طرح های عمرانی در برنامه پنجم باید واگذار شود بنابراین باید از فرصت تحریم استفاده کنیم و نفت را از بودجه حذف کنیم.

به گزارش مشرق؛"محمدجواد ایروانی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و "علی آقامحمدی" با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به راهکارهای برون رفت از وضع اقتصادی و خروج از وابستگی های نفتی پرداختند که خلاصه این گفت و گو به انتخاب مشرق از نظرتان می گذرد:
 
آقامحمدی در ابتدای این گفتگو با اشاره به وضعیت بهره برداری در مراحل مختلف اظهار داشت: مگر دولت چقدر پول دارد که همه میدان های اصلی را زخمی کند و مردم هم همه سرگردان هستند و باید وارد خرید و فروش های بی خودی شوند که کمک به رشد اقتصادی نمی کند.
 
در ادامه این گفتگو محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که ما اکنون میراث شوم نفتی داریم گفت: 5 سال بعد از کودتای 28 مرداد نفت از بودجه جدا شد ولی باید دید چرا این جداسازی اهمیت دارد.
 
ایروانی در توضیح اهمیت این جداسازی گفت: به خاطر این که این درآمد زیاد باعث می شود ارز زیادی در بودجه ننشیند.
 
وی تاکید کرد: وقتی تشکیلات را گسترش دادیم مبنایی در نیاز نبوده است و در واقع سازمان خیریه درست کرده ایم و این باعث می شود تورم بالا رود .
 
وی با اشاره به صندوق توسعه ملی گفت: پیام صندوق توسعه ملی این است که سالانه درآمد نفتی وارد صندوق می شود و این در واقع بهره بری را هم بالا می برد.
 
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که  این موضوع باید به خاطر فرمایش مقام معظم رهبری تحقق یابد تصریح کرد: برای تحقق این کار پیچیده صندوق توسعه ملی را داریم که بعد از 4 سال مثل یک صندوق بین المللی می شود.
 
وی افزود: مجلس امسال 53 هزار میلیارد از محل درآمد نفتی تخصیص داده است.

ایروانی  با بیان این که در عرصه اقتصاد فرهنگ سازی امر مهمی است،گفت: کسی که مالیات داده باید احساس کند که در توسعه کشور نقش بیشتری داشته است

وی افزود: اگر افراد در مواقع ارائه تسهیلات فشار وارد کنیم، در زمان مالیات دادن هم آن فرد جبران خواهد کرد.

در ادامه این گفتگو آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر این مطلب که کارت اتاق بازرگانی را به هر کسی نمی دهند گفت: اتاق بازرگانی می آید و به یک پیرزنی در یک نقطه از کشور کارت بازرگانی صادر می کند و سپس میلیون ها دلار به نام وی واردات انجام می دهد.

وی با عنوان این نکته که وام گیرندگان بزرگ و اصلی کشور بیش از 2 هزار نفر نیستند تصریح کرد: ما در کشور فقط 800 شرکت بزرگ داریم؛ وام گیرندگان اصلی کشور را باید شناسایی کنیم و از ایشان در مواقع لزوم هم حمایت کنیم و هم در مواقع مورد نیاز دیگر به اخذ مالیات از این افراد مبادرت بورزیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که تنها 17 درصد از مردم به وام های بانکی دسترسی دارند خاطر نشان کرد: در همه جای دنیا یک جوان باید با وام بانکی زندگی خود را آغاز کند و در کشور بانک ها اصلاً به این افراد کاری ندارند و میزان وام بانک ها به مردم زیر 7 میلیون تومان است.

ایروانی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که بر ارتقاء مسائل اقتصادی چه باید کرد گفت: هدف اصلی اقتصاد مقاومتی  تولید گرایی، رشد مداوم و عدالت است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به 24 بند سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی افزود: این 24 بند در خدمت تولید است.

ایروانی با اشاره به سیستم و بازار پولی ادامه داد: بانکداری پدیده غربی محسوب می شود بنابراین سیستم باید کاملاً هوشیار و هوشمند باشد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که اگر کسی بخواهد وام کوچک و بزرگی را ندهد ده ها هزار بانک و موسسه آن فرد را در بلک لیست خود قرار می دهد ادامه داد این در حالی است که اگر فردی به بازار کار آمده باشد و دو قسط از یک وام خود را به موقع بپردازد برد اعتباری پیدا می کند.

آقامحمدی با بیان این که ما در منطقه ای قرار گرفته ایم که تا 15 سال آینده نا امن ترین منطقه جهان به حساب می آییم افزود: اگر ایران نتواند مقام اول منطقه باشد و نتواند مدیریت منطقه را با همکاری کشورها ساماندهی کند باید بگوییم که کشورمان در یکی از ناامن ترین مناطق قرار خواهد گرفت.


وی با اشاره به این که امروزه باید ناامنی ها را کنترل کنیم ادامه داد: نمی گذاریم که قدرت ها به عراق و سوریه مسلط شود.

آقامحمدی با اشاره به این که اقتدار بدون پشتوانه اقتصاد غیر ممکن است خاطر نشان کرد: باید بتوانیم به تمامی اهداف اقتصاد مقاومتی دست یابیم.

وی با بیان این که دولت نباید به دنبال برگرداندن شرکت ها باشد افزود: طرح های عمرانی در برنامه پنجم باید واگذار شود بنابراین باید از فرصت تحریم استفاده کنیم و نفت را از بودجه حذف کنیم.


آقا محمدی با اشاره به این که فعالان اقتصادی را باید شناسنامه دار کنیم اظهار داشت: باید از آن ها مسئولیت بخواهیم.

وی فرمایشات مقام معظم رهبری را نسخه اقتصاد ایران دانست و عنوان کرد: صدا و سیما باید گفتمان سازی کند همان طور که صدا و سیما به گفتمان سازی راجع به شهادت و دفاع مقدس پرداخت.

آقامحمدی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای زندگی آحاد مردم است ادامه داد: باید بسیج ملی در رسانه ها صورت بگیرد تا مردم را به حقوق شان آشنا سازیم بنابراین مردم باید کار را به دست بگیرند.
منبع: باشگاه خبرنگاران