کد خبر 385997
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲

بنا به گزارش یک روزنامه صهیونیستی، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی سندی محرمانه آماده کرده است تا با استفاده از آن جلوی کشیده شدن این رژیم به دادگاه لاهه گرفته شود.

به گزارش مشرق، فلسطین در 10 دی درخواست خود برای پیوستن به دادگاه لاهه را ارائه داد و با آن موافقت شد. در همین راستا روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» سندی محرمانه را فاش کرد که وزارت خارجه اسرائیل آن را تهیه کرده و قصد توزیع آن در نمایندگی‌های خود در جهان را دارد. این سند حاوی دلیل‌های سیاسی و قانونی برای مقابله با امکان کشاندن اسرائیل به دادگاه لاهه است.

 بر اساس این گزارش ، سند محرمانه مزبور که به جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد شامل بندهای زیر است:

1- فلسطینی‌ها یک دولت نیستند بنابراین صلاحیت ارائه یک شکایت به دادگاه (لاهه) را ندارند. به علاوه اینکه اکنون تشکیلات خودگردان بر نوار غزه تسلط ندارد و حماس آنجا را اداره می‌کند و این مخالف آن چیزی است که قانون بین‌الملل تعیین کرده است.
2- تشکیلات خودگردان در سازمان ملل به عنوان یک «دولت» به حقوق خود دست نیافته بلکه فقط «عضو غیر ناظر» آن شده است به همین دلیل، تشکیلات یک طرف قانونی نیست و تصمیم برای باز کردن پرونده تحقیقات (علیه اسرائیل) قانونی نیست.
3- مشروعیتی که دادگاه لاهه به اقدام فلسطینی داده است وجهه آن و نیز وظیفه‌ای که به خاطر آن ایجاد شده‌ یعنی حل و فصل نزاع‌ها در جهان را خدشه دار خواهد کرد.
4- اسرائیل التزام خود به قانون بین‌الملل را ثابت کرده و خود ارزش‌های قضائی مستقل دارد و دادگاه لاهه فقط در صورتی می‌تواند آن را مجازات کند که اسرائیل در قضایای مخالف قانون دست به تحقیق نزده باشد.
5- این مضحک است که به حکومتی که سازمان‌های تروریستی در آن شریک هستند صلاحیت داده شود شکایت علیه دولتی دموکراتیک –به ادعای سند- به دادگاه لاهه ببرد ، دولتی که برای حفاظت از خود از قوانین مطلوب استفاده می‌کند.
6- نمی‌توان به دادگاه کیفری اجازه داد به حاکمیت دولت اسرائیلی که اجازه مداخله در امور داخلی‌اش را نمی‌دهد، خدشه وارد کند.
7- این اقدام فلسطینی در مقابل دادگاه تمام فرصت‌ها برای بازگشت به مذاکرات سازش با چشم‌پوشی از نتایج انتخابات اسرائیل را می‌گیرد.
8- این اقدام فلسطین نقض توافق اسلو و بندهای آن است.

تشکیلات خودگردان پس از درخواست پیوستن به دادگاه لاهه را مطرح کرد که قعطنامه پایان اشغالگری اسرائیل که 26 آذر به شورای امنیت رفت، تصویب نشد.


منبع: فارس