کد خبر 389335
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸

یک کارشناس پزشکی قانونی با اشاره به اینکه 26 درصد مصرف کننده‌های مواد مخدر، اعتیاد به شیشه دارند، افزود: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید در جامعه نهادینه شود.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دکتر محمدرضا قدیرزاده کارشناس پزشکی قانونی، ضمن مثبت ارزیابی کردن رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: باید این رویکرد را به صورت ملموس به سطح جامعه بیاوریم و تنها در مورد این مساله صحبت کردن نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی با تاکید بر نهادینه‌شدن مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد به صورت اجتماعی افزود: استفاده از پتانسیل‌های مختلف اجتماعی در فرهنگ‌سازی این مساله نقش بسزایی دارد. لازم است که در کشور سالی را در این رابطه نام‌گذاری کرد تا مردم و همه مسئولین خود را عهده‌دار رفع این معضل اجتماعی بدانند.

این کارشناس پزشکی قانونی بيان كرد: در گذشته متاسفانه به مردم القاء شده بود که مبارزه با مواد مخدر تنها بر عهده حکومت و دولت است و مردم نقش مهمی در این زمینه ندارند. اما امروزه همگان دريافته‌اند كه اين مسئله تنها بر عهده يك نهاد نيست بلكه همه بايد مشاركت كنند تا شاهد نتایج موثر در كاهش و كنترل مواد مخدر در جامعه باشيم.

دکتر قدیرزاده ادامه داد: باید دستگاه‌های مسئول همچون ستاد مبارزه با مواد مخدر، پلیس، شهرداری، هلال احمر، صدا و سیما، مطبوعات و... بيش از گذشته در بحث‌های فرهنگی ورود يابند و برنامه‌های مدونی را با همکاری یکدیگر اجرا کنند تا علاوه بر ارتقاء دانش مردم در زمینه‌های پیشگیرانه، فرهنگ‌سازی لازم هم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های کنونی صدا و سیما در زمینه پیشگیری از اعتیاد خوب بوده اما کافی نيست، تصریح کرد:

26 درصد مصرف کننده‌های مواد مخدر، اعتیاد به شیشه دارند، پس بايد بدون سياه‌نمايي راجع به اين ماده مخدر و عوارض آن با مردم صحبت كرد. و صدا و سيما بهترين ابزار جهت انتقال اين مفاهيم به مردم است.

هشدار نسبت به مصرف "گل" در کشور

وی نسبت به افزایش مصرف ماده مخدر "گل" یا ماری‌جوآنا در میان جوانان هشدار داد و تاکید کرد: عوارض مصرف روان‌گردان‌ها و محرک‌‌ها بسیار وحشتناک بوده و متاسفانه مصرف اين ماده مخدر در میان زنان هم راه يافته که مبارزه با تولید و عرضه و توزیع این مواد در پیشگیری از اعتیاد بسیار حائز اهمیت است. نیروی انتظامی و قوه قضائیه هم باید در این زمینه‌ها ورود یابند و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی عنوان داشت: بسیاری از جوانان و نوجوانان روان‌گردان‌ها‌‌ را نمیشناسند؛ حتی آنها را ماده ممنوعه نمی‌دانند وبه دلیل عدم آگاهی درگیر اعتیاد به این مواد مي‌شوند که عوارض جانبی آن مخرب‌تر از مخدرهای سنتی است. بنابراین ضرورت آموزش و ارائه راهکارهای پیشگیرانه از این مواد میان افراد جامعه وجود دارد و دست اندرکاران و مسئولان باید اقدامات آموزشی را بیش از گذشته و با کیفیت بیشتر مورد توجه قرار دهند.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: پورتال ستاد مبارزه با مواد مخدر