کد خبر 392199
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰

نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال گفت: کسی که عقل سالم دارد حاضر به خرید امتیاز دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نیست.

به گزارش مشرق، محمود اسلامیان با بیان اینکه دغدغه و نگرانی این روزهای من و البته تمرکز و الویت من بر روی خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است، گفت: در حال حاضر و مهمتر از بسیاری مسائل سرنوشت این دو تیم است. بر همین اساس طرحی را مطرح کرده و آن را ارائه دادند که توانسته نظر کارشناسان را به خود جلب کند آن هم در فضایی که زیرساخت‌های فوتبال مناسب نیست و بسیاری از موارد در آن رعایت نمی‌شود.

*تجربه موفقی از خصوص‌سازی در فوتبال نداشته‌ایم

وی ادامه داد: خصوصی‌سازی چه در فوتبال و چه در اقتصاد امری بسیار پسندیده است اما نباید هدف باشد بلکه وسیله‌ای است برای اینکه بتوانیم یک مجموعه یا شرکت و یا تیم را بهتر اداره کنیم. در فوتبال تجربه خوبی از خصوصی‌سازی نداریم و این موضوع نتیجه‌ موفقی نداشته است چون اصولا برگشتی برای سرمایه‌مان در این رشته ورزشی وجود ندارد.

اسلامیان یادآور شد: امروز روی هر تیمی دست بگذاریم یک بنگاه دولتی پشت آن است. تیم‌هایی مانند سپاهان، ذوب‌آهن،‌ نفت و غیره به جز پدیده تقریبا دولتی هستند. در حال حاضر هم نخستین پیشنهاد من این است که برای خصوصی‌سازی دو تیم پرطرفدار استقلال و پرسپولیس که تیم‌های بزرگ با پشتوانه بزرگ و مردمی هستند، ابتدا بیاییم بررسی‌های لازم را به عمل آوریم که چرا خصوصی‌سازی در موارد قبلی نتیجه نداد و موفق نبود. در واقع باید مشخص شود که چرا نتیجه لازم به بار نیامده و سپس قضاوت‌های لازم انجام شود.

*قبل از واگذاری استقلال و پرسپولیس باید ابتدا تکلیف حق پخش مشخص شود

وی گفت: وقتی در مورد تیم‌های کوچک، خصوصی‌سازی موفق نبوده است چطور می‌خواهند این دو تیم بزرگ را خصوصی‌سازی کنند. در واقع باید مشخص شود که آیا عقل حکم می‌کند این کار را انجام دهند یا خیر؟ به عنوان کسی که 22 سال در این بخش کار کرده‌ام معتقدم قبل از خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس باید تکلیف بسیاری از موارد از جمله حق پخش تلویزیونی، کپی‌رایت و برندها مشخص شوند.

*فقط دو دسته حاضر به خرید استقلال و پرسپولیس هستند

نائب‌رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: در حال حاضر دو دسته خریدار این دو باشگاه هستند؛ دسته اول افرادی که آگاهی و مطالعه اقتصادی درست ندارند و دسته دوم اشخاصی که برای منظور خاص مثل بابک زنجانی می‌خواهند تیم را خریداری کنند. فارغ از این دو دسته کسی که عقل سالم دارد برای خریداری امتیاز این دو تیم اقدام نمی‌کند. بین رویا و واقعیت فاصله زیاد است و در فوتبال نیز فاصله زیادی بین واقعیت با رویا وجود دارد و باید واقعیت را پذیرفت.

وی با خطاب قرار دادن وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: بنابراین معتقدم قبل از خصوصی‌سازی این دو تیم باید بررسی شود که چرا در گذشته در این زمینه ناموفق بودیم. وقتی در تیمی کوچک شکست خوردیم آیا حق داریم با سرمایه‌های ملی که این همه هوادار دارند اینگونه برخورد کنیم؟

*جرم سرخابی‌ها چیست که به بنگاه‌های دولتی واگذار نمی‌شوند؟

اسلامیان در پاسخ به این سوال که طرح و پیشنهادتان برای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس چیست،‌گفت: وقتی همه تیم‌های لیگ فوتبالی توسط بنگاه‌های دولتی اداره می‌شود جرم دو باشگاه استقلال و پرسپولیس چیست که برای این دو تیم این مورد اجرا نمی‌شود. بنابراین معتقدم باید یکی از این بنگاه‌های دولتی به مدت 4-5 سال و تا زمانی که زیرساخت‌ها فراهم شد، این دو باشگاه را زیر نظر بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر همین تیم‌هایی که توسط بنگاه‌های دولتی مورد حمایت هستند نیز خود به دو دسته تقسیم می‌شوند. اول تیم‌های پرتماشاگر و دسته دوم تیم‌هایی که تماشاچی خاصی ندارند و سالی 15 میلیارد هزینه آنها می‌شود. پس چه اشکال دارد هزینه تیم‌های کم تماشاگر برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در نظر گرفته شود. چراکه حُسنش این است که اول از تیم‌های مردمی حمایت شده و دوم هر باشگاه سالی 3-4 هزار دقیقه پخش مستقیم دارد و می‌توان از این طریق استفاده کرد و محصولات بنگاه دولتی فوق را تبلیغ کرد. بنابراین در این زمینه هم هیچ ضرری حاصل نمی‌شود و فرقش این می‌شود که 10 تماشاگر می‌شود 40 تماشاگر و البته حمایت از میلیون‌ها هوادار.

*استانداران هم نگران دو تیم پرطرفدار هستند

اسلامیان در پایان گفت: جالب اینکه چند استاندار نیز در جلساتی که با آنها داشتم مثل مردم نگران سرنوشت این دو تیم هستند و امیدوارم بتوان با تصمیمی درست سرنوشتی خوبی را برای این دو تیم مشخص کرد.
منبع: فارس