کد خبر 389687
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۱

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بيان اينکه گروهک تروريستي داعش حاصل تفکر نرم‌افزاري غرب است، گفت: ابزار سلطه، از سخت‌افزار به نرم‌افزار تغيير کرده است؛ برهمين مبنا غرب درصدد تسلط بر فرهنگ جوامع انساني است.

به گزارش مشرق، امير محمدحسين دادرس در جلسه هم‌انديشي با پژوهشگران سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس ارتش، با بيان اينکه قاعده قدرت حکومتي در دنيا تغيير کرده است، اظهار داشت: با تغيير قاعده، همه چيز تغيير کرده و با شکستن مرزها بر زندگي اجتماعي انسان‌ها تاثير گذاشته است.

وي افزود: امروز اين قاعده در کوتاه مدت با ايجاد يک فضاي مجازي زندگي را تحت تاثير خود قرار داده است و افراد بدون حضور فيزيکي، مي‌توانند در اقصي نقاط دنيا حضور داشته و به تبادل اطلاعات پردازند.

امير دادرس با بيان اينکه در فضاي مجازي تنها روح فرد در اختيار ماست، ادامه داد: در اين نوع ارتباط هوش، حواس و تمام گيرنده‌هاي فرد در ارتباط با نظام بيروني فعال شده است؛ اين نظام مجازي پشتوانه و سرعت خود را مديون انقلابي است که در تکنولوژي به وقوع پيوسته است.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصريح کرد: فضاي الکترونيک همه چيز را دگرگون کرده است و امروز شاهد ارائه تئوري در اروپا هستيم که در مدت کوتاهي اين تئوري‌ها تاييد و يا رد مي‌شوند که اين امر نقدپذير بودن نظريات را نشان مي‌دهد.

وي خاطرنشان کرد: فضاي مجازي حاکميتي ايجاد کرده که بر مبناي آن، حاکميت نظام خانواده، نظام آموزشي يک جامعه، نظام حکومتي کمرنگ‌تر شده و اين يعني امروز دنياي مجازي، سلطه پيدا کرده است؛ به عبارت ديگر، اگر بخواهيم ببينيم قدرت نظام امنيتي يک منطقه، نظام امنيتي جامعه، نظام امنيتي در فضاي بزرگتر چگونه تعريف شده است، بايد ببينيم که اين حاکميت که در ابتدا مي‌توانست ثبات ايجاد کند، از کجا شروع مي‌شود و به کجا مي‌رسد؛ به همين دليل است که امروزه تا حدودي توجه دنيا از ژئوپليتيک (جغرافياي سياسي) به ژئواکونومي (جغرافياي اقتصادي) و باز جلوتر به ژئوکالچر (جغرافياي فرهنگي) متمايل شده است.

امير دادرس بيان کرد: امروز در نظام رفتاري يک جامعه، فکر انساني مورد توجه است و بر همين مبنا، دنياي امروز تشکيلاتي را به نام تکفيري و داعش راه انداخته است و اين، نشات گرفته از تفاوت در رويکردها و ديدگاه‌هاست.

در غرب تئوريسين‌ها به جاي «دين» برنامه مي‌نويسند

معاون هماهنگ کننده ارتش، با اشاره به تفاوت‌هاي موجود در دنياي اسلام و غرب، اضافه کرد: تفاوت در اين دو، تفاوت در مبناي فکري آن‌ها است و ما به عنوان مسلمان معتقديم که دين اسلام براي تمام شئون زندگي داراي برنامه است و اين در صورتي است که در غرب، تئوريسين‌ها براي زندگي برنامه مي‌نويسند.

امير دادرس اذعان کرد: در غرب با تغيير زمان، افراد با افکار متفاوت به ترسيم برنامه زندگي مي‌پردازند و در اين قضيه محيط بيروني اتفاقات روز دنيا، توانمندي و امکانات و... براي آن‌ها ملاک قرار مي‌گيرد و اين در حالي است که دين مبين اسلام يک برنامه را در قالب زمانهاي متفاوت ارائه کرده است.

وي با بيان اينکه ابزار سلطه از سخت افزار به نرم افزار تغيير وضعيت داده است، اظهار داشت: بر همين مبنا غرب در صدد تسلط بر فرهنگ جوامع انساني است؛ پس مي توان گفت تئوريسين‌هاي غربي توانسته اند دنياي غرب را به اين توجه برسانند که "هرکس بر امواج فکري جامعه حاکم شد مي‌تواند حاکم بر دنيا باشد" و قدرت را در دست خواهد داشت. جنس اين طراحي‌ها، نرم افزاري است و چون از عمق و نفوذ بيشتري برخوردار است، خطر بيشتري را هم متوجه جوامعي که با اين تهديد روبرو هستند، مي‌کند.

معاون هماهنگ کننده ارتش، با تاکيد بر اينکه گروهک تروريستي داعش حاصل تفکر نرم افزاري است، تصريح کرد: در اين طراحي، شيعه و سني در مقابل يکديگر قرار مي‌گيرد و سپس هر دو به وسيله داعش از بين مي‌روند و دشمن بدون پرداخت هزينه‌اي به اهداف خود در منطقه مي‌رسد.

امير دادرس ادامه داد: براي از بين بردن چنين طرح‌هايي بايد از جنس خودشان اقدام کنيم؛ با اين روند، فضاي مجازي، فضاي گفتماني و فضاي ادراکي شد. بنابراين آينده متعلق به آن کسي مي‌باشد که در اين فضا بتواند مقدمات خودش را کشف کند.

وهابيت دست پرورده انگلستان است

وي بيان کرد: در اين سو، دشمن در کشور جمهوري اسلامي ايران که کشوري با قوميت‌هاي مختلف است، به دنبال تفرقه است و با ايجاد فضايي ارزش‌هاي قومي را در تقابل با ارزشهاي ملي قرار داده است و تلاش مي‌کند فضايي ايجاد کند که ارزشهاي ملي در تقابل با ارزشهاي ديني باشد؛ با اين روند، به ترتيب بحران هويت و بحران مشروعيت ايجاد مي‌شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش ادامه داد: وهابيت توسط انگلستان طراحي شده و با استفاده از امکانات و ايجاد شبکه‌هاي مختلف، شيعه‌اي را تبليغ مي‌کند که به اهل تسنن توهين مي‌کند که در نهايت آتش شعله بر افروخته مي‌شود و اين امر توسط تشيع انگليسي که داراي تشکيلات است، تامين مي شود.

امير دادرس گفت: براي آنکه گرفتار تحريف نشويم، بايد به اين اعتقاد که حق و واقعيتي را که در عمل اتفاق افتاده بي‌کم و کاست بگوئيم، سهم و حق هر نهادي بايد برابر واقع محفوظ باشد و در اين راه از خود سعي و تلاش کافي را نشان دهيم.

وي با خطاب قرار دادن محققين و نويسندگان دفاع مقدس، اظهار کرد: شما محققين و نويسندگان تاريخ دفاع مقدس که از فرماندهان و پيشکسوتان آن دوران سراسر افتخار هستيد، در اين برهه وظيفه جمع‌آوري اسناد و مدارک را بر عهده داريد که وظيفه سنگيني بر دوش شماست.
منبع: مهر