کد خبر 384648
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹

رییس سازمان نظام پزشکی کشور ضمن تاکید بر لزوم قرار گرفتن بیماری صرع در گروه بیماران خاص، در عین حال ایجاد مراکز جامع درمانی صرع را نیز ضروری خواند.

به گزارش مشرق، دکتر علیرضا زالی در یازدهمین کنگره بین‌المللی صرع با بیان اینکه وجود 10 تا 15 درصد مبتلایان صرع، دچار صرع مقاوم به درمان هستند، گفت: این بیماران نیازمند مداخله‌های پیچیده طبی، دارویی، جراحی و... بوده و به دلیل گران بودن داروهای بیماران صرع مقاوم به درمان و مداخلاتی که در این زمینه انجام می‌شود و با توجه به اینکه اکثر این بیماران از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند، نیازمند ایجاد مدلی برای پوشش بیمه‌ای بیماران صرع مقاوم به درمان هستیم.

وی در همین مورد افزود: یکی از راه‌های خوبی که می‌تواند در این زمینه کمک کند، این است که این بیماران در زمره بیماران خاص قرار گرفته و از تسهیلاتی که برای بیماران خاص در قالب‌های حمایتی و حفاظتی ویژه در کشور وجود دارد، بهره برند که این مهم نیازمند تبیین اهمیت صرع مقاوم به درمان، گران بودن خدمات این حوزه، نیاز این بیماران به خدمات پیچیده تخصصی است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از این بیماران به دلیل مشکلات اقتصادی در تهیه داروهای جدید و گران دچار مشکل هستند و از آنجا که اکثر این بیماران باید از رژیم‌های چند دارویی که مشتمل بر استفاده داروهای گران است، استفاده کنند، باید پوشش بیمه‌ای مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و نیازمند حمایت خاص در زمینه بیماران مبتلا به صرع بویژه بیماران صرع مقاوم به درمان هستیم.

زالی در پاسخ به اینکه هزینه تمام شده درمان برای بیماران مبتلا به صرع چقدر است، گفت: از آنجا که در درمان صرع تواتر حملات، شروع حملات تشنجی، نوع تشنج، بیماری‌های همراه و مشکلات زمینه‌ای بیماران تشنجی متفاوت است، نمی‌توان یک عدد مطلق را برای این بیماران بیان کرد، اما پیش‌بینی می‌شود در مورد بیماران معمول مبتلا به صرع که با درمان‌های متعارف درمان می‌شود، حداقل هزینه 200 هزار تومان در مورد درمان‌های دارویی و طبی آنها باشد.

وی در زمینه هزینه‌های صرع مقاوم به درمان گفت: در مورد بیمارانی که صرع مقاوم به درمان دارند، هزینه درمان ماهیانه حدود یک میلیون تومان بوده که این هزینه درمان‌های اولیه را در برمی‌گیرد. اما در صورتی که بیمار نیاز به جراحی، روش‌های مداخله‌ای و داروهای گرانقیمت‌تر داشته باشد، هزینه آنها بالاتر می‌شود..

رییس سازمان نظام پزشکی کشور در مورد چگونگی پوشش بیمه‌ای داروهای صرع تصریح کرد: بسیاری از داروهای پایه‌ای صرع در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند، اما از آنجا که داروهای جدید صرع به شدت در حال تغییر بوده و این داروها معمولا از خارج کشور وارد شده و گران‌تر هستند، هنوز بسیاری از آنها تحت پوشش بیمه نیستند و به تبع داروهای جدید از دایره پوشش بیمه‌ای محرومند.

زالی با بیان اینکه دوسوم داروهای درمان صرع در کشور تولید داخلی دارند، گفت: طبق مطالعات این داروهای تولید داخل از نظر فراهمی زیستی صحت و اصالت دارند، اما چون داروهای جدید تکنولوژی پیچیده‌ای دارند، برای تولید آنها نیاز به گسترش فناوری در این زمینه داریم و بعضی از این داروهای جدید ابتدا باید یک دوره زمانی را در کشور طی کرده و بعد ساخت داخلی آن صورت گیرد. البته معمولا مدتی طول می‌کشد تا یک دارو وارد کشور شده و تکنولوژی آن وارد شود تا تکنولوژی آن مورد اقتباس قرار گیرد یا روش نوینی برای ساخت آن ایجاد شود.

وی افزود: اما به دلیل اینکه داروهای جدید صرع متنوع بوده و انواع مختلفی را در برمی‌گیرند، این موضوع پیچیده‌تر می‌شود، اما می‌توان گفت دوسوم داروهای صرع در کشور تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه نیز هستند.

رییس سازمان نظام پزشکی کشور  بر لزوم ایجاد مراکز جامع درمان صرع در کشور تاکید کرد و گفت: ما در بیماران صرع مقاوم به درمان نیازمند ایجاد مراکز جامع صرع هستیم. این مراکز مکان‌هایی هستند که کلیه اقدامات تشخیصی و درمانی در آنها قابل انجام است که این اقدامات تشخیصی فراتر و پیچیده‌تر از اقدامابر ت معمولی است و ممکن است فناوری‌های نوینی که در این مراکز وجود دارد، در اختیار همه مراکز قرار نگیرد.

زالی تاکید کرد: بهترین مکان برای ایجاد و توسعه مراکز درمانی صرع، دانشگاه‌ها هستد و لازم است ما در بستر دانشگاه‌ها این مراکز را ایجاد کنیم؛ به خصوص که مردم کشور نیز برای دریافت درمان‌های نوین به دانشگاه‌ها مراجعه می‌کنند. بنابراین ما در این زمینه نیازمند ایجاد بضاعت علمی و فراهم کردن بستر علمی آن در دانشگاه‌ها هستیم. اما در مورد تشخیص و درمان صرع باید گفت که تکنولوژی بسیار پیچیده و فناوری‌های جدید بسیار گران بوده و ایجاد این مراکز از عهده یک دانشگاه خارج است و نیاز به سرمایه‌گذاری جدی و گسترده در این زمینه دارد.

منبع: قدس آنلاین