به گزارش مشرق، عباس سليمينمين رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران در گفتوگوي تفصيلي با فارس، در مقدمه سخنان خود با آسيب شناسي و تبيين برخي جريانات و رويدادها، در سه دهه انقلاب اسلامي ضمن طرح اين پرسش که چرا ما در کشور برخي از نيروهاي انساني کارآمد و توانمند خود را از دست ميدهيم و هنوز هم اين روند ادامه دارد، گفت: بايد در اين خصوص بررسي جدي صورت گيرد که چه عواملي موجب ميشود که آن توانمندي و قابليت افراد از بين برود.
وي با توضيح اينکه در اين خصوص عوامل بيروني و دروني تاثيرگذار بوده است، گفت: به طور طبيعي انسانها داراي خصايصي هستند که در شرايط متفاوت رشد ميکنند؛ همه داراي حب نفس، حب مال و زيادهخواهي به طور طبيعي هستند چرا که اگر اين خصلتها نباشد بشر دست به کار و پيشرفت نميزند؛ اما اين زيادهخواهي بايستي با کنترلهاي شرعي و عقلي به خوبي مديريت شود.
اين تحليلگر سياسي با طرح اين موضوع که چگونه ميشود عوامل بيروني و محيطي را طوري فراهم کرد که اين شخصيتها و سرمايهها از دست نروند، گفت: تجربيات سه دهه پس از انقلاب اسلامي نشان ميدهد که برخي لغزشهاي مديريتها به صورت چرخهاي ادامه داشته است؛ زيرا به جاي اينکه عوامل و ريشههاي مشکلات را از ميان برداريم، سعي شده است با اشخاص برخورد شود.
سليمي نمين با بيان اينکه بايد براي درک وضعيت فعلي واين روند، شاخصه و ملاک درستي براي اندازهگيري دردست داشت، يادآور شد: انگيزههاي مبارزان براي پيروزي انقلاب اسلامي، برپايي نظام اسلامي و حرکت بر اساس باورها و شاخصههاي اسلامي در طول مسير بود.
وي ادامه داد: در زمينه حکومت دين مقدس اسلام براي ما توصيهها و دستورالعملهاي روشني دارد که در يک جامعه اسلامي به چه صورت بايد رفتار و عمل شود؛ همچنين يک حکومت اسلامي با چه معيارهايي بايد شناخته شود و با مردم رابطه داشته باشد، مشخص است.
*امام خميني (ره) داراي دقيقترين و نابترين فهم از اسلام براي احياي مجدد اسلام ناب محمدي(ص)بود
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران با بيان اينکه الگوي فکري و عملي امروزي انقلابيون، حضرت امام خميني (ره) بود، خاطرنشان کرد: انديشه ما بر اساس آموزههاي ديني و سياسي اسلام حقيقي بود که مصداق عيني آن را حضرت امام خميني (ره) يافتيم؛ چراکه ايشان داراي دقيقترين و نابترين فهم از اسلام براي احياي مجدد اسلام ناب محمدي(ص)بود.
اين تحليلگر سياسي ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ما با بعضي از آفتها مواجه شديم يعني اينکه چون در خارج از قدرت بوديم، نميتوانستيم درک کنيم که با دستيابي به قدرت با چه آفاتي مواجه خواهيم شد؛ لذا تصور واقعي از آفتهاي قدرت نداشتيم، چرا که تاريخ صدر اسلام را طوري براي ما خوانده بودند که همواره آدمهاي آن دوران را به طور ثابت ميپنداشتيم؛ مثلا اگر فردي بد بود انگار از ابتدا بد بوده است و يا اگر فردي خوب است که انگار از ابتدا خوب بوده است.
سليمي نمين اضافه کرد: در اوايل انقلاب تصور ميشد مگر ميشود يک فرد که در طول عمر در مسير حق در حرکت بوده به يکباره سقوط کرده و منحرف شود؛ اما به تدريج مشاهده کرديم که قدرت هر چند ميتواند ابزار خدمت و خير و برکت باشد؛ ولي همين قدرت ميتواند در مسيري قرار گيرد که در مقابل هدف اوليه دستيابي به قدرت باشد.
*ممکن است انسانهاي صالح تحت تاثير بعضي آفات قدرت منحرف ميشوند
وي با يادآوري اينکه پس از انقلاب، بسياري از نيروهاي نامتجانس با روح انقلاب که تظاهر به انقلابيگري ميکردند از بدنه حاکميت تصفيه شدند، گفت: در ابتداي مسير حرکت انقلاب اکثر کساني که در بدنه انقلاب مانده بودند معتقد به اسلام و انقلاب بودند، اما پس از آن متوجه شديم که ميشود انسانهاي صالح تحت تاثير بعضي آفات منحرف شوند، چراکه اين اتفاق افتاد.
اين پژوهشگر تاريخ ايران مهمترين دليل انحراف افراد را "تملقگويي " اطرافيان افراد صاحب قدرت خواند و افزود: همانگونه که حضرت امام (ره) مکراراً با تملقگويي افراد هم در گفتار و هم در عمل مقابله ميکرد، بنابراين ما بسياري از شخصيتهاي خود را با تملقگويي از دست داديم. يعني تعدادي از افراد متملق که به طمع منافع مادي خود را به مراکز قدرت نزديک کرده بودند، آنها براي رسيدن به آن از هيچ تملقي فروگذار نکرده تا به سود مادي بيشتر برسند.
* شخصيتهاي برجستهاي در طول انقلاب بر اثر تملقگويي و بزرگ جلوه دادن آنان از دست رفتند
وي با تاکيد بر اينکه به تجربه ثابت شده است که بسياري از تملقگوييهاي اطرافيان بر روي مسئولان تاثير گذاشته و در نهايت آنها را منحرف کرده است، اظهار داشت: شخصيتهاي برجستهاي در طول انقلاب بر اثر تملقگويي و بزرگ جلوه دادن آنان از دست رفتند.
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران با اشاره به دوران رياست جمهوري آقاي هاشمي و خاتمي پرسيد: چرا بايد گمان کرد که شخصي مثل هاشمي رفسنجاني و خاتمي متأثر از تملقگويي اطرافيان خود شد، اما احمدينژاد از اين قاعده مستثني است.
*از مهمترين دلايل سقوط "بنيصدر و منتظري " تملقگويي فريبکارانه اطرافيانشان بود
"بنيصدر و منتظري " از شخصيتهايي بودند که سليمي نمين آنها را نمونه سقوط کرده بر اثر تملق اطرافيان برشمردو تاکيد کرد: قطعا در ماجراي آقاي منتظري تملقگويي اطرافيان تاثير بسيار زيادي داشت و بسياري از اين افراد حسابگرانه در اطراف وي جمع شدند و او را در برابر امام(ره) قرار دادند و اين درحالي بود که منتظري فردي فعال و خدمتکرده به انقلاب بود؛ اما از طريق القائات دروغ و تملقگويي فريبکارانه و دادن اطلاعات غلط او را وادار کردند در مقابل خميني کبير(قدس سره) بايستد.
اين پژوهشگر تاريخ ايران ادامه داد: امام(ره) به آقاي منتظري گفتند شما از سياست به دليل سادهلوحي و ضعفهايي که در اين زمينه داريد دوري کنيد، ولي به درس و بحث حوزه و فقه بپردازيد، شما در سياست بازي ميخوريد و خيلي سريع متاثر از جوسازي اطرافيان مي شويد؛ بنابراين در سياست دخالت نکنيد؛ امام بيش از دو سال سعي کرد اين شخص را در نظام و انقلاب حفظ کنداما اطرافيان منتظري نگذاشتند.
سليمي نمين افزود: هرچند ممکن اسن فردي در يک جنبه کار فاقد صلاحيت باشد؛ اما ميتوان در عرصه ديگري از توانمندي او استفاده کرد، چراکه او يک سرمايه است و نبايد سرمايه را تا جايي که امکان دارد در نظام حفظ کرد و اين سيره امام(ره) بود.
*تملقگويان با شيوههاي ماهرانه سعي ميکنند دولتمردان را تحت تاثير خود را به انحراف بکشاند
وي "قدرت " را به دليل دسترسي به منابع مالي، مستعد جمع شدن افراد متملق اطراف دولتمردان دانست و گفت: افراد متملق بسيار سازمانيافته و تشکيلاتي گرد افراد صاحب قدرت جمع ميشوند، هرچند که آن فرد با تقوا باشد، تملقگويان با شيوههاي ماهرانه سعي ميکنند آن فرد را تحت تاثير خود را به انحراف بکشاند.
*تملقگويي موجب شد که در دوران سازندگي نظارت بصورت جدي تضعيف شود
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران با يادآوري اينکه تا به امروز شخصيتهاي زيادي را بر اثر همين رفتارها از دست دادهايم، گفت: چرا که چاپلوسان و تملقگويان براي رئيس جمهور آن زمان يک قداست و بزرگنمايي کاذبي درست کرده بودند.
سليمي نمين ادامه داد: بسياري از افراد در آن زمان جلوي انتقادها را ميگرفتند و با گفتن اينکه هاشمي شخصيت بسيار خاصي است سعي کردند قداست بيجايي را به امور اجرايي بدهند که ضربات بدي را خورديم و افراد توانمند را به سادگي از دست داديم.
وي گفت: اين کار موجب شد که مصالح انقلاب بسيار آسيب ببينند و منافع ملي و سرمايههاي انساني کشور به هدر رود و اين آسيب غيرقابل جبران است؛ چرا که تربيت افراد و نيروي انساني نيازمند زمان و سرمايهگذاريهاي بسيار بلندمدتي است.
*مسائل کلان کشور در سايه رقابتهاي سياسي آسيب ميبيند
اين پژوهشگر تاريخ ايران اضافه کرد: در شرايط کنوني کشور متاثر از رقابتهاي سياسي است، لذا مسائل کلان کشور مورد آسيب قرار ميگيرد، چرا که سايه رقابتهاي سياسي و کارها تحميل ميشود.
اين کارشناس مسائل سياسي سوال کرد: باتوجه به اينکه تملقگويي موجب سقوط بسياري از افراد در طول انقلاب اسلامي شده است، چرا امروز بازهم ازبرخي تملق گوييها در کارهاي اجرايي جلوگيري نميشود،چرا جامعه نسبت به تملق گويي عکس العمل نشان نمي دهد.
سليمي نمين با گوشزد کردن اين نکته که مطبوعات ما نبست به برخي تملقگوييها و دادن نسبتهاي غير واقع حساس نيستند، خاطرنشان کرد: اخيرا در يک سي دي نسبتهايي به آقاي احمدي نژاد توسط برخي افراد داده شد که وي را بعنوان شخصيتي خاص از اصحاب امام زمان (عج) معرفي کردند که دستهايي پشت اين ماجرا قرار دارد و اين يک تملق آشکار است که تاثيرات منفي زيادي ايجاد خواهد کرد؛ بنابراين رسانهها بايد نسبت به کساني که اين سي دي را توليد کردند و برنامه ريزي ميکنند واکنش نشان دهند.
وي يادآور شد: در گذشته نيز عدهاي به رئيس جمهورهاي گذشته نسبتهايي تملق آميز مانند امير کبير دوران، سردار سازندگي، انديشمند آزاد انديش و روشنفکر دادند و در زماني هم با القا اينکه هاشمي يک شخصيت ويژه است و بايد در کاخ زندگي آنچناني داشته باشد اين افراد را از آرمانهاي انقلاب دور کردند.
*برخي اطرافيان آقاي احمدي نژاد ميخواهند اين شخصيت توانمند کشورمان را همچون شخصيتهاي گذشته از ما بگيرند
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران با انتقاد شديد از برخي تملقگوييهاي مشايي و رحيمي از آقاي احمدينژاد، گفت: امروز نيز افرادي با زبان تملق اطراف رئيس جمهور هستند که سعي دارند با بازيهاي فريبکارانه و تبليغاتي منافع سياسي و اقتصادي از آن به دست آورند که در اصل ميخواهند آقاي احمدي نژاد شخصيت توانمند کشورمان را همچون شخصيتهاي گذشته از ما بگيرند.
سليمينمين در ادامه برنامه فروش خودرو رئيس جمهور توسط اطرافيان رئيسجمهور را قطعا فريبکاري خواند و تصريح کرد: آقاي مشايي با همکاري شخصي که با او مشغول کارهاي اقتصادي است، دست به اين بازي مسخره زدند، که چيزي جز تحقير فکري مردم نبود؛ چرا که ساده زيستي نياز به تبليغات اينچنيني ندارد، لذا ميبينيم حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب به شدت جلوي کارهاي تبليغاتي را در اين خصوص ميگرفتند.
وي تاکيد کرد: تملق گويان اطراف شخصيتها همواره در اين فکر بوده و هستند که نيروها و شخصيتها انقلاب را از مردم بگيرند، لذا زماني هاشمي رفسنجاني به شيوهاي، زمان خاتمي به گونهاي و امروز نيز به طور ديگري سعي در اين کار دارند؛ لذا هر فرد را با توجه به خصوصيات و زمينهها لازم در آن فرد به انحراف ميکشانند.
*براي اينکه آقاي رئيس جمهور را همچون افراد سابق از دست ندهيم لازم است از تجربيات گذشته به خوبي عبرت بگيريم
سليمي نمين، آقاي احمدي نژاد را فردي دلسوز، معتقد به باورهاي ديني، اصول و ارزشهاي انقلاب، ولايتمدار و خدمتگزار توصيف کرد و افزود: براي اينکه آقاي رئيس جمهور را همچون افراد سابق از دست ندهيم لازم است از تجربيات گذشته به خوبي عبرت بگيريم.
* هاشمي رفسنجاني به دليل تملق گوييهاي اطرافيشان کم کم تغيير کرد
وي با اشاره به اينکه آقاي هاشمي در ابتدا و در شرايط انقلاب سعي ميکرد دفتر کار ساده زيستي داشته باشد، يادآور شد: کم کم اطرافيان وي طوري به او القا کردند که ديگر نبايد در صندلي شبيه ديگران بنشيند و حتما بايد آقاي هاشمي روي صندلي آنچناني و متفاوت با سايرين مينشست؛ بنابراين هاشمي رفسنجاني به دليل تملق گوييهاي اطرافيشان کم کم تغيير کرد.
اين کارشناس مسائل سياسي در ادامه سخنان خود خاطنشان کرد: در دوره دوم رياست جمهوري هاشمي افرادي سعي کردند او را بار ديگر در قدرت نگه دارند، لذا سعي کردند با استفاده از امکانات دولتي بر بقا در قدرت تلاش کردند و خود هاشمي نيز در نهايت با اين خواسته غير قانوني همراهي کرد.
وي همچنين در اين زمينه اضافه کرد: در زمان خاتمي نيز اطرافيان با تملق گويي و القا برخي افکار به او سعي کردند با سر دادن شعارهاي مانند خروج از حاکميت، حاکميت دو گانه، افزايش اختيارات رياست جمهوري و تغيير قانوني اساسي ضربه اي را وارد کنند.
سليمي نمين گفت: امروز نيز شاهد برخي تلاشهاي توسط اطرافيان رئيس جمهور هستيم که تلاش دارند از امکانات دولتي براي بقا در قدرت استفاده کنند.
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران تاکيد کرد: ما نبايد منتظر بمانيم تا حتما فاجعهاي رخ دهد بعد فرياد بزنيم بنابراين قبل از وقع بايد پيشگيري کرد.
*نبايد اجازه بدهيم آقاي احمدينژاد را از ما بگيرند
وي گفت: اگر به آقاي احمدي نژاد علاقه مند هستيم نبايد اجازه بدهيم او را از ما بگيرند؛ بايد جلوي اين افراد را که اطراف او جمع شدهاند بگيريم، چون خطاي سياسي و شرعي مرتکب ميشوند، لذا از امکانات دولت استفاده ميکنند تا آقاي مشايي را مطرح کنند که اين خلاف است چرا که کسي حق ندارد از بين المال براي رسيدن به قدرت استفاده کند.
سليمي نمين تصريح کرد: تلخترين اتفاقي که در حال وقوع است اين است متملقين اطراف هاشمي رفسنجاني، خاتمي و احمدينژاد در آيندهاي نزديک به هم پيوند خواهند خورد که اين خطر جدي است که ميبينيم.
وي يادآور شد: زماني که جريان چپ با کار گزاران دوران هاشمي در حال پيوند بود، من هشدار دادم که در عرصه فعاليتهاي اقتصادي اينها در حال پيوند با يکديگر هستند، لذا امروز خطري بالاتر از پيوند عناصر لغزش يافته اطراف هاشمي رفسنجاني عناصر اقتصادي لغزشي يافته اطراف خاتمي نبود که در نتيجه فاجعه فتنه 88 را به وجود آوردند، هر چند با هم اختلافهايي داشتند اما داراي نقطهاي مشترک به نام "تملق گويي " براي استفاده مالي و پولي بودند.
*جريان چپي که به هاشمي فحاشي ميکرد در ادامه با او و اطرافيانش پيوند خوردند
اين پژوهشگر تاريخ معاصر ايران، خاطرنشان کرد که تملق اين افراد از هاشمي و خاتمي به دليل شخصيت آنها نبود بلکه به دليل نزديکي به کانون قدرت و رسيدن به منافع مالي و اقتصادي بود، که با کمال تعجب ديديم جريان چپي که به هاشمي فحاشي ميکرد در ادامه با او و اطرافيانش پيوند خوردند.
سليمي نمين تصريح کرد: جريان متملق اطراف احمدي نژاد مانند مشايي و رحيمي علاقه مند به او نيستند، اما به دليل اينکه ميبينند نزديک شدن به رئيس جمهور ميتواند آنها را برخوردار از امکانات کند به او نزديک و از او تملقگويي مي کنند.
وي پيش بيني کرد: در آينده بين همه جريانهاي سو استفاده گر اقتصادي تملقگو پيوند ايجاد خواهد شد؛ بنابراين در آينده فتنه بسيار بزرگي رقم خواهد خورد، لذا براي پيشگيري از اين هزينههاي سنگين بايد نسبت به برخي مسائل حساسيت بالا نشان داده و اوضاع را رصد کنيم.
* هر نوع تقدس دادن به قوه مجريه يک فاجعه است
اين کارشناس مسائل سياسي با انتقاد شديد از کساني که به قوه مجريه تقدس ميدهند، اظهار داشت: هر نوع تقدس دادن به قوه مجريه يک فاجعه است، قوه مجريه بايد در قبال يکايک اعمالش پاسخگو باشد، بنابراين نبايد اجازه دهيم اين تملق گويان مقدس نما نيروهاي انقلاب را از ما بگيرند.
سليمي نمين انتقاد سازنده سلامت موجب مسئولان داشت و افزود: قطعا احمدي نژاد انسان پاک، پيرو ولايت و خدمتگزار است، اما اگر نظارت صحيح و انتقاد سازد، بر او و اطرافيان او نباشد، جريان به انحراف کشيده خواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه اشخاص در نظام اسلامي در درجه دوم اهميت قرار دارند گفت: اصل اساسي، مسير حرکت اسلام و سپري کردن صحيح اين مسير است.
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران گفت: تملق اطرافيان ممکن است موجب غرور کاذب در احمدي نژاد ميشود و اگر اينگونه شود او ديگر خادم مردم نبوده و خود را در سطح آنان نخواهد ديد، چراکه متملقان همين بلا را بر سر شخصيتهاي ديگر انقلاب نيز آوردند.
*در دولت نهم بسياري از اين نيروهاي کارآمد را کنار گذاشتند و افراد متملق را در دولت دهم جمع کردند
سليمي نمين با يادآوري اينکه بسياري از وزراي دولت نهم انسانهاي سالم و پاک و صريحالهجه بودند، گفت: در دولت نهم بسياري از اين نيروهاي کارآمد را کنار گذاشتند و افراد متملق را در دولت جمع کردند که نشان از تاثير گذاري تملق است که اين جا به جاييها انجام ميشود.
وي تصريح کرد: بسياري از افراد ميگويند اگر به احمدي نژاد انتقاد کنيم ما را طرد ميکنند؛ که اين جاي نگراني بسيار دارد؛ لذا يک روحاني بر جسته نزديک به احمدي نژاد ميگفت اگر از او انتقاد کنم من را از اطراف او طرد ميکنند و وزرا نيز جرات انتقاد از او را ندارند.
* امروز در برخي حوزههاي اقتصادي سر و کله برخي افراد خطا کار دوره هاشمي، خاتمي پيدا شده است
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران بيان هشدار داد: امروز در برخي حوزههاي اقتصادي سر و کله برخي افراد خطا کار دوره هاشمي، خاتمي پيدا شده است؛ امروز حضور برخي افراد متخلف اطراف شخصي مثل جاسبي در اطراف احمدي نژاد جاي سوال جدي دارد.
سليمي نمين در بخش ديگر سخنان خود به روانشناسي شخصي مسئولان توسط دشمن اشاره کرد و گفت: در زماني که حتي ما در حاکميت نبوديم و قدرت در ميان مردم بود دشمنان در اطراف شخصيتهاي تاثير گذار حوزه علميه و برخي مراجع نيرو نفوذ ميدادند که بتوانند در موقع خاص از آن استفاده کنند.
*دشمن سعي دارد نيروهاي انقلاب را از طريق اطرافيان آنها از درون استحاله کند
اين پژوهشگر تاريخ ايران خاطر نشان کرد: غرب بعد از اينکه نتوانست در مقابله مستقيم با ملت ايران به نتيجه دلخواه برسد به دنبال اين رفت که نيروهاي اصيل انقلاب را استحاله کند يعني از درون آنها را به محتوا کند.
وي تصريح کرد: استحاله شخصيتهاي بزرگ و موثر عمدتا از طريق اطرافيان آنها صورت ميگيرد، لذا اين تصور که دشمن فقط با زيان زور و تهديد به مقابله با ما دست ميزند، اشتباه است ؛دشمن با ارزيابي دقيق از افراد و پيدا کردن سلايق، علاقمنديها، نقاط ضعف و قوت آنها از سالها قبل اقدام به به انحراف کشندن شخصيتهاي تاثيرگذار ميکرد.
سليمي نمين همچنين در اين زمينه گفت: يکي از استفاده دشمن از شبکه بي بي سي اين است که سيستم ارزيابي وزارت خارجه انگليس به آنها از مصاحبه هاي طولاني اين شبکه با افراد در کشورها و آناليز دقيق آن فرد مصاحبه شونده، براي او فايل مخصوصي درست ميکنند و او را ارزيابي شخصيتي دقيق ميکند تا بتواند در موقع حساس از او استفاده کند.
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران ادامه داد: اين کار رسانهاي علاوه بر سيستمهاي اطلاعاتي و جاسوسي دشمن که هميشه بوده است؛ ولي يکي از کارهاي دشمن براي اينکه با يک شخصي توانمند مقابله کند، نزديک شدن به او است تا او را از تفکر اصلي خود دور کند.
* با پرهيز از تخريب افراد، مواضع اصلاحگرانه را در جامعه تقويت کنيم
وي در بخش پاياني گفتوگوي خود با فارس به بيان راهکارهاي خود براي مرتفع کردن اين مشکلات پرداخت و گفت: ما بايد در کشور ميان رقابتهاي حزبي و اصلاحگرايانه دلسوزانه که ذات انقلاب است، تفاوت قائل شده و اين دو را از هم تفکيک کنيم؛ بنابراين تلاش کنيم با از ميان بردن موانع و تخريب افراد مواضع اصلاحگرانه را در جامعه تقويت کنيم.
اين کارشناس مسائل سياسي علت مخالفت خود با برخي حرکتهاي سياسي وحزبي را اينگونه بيان کرد که معمولا در رقابتهاي حزبي افراد به دنبال ريشهيابي خطاها نيستند، لذا دو حزب يا شخصيت سياسي فقط براساس منافع زودگذر به دنبال حذف رقيب هستند در حاليکه بايد همه به دنبال اصلاح ريشهاي ساختار باشيم.
سليمي نمين ادامه داد: بر همين اساس معتقدم بايد در جامعه شيوه رقابتهاي سياسي تعديل شود؛ چرا که به علتها و ريشههاي مشکلات پرداخته نميشود در نتيجه مردم از از اين روش آسيب ميبينند اما در روش اصلاحگرايانه و نگاه انتقادي علاوه بر گوشزد کردن خطاها راهکارهاي سازنده نيز ارائه ميشود.
*امروز شاهد بازگشت برخي از آفتها به عرصه رسانه هستيم
سليمي نمين دومين راهکار خود را "تقويت وضعيت رسانهاي در کشور " عنوان کرد و گفت: من به عنوان فرديکه از اوايل انقلاب در عرصه رسانه حضور داشتهام، بسياري از آفتهاي رسانهاي را از ميان برديم؛ اما امروز شاهد بازگشت برخي از آن آفتها به عرصه رسانه هستيم.
وي در ادامه با اظهار تأسف از اينکه با شروع فعاليتهاي اقتصادي در کشور نظارت عمومي از طريق رسانهها کم شد، گفت: آلوده کردن برخي عنصرهاي رسانهاي به عنوان يکي از راهکارهاي مفسدان اقتصادي است که در برخي مواقع شاهد آن هستيم؛ امروز شاهد آن هستيم که برخي دولتمردان عدهاي از فعالان رسانهاي را وابسته به خود ميکنند در حاليکه آن فرد رسانهاي بايد چشم و گوش مردم بوده از هرگونه وابستگي مبرا باشد.
*اهل رسانه به عنوان نماينده افکار عمومي ناظر بر اعمال مجريان باشد
رئيس مرکز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران تأکيد کرد: اگر ميخواهيم جايگاه نظارتي مطبوعات جدي گرفته شود و آنها را از آلوده شدن دور کنيم و امسال مسئله جهاد اقتصادي محقق شود بايد براي عملياتي کردن اين شعار نظارت اهل رسانه به عنوان نماينده افکار عمومي ناظر بر اعمال مجريان باشد.
سليمي نمين با تأکيد بر اينکه نظارت اهل رسانه بايد بسيار جدي گرفته شود گفت: لغزشهاي برخي مسئولان نيز بايد توسط قوه قضائيه با جديت رسيدگي شود؛ چرا که عدم رسيدگي آشکار و تعلل در اين زمينه، تأثير سوئي در نزد مردم خواهد داشت.
وي در ادامه گفت: اگر سيستم نظارتي و رسانه قوي عمل کند افراديکه فکر تخلف را در سر دارند از کار خود منصرف شده و از ادامه اشاعه فساد اقتصادي پيشگيري ميشود؛ اما از آنجا که اين نظارت کم است موجب تشويق برخي متخلفان شده است.
سليمي نمين در خاتمه تأکيد کرد: وظيفه ما اين بود و هست که براي حفظ اساس نظام، تأثيرگذاري اين افراد پنهان را براي مردم مشخص کنيم چراکه بعد از رفتن رئيس جمهور اين افراد در بدنه باقي ميمانند، لذا براي حفظ نيروهاي نظام با اطرافيان پنهان آن که بستر آفت هستند بايد مقابله کرد.