سالهای گذشته در برابر گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامیان تسلیح شده به‌دست غرب و رژیم صهیونیستی پایداری کرده‌اند، بارها با اقدام‌هایی روبه‌رو شده‌اند که همراهی این رژیم با تکفیری‌های تندرو را ثابت کرده است.

منطقه قنیطره نیز به‌عنوان عرصه درگیری با اعضای جبهه النصره که در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا نیز قرار دارد، هدف بعدی حزب‌اللّه برای پاکسازی به‌شمار می‌رود. به هر روی، به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی ضرب‌شست‌های مقاومت به‌ویژه طی نبرد 33 روزه سال 1385 را فراموش کرده است و با این گام نظامی، می‌خواهد افزون بر آزمون توان و شرایط حزب‌اللّه، منطقه را در آستانه ناآرامی‌های گسترده‌تری قرار دهد تا از حاشیه آن منافع خود را بجوید و دور تازه‌ای از ناامنی را میهمان خاورمیانه‌ای کند که از آتش تروریست‌های پرورش‌یافته در دامان این رژیم و غرب می‌سوزد.

مأخذ: خبرنامه 1242 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

منبع: تسنیم