به گزارش مشرق به نقل از مهر، "عبدالرحمن شلقم" سفير مستعفي رژيم قذافي در سازمان ملل که پس از مشاهده کشتار شديد مردم از وي اعلام برائت کرد در گفتگو با روزنامه النهار اظهار داشت: بدون دستور و يا رضايت قذافي هيچ اتفاقي در ليبي رخ نمي دهد. قذافي اکثر مخالفان خود را ترور کرده است. "منصور الکيخيا" از جمله اين مخالفان بود که در مصر ربوده و به ليبي انتقال پيدا کرد.
اين مقام نزديک به حاکم جناتيکار ليبي در ادامه فاش کرد: بسياري از اين اجساد در زير زمين محل زندگي "صبري البنا" از مقامات نزديک به قذافي پيدا شده است.
اين مقام سابق رژيم قذافي در ادامه افزود: زماني که در ليبي سردبير مجله "الاسبوع" بودم با قذافي ملاقاتي داشتم. وي در اين ديدار با لحني هشدارگونه پرسيد "از مسئله موسي صدر چي اطلاعاتي داري؟" که من نتوانستم پاسخي به اين سوالش بدهم. ما بعدها در تحقيقات خود و سوالاتي که از "عبدالله حجازي"، "صالح الدروبي" و "يونس بلقاسم" از مقامات امنيتي وقت ليبي داشتم نيز به جواب قانع کننده اي درباره مسئله ناپديد شدن امام موسي صدر دست نيافتم.
وي تاکيد کرد: بر اين اساس نمي توان درباره فرضيه هاي نقش مافياي ايتاليا و يا دستگاه اطلاعاتي شاه معدوم ايران (ساواک) به طور مطمئن اظهارنظر کرد. همچنان که نمي توان اين فرضيه که امام موسي صدر سخناني تند در گفتگو با قذافي داشته است، اعتماد کرد. البته "يونس بلقاسم" معتقد به فرضيه شهادت و مخفي کردن پيکر امام موسي صدر توسط "صبري البنا" بود و اين مسئله را با توجه به کشف برخي اجساد در منزل وي مطرح مي کرد. اما من نتوانستم در اين باره که قذافي دست به اين اقدام زده اطلاعاتي بدست آورم.
شلقم در ادامه افزود: قذافي زماني که بخواهد سخنان مهمي را با کسي در ميان بگذارد از طرف مقابل مي خواهد که با هم قدم بزنند چون در چادر محل اقامتش تجهيزات ضبط صدا وجود دارد. در يکي از اين ملاقاتها زماني که رئيس کميته مردمي ارتباطات خارجي و همکاري بين المللي بودم در يک باغ با قذافي قدم مي زديم. به ناگاه قذافي از من سوال کرد که چه اطلاعاتي درباره (امام) موسي صدر داري؟ من هم جواب دادم: مي توانم اين سوال را از شما بپرسم. که قذافي ايستاد و رو به بالا کرد و گفت: مي داني اين مسئله باعث شگفتي و حيرت من شده است. دوست دارم مطمئن باشي. سپس از من خواست درباره اين مسئله که امام موسي صدر وارد ايتاليا شده تحقيق کنم.
اين مقام سابق ليبي در ادامه افزود: قذافي با اين واکنش خود به من فهماند که هرگز پيگير مسئله ناپديد شدن امام موسي صدر نباشم. اما من بعدها به ايتاليا رفتم ولي به مدارک و اسنادي که مورد اعتنا باشد دست نيافتم.
شلقم در ادامه با رد اين مسئله که مقامات بسيار نزديک به قذافي اطلاعاتي ويژه درباره 42 سال حکومت وي داشته باشند، افزود: پس امضاي توافقنامه کمپ ديويد در سال 1979 ميان "انور سادات" و اسرائيل، قذافي سوار بر اسب روياهايش شده بود و تغيير احوال وي کاملا نمايان بود. در واقع قذافي فکر مي کرد با امضاي اين توافقنامه مصر توان رهبري جهان عرب را از دست داده و زمان تحرک جدي ليبي فرا رسيده است.