کد خبر 390697
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳

اردن و انگلیس، از پیشنهاد‌ دهندگان قطعنامه ضد انصارالله در شورای امنیت بودند؛ در واقع اردن به عنوان مدعی مبارزه با تکفیری‌های داعش در این قطعنامه، خود را رسوا کرده است.

 به گزارش مشرق، شورای امنیت روز یکشنبه گذشته، با صدور قطعنامه‌ای از انصارالله یمن خواست تا ظرف 15 روز نهادهای دولتی را تخلیه کنند.

سوای این موضوع که این قطعنامه تحت چه شرایطی صادر شده است و اساسا، یمن نه در دست انصارالله، بلکه توسط شورای ریاستی منبعث از قانون اساسی جدید اداره می‌شود، (+) نکته قابل توجه دیگر در این قطعنامه، در این است که اردن و انگلیس، از پیشنهاد دهندگان این قطعنامه هستند. اردن به عنوان عضو غیر دائم و دوره‌ای و انگلیس به عنوان عضو دائم شورای امنیت.

موضوعی قابل توجه‌ در این است که اردن خود از مدعیان مبارزه با تروریسم تکفیری است و در هفته‌های اخیز پس از آتش زده شدن «معاذالکساسبیه» خلبان اردنی، دست به حملات گسترده‌ای در سوریه علیه تکفیری‌های داعش زده است و حتی اخباری از قصد اردن برای ورود نیروی زمینی خود به سوریه حکایت دارد.

جای شکی نیست که جنوب یمن، از اصلی‌ترین پایگاه‌های تروریست‌های القاعده به شمار می‌رود، منطقه‌ای امن برای بسیاری از فرماندهان و رهبران این گروه که به خصوص پس از حمله آمریکا به افغانستان، بسیاری از آن‌ها به این منطقه آمدند.

القاعده یمن، در روز 22 بهمن ماه جاری، بیعت خود با تکفیری‌های داعش و «ابوبکر البغدادی» و نقض بیعت با «ایمن الظواهری» را اعلام کرد.

باید گفت، اگر اردن در مبارزه خود با تروریست‌های داعش صادق است و اگر به دنبال مبارزه جدی با تروریست‌ها است، باید این قطعنامه را نه علیه انصارالله، بلکه علیه تکفیری‌ها تابع داعش پیشنهاد می‌داد، نکته قابل توجه در این است که انصارالله از مبارزه‌کنندگان اصلی با تکفیری‌ها در یمن به شمار می‌رود و درگیری‌های انصارالله با القاعده در یمن در استان‌های «اب» و «تعز» همواره وجود داشته و دارد.

اگر اراده واقعی برای مبارزه با داعش وجود دارد، بی شک نیازمند هماهنگی تمامی طرف‌های مبارزه با داعش است و اگر بپذیریم، یمن از اصلی‌ترین پایگاه‌های داعش در منطقه  و انصارالله با این گروهک در حال مبارزه است، بنابراین اردن باید تمامی سعی خود را برای تقویت انصارالله برای مبارزه با داعش به کا ببرد، اما هیچ‌گاه چنین اتفاقی نخواهد افتاد، چراکه از همان روز که عربستان در یک نمایش سیاسی، از پذیرفتن عضویت غیر دائم شورای امنیت کنار کشید و به جای آن، اردن عضویت غیر دائم را پذیرفت، روشن بود که عربستان قصد دارد با سلب مسئولیت از دوش خود در شورای امنیت و نپذیرفتن مخاطرات آن، اردن را به عنوان مهره خود در این شورا بگمارد.

اردن، بارها سرسپردگی خود را به عربستان نشان داده است، از سویی عربستان بخش عمده انرژی اردن را تأمین می‌کند و هماهنگی‌ها بین اردن و عربستان تا حدی است که در دوره‌ای ریاض خواستار پیوستن اردن به شورای همکاری خلیج فارس بود.

در این جاست که متوجه چرایی توالی جلسه شورای همکاری خلیج فارس علیه انصارالله با جلسه شورای امنیت، می‌شویم. پس از اینکه شورای همکاری خلیج فارس در جلسه روز یکشنبه خود، از شورای امنیت خواست تا تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل، در یمن اقدام کند، شورای امنیت نیز قطعنامه ضد انصارالله خود را صادر کرد.
منبع: فارس