رئیس اتحادیه جهانی کشتی در کنفرانس خبری که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش مشرق، نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی که برای تماشای مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در تهران حضور دارد، ظهر امروز در کنفرانس خبری رو در روی خبرنگاران کشورمان قرار گرفت و پاسخگوی سؤالات آنها در خصوص موارد مختلف گفت.

لالوویچ در ابتدای صحبت‌های خود گفت: خوشحالم که در کمتر از یک سال گذشته برای دومین بار در ایران حضور دارم و مثل همیشه برگزاری مسابقات در بالاترین سطح ممکن بوده است. استقبال رسانه‌ها هم در مسابقات خوب بوده است این بالاترین انگیزه من است که امروز برای برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی اینجا هستم تا تیم‌های برتر دنیا را مشخص کنیم.

وی ادامه داد: البته متأسفم که شما کمی غمگین و ناامید هستید چون به جای قهرمانی باید برای کسب عنوان سوم مسابقه دهید. می‌دانم که این نسل جدیدی از کشتی فرنگی شما است و مانند همیشه خیلی زود خوب خواهید شد. این زمانی است که کشتی‌گیران جوان شما از راه رسیده‌اند و می‌توانند برای رسیدن به المپیک بجنگند.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی  در پاسخ به این سؤال که معمولاً در سایر رشته‌های ورزشی در پایان هر سال برترین‌های آن رشته انتخاب می‌شوند اما در کشتی چنین اتفاقی نمی‌افتد و برنامه شما چیست گفت: ما سال گذشته در مسابقات جهانی ازبکستان این کار را کردیم و بهترین کشتی‌گیران را در هر رشته انتخاب و معرفی کردیم، امسال هم در مسابقات جهانی در لاناری آمریکا این کار را انجام خواهیم داد.

لالوویچ در خصوص اینکه با وجود اینکه ایران سهم زیادی در کشتی دنیا ایفا می‌کند اما آن طور که باید جایگاهی در تصمیم‌گیری‌های اتحادیه جهانی کشتی ندارد گفت: زمانی که ما سؤال درباره همکاری با فدراسیون ایران مواجه می‌شوم می‌توانم بگویم که برگزاری این مسابقات بهترین نمونه برای شما است. خیلی سخت است که برای دو سال متوالی برگزاری جام جهانی را به یک کشور داد که ما این کار را انجام دادیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که دیروز هم گفتم ایران استحقاق این را دارد چراکه مشتاق‌ترین و پرشورترین تماشاگران کشتی در دنیا را دارد. همکاری فدراسیون ایران با ما در بالاترین سطح خودش قرار دارد و در این مدت ملاقات‌های خوبی با مسئولان فدراسیون و ورزش ایران داشته‌ایم. در کمتر از یک سال گذشته برای دومین بار است که در ایران هستم و در آینده نیز این همکاری بیشتر خواهد شد. این در حالی است که هنوز 172 کشور را ندیده‌ام. (باخنده).

لالوویچ در پاسخ به این سؤال که فدراسیون جهانی فوتبال با توجه به قوانینی که دارد اجازه دخالت دولت‌ها را در امور جاری این فدراسیون نمی‌دهد و آیا اتحادیه جهانی کشتی نیز چنین دیدی برای کم کردن دخالت دولت در امور فدراسیون‌ها دارد،‌گفت: ما هم این موضوع را پیگیری می‌کنیم. چرا که ما یک ورزش المپیکی هستیم. همه شما می‌دانید که نگه داشتن کشتی در المپیک چقدر سخت بود. در اساسنامه کمیته بین‌المللی المپیک این موضوع مشخص است که باید بر اساس آن مقررات، اقدامات خود را انجام دهیم. ما هم تمام سعی‌مان را می‌کنیم که این راه را ادامه دهیم. در همان اساسنامه مقرر شده که سیاست نباید داخل تصمیمات ورزشی شود. از طرفی ما با مسئله دیگری مواجه هستیم که دولت‌ها رشته‌های ورزشی را حمایت می‌کنند. ما هم به همان صورت در تصمیمات فدراسیون‌های داخلی دخالت نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: حضور در چنین جایگاهی بسیار سخت است که هم دخالت کنیم و هم دخالت نکنیم اما آنطور که اطلاع داریم چنین مشکلاتی در ایران وجود ندارد و ما در یک رابطه احترام بسیار کامل و متقابل با فدراسیون ایران هستیم. همان‌طور که فدراسیون ایران هم رابطه‌ای بسیار محترمانه با فدراسیون جهانی دارد. متوجه شدیم این دوره رئیس فدراسیون و سایر اعضا در یک انتخابات کاملا دموکراتیک انتخاب شدند و اما چنین مشکلی هیچ گاه از طرف فدراسیون ایران منتقل نشده است.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی در پاسخ به این سؤال که با توحه به اینکه ایران درخواست میزبانی مسابقات جهانی کشتی را داده است اما با مشکلاتی نظیر برگزاری مسابقات کشتی زنان مواجه است و شما چه کمکی در این رابطه می‌توانید بکنید، گفت: این موضوع امکان‌پذیر اما خیلی سخت است. اینکه دو گروه بخواهند همزمان مسابقات را برگزاری و سازماندهی کنند باعث می‌شود تمام کارها دوبرابر شوند. تا سال 2018 تمام مسابقات قهرمانی جهان رزرو شده است. البته ما به این موضوع فکر می‌کنیم که مسابقات جهانی را جدا کنیم. چرا که می‌خواهیم سایر رشته‌های غیرالمپیکی کشتی را هم نمایش دهیم. در آینده می‌خواهیم رشته‌های المپیکی و غیرالمپیکی همکاری کنند.

لالوویچ تصریح کرد: با جدا کردن مسابقات جهانی می‌توانیم رشته‌های سنتی کشتی را در کشوری که میزبانی را به آن می‌دهیم اضافه کنیم که این امر می‌تواند بیانگر اعتقادات و رسوم هر منطقه‌ای در دنیا باشد از یاکوتا گرفته تا برزیل و سراسر جهان. ما رشته‌های خیلی زیادی در کشتی‌های سنتی داریم و به عنوان نمونه شما اینجا آلیش را دارید که خیلی قدرتمند است. به خاطر همین با گونه‌های مختلف کشتی‌های سنتی خیلی ثروتمند هستید.

وی با بیان اینکه فدراسیون جهانی کشتی هماهنگ‌کننده و برگزار کننده تمام این مسابقات خواهد بود،‌ادامه داد: به خاطر اینکه این کشتی‌های سنتی قبل از هر رشته‌ای حضور داشته است و این کشتی المپیکی کنونی از کشتی‌های سنتی به وجود آمده است، ما از این حیث ثروتمند و قدرتمند هستیم به همین خاطر است که فکر می‌کنم بعد از سال 2018 مسابقات قهرمانی جهان را به ترتیبی برگزار کنیم که مسابقات کشتی آزاد یا فرنگی به همراه کشتی‌های سنتی کشور میزبان برگزار شود.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی در پاسخ به این سؤال که فدراسیون جهانی چه حمایتی می‌تواند از نماینده ایران در انتخابات هیآت رئیسه داشته باشد، گفت: اعتقاد دارم امیر خادم نتیجه خوبی در انتخابات دوره گذشته به دست آورد. وی فاصله نزدیکی با آخرین نفری که انتخاب شد، داشت. حتی فردی مانند هه‌گه‌‌ دوش با آن سابقه موفق به انتخاب نشد. در حالی که خادم از حمایت اکثر اعضای برخوردار بود. موفقیت در یک انتخابات وابسته به روابط سیاسی است که ممکن است بیش از یک سال زمان نیاز داشته باشد. خودم زمانی که اولین بار کاندیدا شده بودم انتخاب نشدم. فعالیت‌های انتخاباتی من 6 سال زمان برد و به همین خاطر دوباره می‌گویم که خادم خیلی نزدیک بود برای انتخاب شدن. هر کاندیدایی در انتخابات جهانی ابتدا نیاز به حمایت کنفدراسیون قاره‌ای خودش دارد این فعالیت‌ها باید از داخل قاره شروع شود و در نهایت به موفقیت در انتخابات ختم شود.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی با بیان توضیحاتی درباره فعالیت‌هایی که برای جذب مخاطب بیشتر انجام داده،‌گفت: قراردادی با شبکه یورو اسپرت بسته‌ایم. به عنوان فدراسیون جهانی این تصمیم را گرفتیم که تمام مسابقات، قهرمانی جهان، جام جهانی و قهرمانی‌های قاره‌ای را به فروش برسانیم. این قیمت‌گذاری و این کار را در تاشکند شروع کردیم و قیمت بالایی هم تعیین کردیم با شبکه یورو نیوز هم قراردادی داریم که در هر مسابقه‌ای 26 دقیقه درباره کشتی صحبت کنیم. تمام مذاکرات ما که از یک سال و نیم گذشته شروع شده است برای جذب مخاطب بیشتر است. همان‌طور که می‌دانید قبل از المپیک لندن تنها 12 هزار دنبال‌کننده در فیس‌بوک داشتیم که بسیار اسفناک بود اما حال بیش از یک میلیون بازدیدکننده در مسابقات جهانی داریم و این کاری است که نتیجه‌اش خیلی زود نشان داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: آژانسی را استخدام کردیم که از فروش سیگنال‌های تلویزیونی ما مراقبت کنند. از طرفی در حال مذاکره با یک کانال بسیار بزرگ تلویزیونی در دنیا هستیم و تمام مسابقات را به صورت یکجا به آن بفروشیم. همانطور که می‌دانید برای پوشش تمام مسابقات به تعداد زیادی افراد نیاز داریم به همین دلیل به دنبال فروش امتیاز آن به این شبکه جهانی هستیم. شبکه‌ای که در تمام دنیا شناخته شده باشد. برای نخستین بار امتیاز پخش مسابقات قهرمانی جوانان جهان را شبکه‌ای از مکزیک خریداری کرده است.

لالوویچ در پاسخ به این سؤال که چرا اتحادیه جهانی کشتی برای تشویق بیشتر ورزشکاران جوائزی برای نفرات برتر مسابقات قهرمانی جهان در نظر نمی‌گیرد، گفت: ابتدا ما باید درآمدی داشته باشیم تا بتوانیم این پرداخت را انجام دهیم. نیاز به حمایت‌کننده بزرگ مالی داریم اما چطور باید حمایت‌کننده مالی بیشتری داشته باشیم؟ اما با نشان دادن مسابقات‌مان. برای این کار باید مسابقات‌مان را جذاب‌تر و قابل فهم‌تر کنیم که برای آن شروع به تغییر قوانین در کشتی کردیم. اگر ما قواعد قابل فهم‌تری داشته باشیم مخاطب بیشتری جذب خواهیم کرد و اگر مخاطب بیشتری جذب کنیم امکان اینکه از کانال‌های بیشتری دیده شویم وجود دارد و اگر بیشتر دیده شویم امکان جذب حامیان مالی بیشتری وجود دارد. کاری که ما باید انجام دهیم این است که باید ضربه‌ای وارد کنیم تا این حرکت تند و تندتر انجام شود. پس در نهایت همه چیز به پول برمی‌گردد.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی افزود: زمانی که این قابلیت به وجود بیاید می‌توان پیشرفت را احساس کرد به عنوان مثال در سال‌های گذشته فقط متخصصین کشتی می‌توانستند بفهمند در تشک کشتی چه اتفاقی می‌افتد حتی قهرمانان 20-30 سال گذشته هم نمی‌توانستند تشخیص دهند که در اجرای برخی فنون چه اتفاقی رخ داده است و امتیاز متعلق به کدام کشتی‌گیر است.

وی ادامه داد: این سؤال را بپرسید که چرا نام فدراسیون جهانی را تغییر دادیم. برای اینکه همه به درستی بفهمند ما چه کاری انجام می‌دهیم. نام قدیمی مخففی از یک معنای بزرگ فرانسوی بود که در اغلب موارد با یک شرکت تولید کننده پوشاک اشتبتاه گرفته می‌شد. همه می‌دانند فیفا و یوفا چیست اما در مورد فیلا فکر می‌کردند ما لباس می‌فروشیم. مشکل ما نشان دادن خودمان به یک میلیاردی که ما را می‌شناسند نیست بلکه نشان دادن خودمان به 6 میلیارد نفری است که در دایره ما نیستند. به همین خاطر باید کشتی را آسان، قابل فهم و قابل دیدن کنیم. قواعد باید طوری تغییر کند که تنها کشتی‌گیران بتوانند انتخاب کنند که باید چطور از آن استفاده کنند و نه داوران. در گذشته بین متخصصین کشتی نظرات مختلفی در خصوص یک فن وجود داشت اما از این به بعد این موضوع امکان‌پذیر نیست.

لالوویچ در پاسخ به این سؤال که تا چه زمانی تغییرات در کشتی ادامه خواهد داشت، گفت: آخرین تغییرات در مسابقات در رقابت‌های زیر 23 سال قهرمانی اروپا انجام خواهد شد.اعضای کمیته فنی در آن مسابقات حضور دارند و از نزدیک خواهند دید و در پایان همان روز جلسه‌ای خواهند گذاشت و تغییرات را تائید یا رد می‌کنند. اگر این تغییرات تصویب شود تمام مسابقات بعد از آن بر اساس مقررات جدید اجرا خواهد شد و مربیان و کشتی‌گیران و داوران خود را باید با آن تطبیق دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که نظر شما درباره برگزاری مسابقات عمومی کشتی در ایران که به نوعی بزرگترین مسابقه کشتی دنیا لقب گرفت، چیست، گفت: به فدراسیون کشتی و کشور ایران برای برگزاری این مسابقات تبریک می‌گویم اطلاع دارم رکورد جهان شکسته شد. پیش از این آمریکا با 12 تشک مسابقات را برگزار کرده بود. اعتقاد دارم ایران می‌تواند برای ثبت این رکورد در کتاب گینس اقدام کند که از حمایت کامل ما برخوردار است. می‌توانم اظهار کنم که برگزاری چنین مسابقاتی چقدر سخت است حتی جمع‌کردن این تعداد داور پروژه بسیار بزرگی است. این مسابقاتی نبود که تحت نظر فدراسیون جهانی برگزار شود اما ما نماینده خود را فرستادیم تا ناظر مسابقات باشد. این مسابقات نشاندهنده میزان اهمیت کشتی در کشور شماست و ما هم نتایج آن را در سایت فدراسیون جهانی گذاشتیم تا به سایر فدراسیون‌های جهانی در رشته‌های دیگر نشان دهیم چه امکاناتی داریم.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی در پاسخ به این سؤال که بعداز حضور شما تغییرات اساسی در کشتی صورت گرفته که به نظر می‌رسد باعث آرامش و کم شدن دخالت‌ها در این رشته شده است، اما تغییرات سریع و مکرر در فنون باعث سردرگمی داوران، مربیان و کشتی‌گیران شده است، گفت: از این پس دیگر تغییرات اساسی در قوانین نخواهیم داشت بلکه تنظیم مقررات را انجام خواهیم داد. انتقادات و نظراتی از بیرون داشتیم که کشتی فرنگی خسته‌کننده و از نظر امتیازات غیرقابل فهم است و مشکلی

لالوویچ ادامه داد: کشتی فرنگی باید به صورت سینه به سینه آغاز شود. در حال حاضر کشتی سر به سر است در حالی که باید سینه‌ها به هم نزدیک باشد. فکر نمی‌کنم هیچ کس در این سالن موافق باشد که بخواهیم به حالت قبل برگردیم و کارمان را همین جا رها کنیم. به همین خاطر است که تغییرات را ایجاد می‌کنیم و طبیعتا تعدادی قربانی خواهیم داشت. در حال حاضر ما روی تغییر دو بنده کشتی کار می‌کنیم که در کشتی آزاد و فرنگی کاملا متفاوت خواهد بود. خوشحالیم که در آینده داوران متخصص هر رشته را خواهیم داشت و این هدف را داریم که در المپیک برزیل تماشاگران خاص کشتی آزاد و کشتی فرنگی را داشته باشیم.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر کشتی از نظر دوپینگ جایگاه پنجم رشته‌های ورزشی را دارد و به نظر می‌رسد باید تغییراتی اساسی را در این زمینه شروع کنیم به طوری که فدراسیون ایران با انجام آزمایش‌های دوره‌ای سلامت این کار را چند ماه است شروع کرده است و راهکار شما برای کاهش معضل دوپینگ چیست؟ گفت: در ژانویه گذشته جلسه هیات رئیسه در این خصوص صحبت شد و این نگرانی را ابراز کردیم. جایگاه پنجم و ششم برای ما مهم نیست بلکه می‌خواهیم به پایین‌ترین جایگاه و بهترین سطح برسیم. بودجه ای را برای مراقبت خارج از مسابقات در نظر گرفتیم. زمانی که من به عنوان رئیس فدراسیون جهانی انتخاب شدم این بودجه را 5 برابر و امسال آن را دو برابر کردم. به تمام فدراسیون‌های ملی هم گفتیم که از این پس جریمه ها دو برابر خواهد شد و به آنها یادآوری کردیم از ابتدای سال جدید میلادی قوانین جدید وادا اجرا خواهد شد. در سال 2014 ما تنها 12 نمونه داشتیم در حالی که در وزنه‌برداری 78 نمونه و در دوچرخه‌سواری بیشتر از این تعداد داشتیم. زمانی که ما جریمه‌ها را دوبرابر می‌کنیم به دنبال درآمدزایی نیستیم بلکه می‌خواهیم کاری کنیم که فدراسیون‌ها بدانند پیشگیری بهتر از پرداخت جریمه است. متاسفانه مشکلی که وجود دارد به خاطر اطلاع‌رسانی بد به کشتی‌گیران است که چطور باید دارو را مصرف کنند. متاسفانه دوپینگ از نزدیک‌ترین افراد به کشتی‌گیران به آنها منتقل می‌شود که ما این موضوع را می‌دانیم. به فدرسایون ایران تبریک می‌گویم و می‌دانم که دو ماه است کنترل و انجام آزمایش را شروع کرده‌اید. متاسفانه ما در جایگاهی هستیم که خیلی از نمونه‌ها مخفی باقی می‌ماند اما درگیر این مسائل نمی‌شویم. برخی از آزمایشگاه‌ها به خاطر مخفی کردن نمونه‌ها بسته شدند اما ما رشته‌ای هستیم که دوست داریم به صورت جدی با دوپینگ مبارزه کنیم.

لالوویچ در خصوص برگزاری جام باشگاه‌های جهان در ایران و حضور تنها باشگاه‌های کشورهایی مانند ایران، آمریکا و روسیه و سایر کشورها با تیم‌های ملی‌شان گفت: من 6 سال سابقه کار کردن در سطح باشگاهی را به عنوان برگزارکننده دارم. مسابقات باشگاه‌های جهان که در ایران برگزار شد دستاورد خوبی برای ما در قدم اول بود. البته ما باید ابتدا مسابقات را در 4 قاره برگزار کنیم اما مشکلات چه هستند؟ مسابقات قهرمانی جهان در تمام دنیا در حالت‌های مختلف برگزار می‌شود همین نکته را باید یادآوری کنیم که تمام باشگاه‌ها تیم کامل در کشتی آزاد یا فرنگی ندارند. به همین دلیل می‌توان مسابقات را به صورت ترکیبی و در قالب 4 وزن از هر رشته برگزار کرد که این موضوع در برخی از کشورها اجرا می‌شود. از طرفی به عنوان مثال در کشوری مانند روسیه سخت است که یک باشگاه از یک شهر به شهر دیگری برود چراکه باید هزینه‌های زیادی پرداخت کنند. به همین خاطر است که گفتم باید چرخیدن چرخ کشتی سریع‌تر شود تا زودتر به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: کاری که شما کردید کشورهای دیگر را وا داشت که به این موضوع فکر کنند. نمونه این کار در سوئیس انجام شده است و کشتی را در شهرها و روستاهای کوچک برگزار کرده است تا خیلی راحت بتوانند حامیان مالی را جذب کنند چراکه در آنجا ورود به رشته‌هایی مانند فوتبال و بستکبال خیلی گران است. در این مسابقات سه هزار تماشاگر مسابقات را مشاهده کردند به طوری که نصف یک شهر داخل ورزشگاه بودند. شما می‌توانید تصور کنید که یک پنجم مردم تهران داخل سالن باشند.

رئیس اتحادیه جهانی کشتی در خصوص اینکه به نظر می‌رسد فاصله بین مسابقات کشتی کمی طولانی باشد و این موضوع باعث ایجاد وقفه می‌شود گفت: این موضوع خاص قهرمانان بود تا زمان بیشتری برای استراحت داشته باشند. یک کشتی‌گیر برای اینکه قهرمان جهان شود باید 5 تا 6 کشتی سنگین بگیرد. یک بوکسور معمولا بعد از هر مسابقه دو تا سه روز بعد مسابقه بعدی‌اش را برگزار می‌کند. عقیده داریم در هر رشته مسابقات باید در دو روز انجام شود چراکه کشتی‌گیران در شرایط فعلی انرژی لازم را در فینال ندارد حتی خود ما به عنوان یک بیننده خسته می‌شوید بنابراین باید تمهیداتی اختیار کنیم که مسابقات جذاب‌تر و باشکوه‌تر برگزار شود.
منبع: فارس