کتاب با تصاویری از اهرام جیزه، اسکندریه و کانال سوئز آغاز میشود. نویسنده در آغازین مطلب، نگاه و قلم متفاوت خود را ارائه میدهد: «از همین نخستین لحظه نشستن در هواپیمایی مصر، بوی باستان میآید. بوی چندینهزار سالگی. حتی آرم هواپیمایی مصر، حال و هوای عهد قدیم را در دیده جاری میکند؛ یعنی که نشانههای فراعنه را. میهمانداران مصری، با نظم و ترتیباند و خوشبرخورد. یعنی که مو به مو آموزههای برخورد با گردشگران را اجرا میکنند. با لهجه خاص مصری و تلفظ حرف «جیم» به «گاف» و دیگر شیوههای لهجه مصری. مدام سر میزنند با پرسشی شاید تکراری: چیزی نیاز ندارید؟»
نادری، که پیش از این انتشار کتاب اشعار خود با عنوان «دلتنگیهای بیفرصت» و ترجمه اشعار جمال جمعه با عنوان «من و تو کتابیم» را در کارنامه دارد، یادداشتها و برداشتهای سفر مصر را در 47 مطلب با عناوین جداگانه به مخاطبان در میان گذاشته است. نثر پخته، شاعرانه و گاه طنازانه او، کتاب را خواندنی کرده است. تصاویر نویسنده که در لابهلای کتاب و متناسب با هر مطلب آمده نیز به جذابیت کتاب کمک کرده است.
در صفحه 43 کتاب میخوانیم: «و اينجا «خانالخليلي» است، كنار «مسجد الحسين». معروفترين بازار قاهره. نامآشناي گردشگران، با 6 قرن قدمت. هر مليتي را سراغ بگيري، ميتواني در اين بازار بيابي. مغازههاي رنگارنگ. چه رونقي دارد بازار كسب و كار! و گردشگراني كه ميخواهند هديهاي به يادگار برند. براي ذائقه همه گردشگران چاره انديشيدهاند؛ از لباسهاي منقوش به آثار فرعوني تا كاغذهاي پاپيروس. بازار خانالخليلي، عطر پاپيروس دارد. عطري هفتهزار ساله؛ نقوش مصر باستان بر پاپيروس، يادآور هيمنهاي فروريخته. خسته از پيادهروي در بازار بزرگ و كوچههاي باريك خانالخليلي، به ابتداي بازار بازميگردم و در قهوهخانه معروف «فيشاوي» لختي درنگ ميكنم. اینجا پاتوق روشنفکران مصری در قرون 19 و 20 بوده است؛ جایی مانند «کافه نادری» تهران. حالا فرصتي است براي نوشيدن چاي از پس يكروز پر فراز و نشيب. بوي نيل ميآيد.»
آنچه عکس یادگاری با فرعون را متفاوت کرده، علاوه بر نکات یاد شده، طراحی، گرافیک، چاپ خوب و تصاویر اختصاصی نویسنده از مصر است که چند عکس نیز به صورت تمام رنگی و در کاغذ گلاسه در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نشر قو «عکس یادگاری با فرعون» را در 108 صفحه و با قیمت 12000تومان به بازار عرضه کرده است.