کد خبر 390999
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۶

یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه آثار موجود در کتابخانه‌ها حاکی از آن است که ایران از کشور‌های اصیل و دارای شناسنامه است، گفت: آمریکا کشوری با شناسنامه جعلی است.

به گزارش مشرق، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار رضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با وی، که در مجتمع علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهارکرد: ملتی می‌تواند رشد کند که دارای شناسنامه باشد.

وی گفت: کشور و ملتی که شناسنامه ندارند ناچارند شناسنامه جعلی برای خود درست کنند مانند آمریکا که علما، ادیشمندان و دانشمندان خود را از دیگر کشور‌ها جمع کرده است.

استاد برجسته حوزه تصریح کرد: ایران از کشورهایی اصیل با پشتوانه قوی است و آثاری که در کتابخانه‌ها موجود است و مفاخیر کشور گواه بر این موضوع هستند.

داشتن یک پیشینه فرهنگی از مهم‌ترین عوامل رشد جامعه است

وی داشتن یک پیشینه فرهنگی را از مهم‌ترین عوامل رشد یک کشور دانست و گفت: گاهی ممکن است شمشیر به دست بی‌عقلان بیافتد و کتابخانه اسکندریه را آتش بزنند که باید مراقب بود تا اینگونه موارد دیگر اتفاق نیافتد.

آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: برای اینکه مواردی مشابه کتابخانه اسکندریه پیش نیاید و بتوانیم آثار و کتاب‌های نفیس را حفظ کنیم باید آنها را اسکن و تصویربرداری و حفاظت نماییم.

وی با اشاره به آتش گرفتن کتابخانه اصفهان قبل از پیروزی انقلاب، افزود: باید از پیشرفت تکنولوژی استفاده کنیم و کتابخانه‌ها و آثار موجود در این گنجینه‌ها را از بلای طبیعی محافظت نماییم.

این مفسر قرآن کریم جمع آوری تمام نسخه‌های خطی و کتب‌های نفیس در یک مکان را به مصلحت ندانست و گفت: ملتی که دارای شناسنامه و پشتوانه علمی و فرهنگی است اولین کاری که باید انجام دهد این است که شناسنامه خود را از خطر نابودی محافظت کند.

وی با بیان اینکه باید به فرهیختگان و دانشمندان بهای بیشتری داده شود تا آنها این مکان‌های با ارزش را به عنوان خانه دوم خود بدانند، اظهار داشت: با بها دادن به دانشمندان می‌توان از نقد‌های آنان برای پیشرفت استفاده کرد چرا که نقد علمی بهترین راه برای پیشرفت علم است.

آیت الله جوادی آملی گفت: همایش‌ها، کنفرانس‌ها و گردهمایی‌هایی که انجام می‌شود بهتر است با ارائه ومعرفی اثر و کتابی همراه باشند تا بار علمی آن‌ها افزوده شود.

شناسایی ۳۲۰ هزار نسخه خطی عربی و فارسی در کشور

سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این دیدار با بیان اینکه کتابخانه ملی در دوره دولت تدبیر وامید شاهد تحولی بوده است، گفت: بنای این کتابخانه از لحاظ معماری جزء ۱۰ کتاب خانه بر‌تر در جهان است.

وی اظهار کرد: در کتاب خانه ملی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار جلد کتاب، ۳۸ هزار نسخه خطی و ۳۴ هزار نسخه سنگی جمع آوری شده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از ارتباط کتابخانه ملی با سایر کتابخانه‌های دنیا خبر داد و افزود: تا کنون سه مرکزجهانی معتبر ارتباط داشته‌ایم که یونسکو نمونه‌ای از آن است که علاوه بر آثار تاریخی به ثبت آثاری که دارای ارزش معنوی نیز هستند اقدام می‌کند.

وی از ثبت ۴۲ اثر ملی، ۴ اثر منطقه‌ای در یونسکو خبر داد و گفت: ما به این سمت پیش می‌رویم که بتوانیم آثار بیشتری را به ثبت برسانیم.

صالحی امیری با اشاره به نسخه‌های خطی شیعی فراوانی که در عراق و سوریه وجود دارد، عنوان کرد: تلاشمان این است تا بتوانیم این آثار را از خطر نابودی نجات دهیم چراکه ممکن است داعش نیز به نابودی آنها اقدام نماید.

وی پژوهش‌های بنیادی، دانشنامه فرهنگ و دانشنامه اسناد را از دیگر اقدامات کتابخانه ملی نام برد و گفت: تا کنون در ایران ۳۲۰ هزار نسخه خطی عربی و فارسی شناسایی شده است و پیش بینی می‌شود در ایران حدود ۱ میلیون نسخه خطی وجود داشته باشد که به همین میزان پیش بینی می‌شود در آسیای میانه، هند و پاکستان کتب و نسخه خطی وجود داشته باشد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزاری یادمان مراجع تقلید و مفاخر را از دیگر اقدامات نام برد و تصریح کرد: آثاری از مراجع را جمع آوری و به جوانان معرفی خواهیم کرد تا با آن‌ها بیشتر آشنا بشوند.

وی کتابخانه ملی را یک مرکز فرهنگی عنوان کرد و گفت: این کتابخانه تنها محل ارائه کتاب نیست بلکه کارهای فرهنگی از جمله برگزاری نشست‌ها و کنگره‌ها را در دستور کار خود دارد.