کد خبر 39305
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۵

به دنبال فوران جنبش هاي مردمي در جهان عرب يکي از سوالات مهمي که در محافل مختلف مطرح شد اين بود که ماهيت و الهام بخش تحولات اخير در کشورهاي عربي چه بوده است؟ بسياري از کارشناسان و حتي برخي از تحليل گران غربي به اين موضوع اشاره کرده اند که انقلاب ها در جهان عرب ماهيتي اسلامي دارند و با بررسي ماهيت مطالبات مردم آزادي خواه و عدالت طلب در کشورهاي عربي و نگاهي گذرا به اصول اسلام مي توان ماهيت اسلامي اين انقلاب ها را اثبات کرد.
به گزارش مشرق، " يوسف فرناندز" در مطلبي در پايگاه اينترنتي "اسلام آن لاين" در مورد اسلامي بودن انقلاب ها در جهان عرب و همچنين تاثير انقلاب اسلامي ايران بر انقلاب کشورهاي عربي نوشت: از زمان آغاز اين انقلاب ها در جهان عرب به ويژه در تونس و مصر، برخي از روزنامه نگاران و کارشناسان در مورد تاثير انقلاب اسلامي ايران بر انقلاب هاي کشورهاي عربي بحث و تبادل نظر کرده اند و اکثرا آنها معتقدند که نمي توان تاثير انقلاب ايران بر انقلاب ها در جهان عرب را ناديده گرفت. با اين حال سياستمداران وابسته به غرب و رژيم صهيونيستي تلاش مي کنند هرگونه ارتباط ميان انقلاب اسلامي ايران و انقلاب ها در کشورهاي عربي را رد کنند. "ايهود باراک" وزير جنگ رژيم صهيونيستي اخيرا مقايسه سرنگوني رژيم حسني مبارک در مصر با سرنگوني حکومت شاه ايران در سال 1979 را رد کرد. اما يکسري از کارشناسان مسلمان معتقدند انقلاب ها در کشورهاي عربي ريشه اي اسلامي دارند چون يکسري از مطالبات مردم در کشورهاي عربي از جمله مبارزه با حکومت هاي ديکتاتوري و عدالت خواهي در راستاي اصول دين اسلام است. با بررسي هايي مي توان نشانه هاي اسلامي بودن اين انقلاب ها را مشاهده کرد. مسلمان بودن اين کشورهاي عربي و اراده مذهبي آنها در مقابله با حکومت هاي مستبد و ديکتاتوري تحت امر غرب يکي از دلايل پيروزي هاي اين جنبش هاي مردمي بوده است. انقلاب اسلامي در ايران براي نمونه با انقلاب در کشور مصر تفاوت‌هايي داشته است. از جمله اينکه انقلاب ايران تحت رهبري امام خميني به پيروزي رسيد اما انقلاب در مصر رهبري واحد نداشت يا اينکه ژنرال‌هاي حکومت حسني مبارک به او وافادار نماندند اما مقامات نظامي شاه ايران تا روزهاي آخر به او وفادار بودند. اما مي توان گفت که اسلامي بودن و ريشه اسلامي اين دو انقلاب مي تواند يکي از شباهت هاي آنها باشد.

پايگاه اينترنتي "اسلام تايمز" نيز در گزارشي عنوان کرد: زمانيکه در مورد انقلاب‌ها و جنبش‌هاي مردمي در جهان عرب سخن مي گوييم بايد خاطرات انقلاب اسلامي موفق در ايران را در ذهن تداعي کرد. اين انقلاب در ايران براساس اصول اسلامي و به رهبري امام خميني پيروز شد. انقلاب با ماهيت اسلامي ايران شرايط منطقه را دگرگون کرد و تعادل قدرت جديدي در خاورميانه به وجود آورد. اسلامي بودن اين انقلاب در ايران روز به روز باعث پيشرفت اين کشور در تمامي سطوح به رغم مواجهه با دشمنان فراوان شد. انقلاب اسلامي باعث شد تا ايران به يک کشور مهم و برجسته در دنياي اسلام تبديل شود. مردم ايران توانستند صداي خود را به جهانيان برسانند. شعارهاي مردم ايران در اين انقلاب اسلامي " الله اکبر" و " محمد رسول الله" بود و آنها توانستند با اتحاد و اين شعارهاي اسلامي، حکومت شاهنشاهي را سرنگون کنند. در دين اسلام برابري انسانها بسيار اهميت دارد و بر مقابله با حکومت هاي ظالم و ديکتاتوري تاکيد شده است. اين موضوع را اکنون در انقلاب هاي جهان عرب شاهد هستيم.

دکتر مايکل دي اوانس در مطلبي در پايگاه اينترنتي "ميدل ايست مديا گروپ" در مورد تحولات اخير در جهان عرب نوشت: بيداري اسلامي جهان عرب باعث شده است تا مردم کشورهاي عربي در راستاي هويت اصلي خود با موفقيت گام بردارند. اکنون يک انقلاب اسلامي عظيم در حال درنوريدن خاورميانه است و گسترش اين انقلاب اسلامي به بزرگترين تهديد براي آمريکا تبديل شده است. مسلمانان در کشورهاي عربي يک به يک به غرب روي برمي گردانند و خواهان استقرار حکومت اسلامي در کشورشان هستند چون مي دانند که تنها با حکومت اسلامي مي توان در مقابل سياستهاي غرب ايستاد. مسلمانان جهان عرب با جنبش‌هاي اسلامي مخالفت خود را با آمريکا و هم پيمانانش نشان داده‌اند. آنها مي خواهند نشان دهند که اسلام براي آنها آزادي و عدالت به ارمغان آورده است و نمي خواهند ديگر تحت سلطه غرب باشند.

" پايگاه اينترنتي نيوز فليور" در مطلبي عنوان داشت: در حاليکه غرب همچنان خود را حامي آزادي و دموکراسي در جهان عرب نشان مي دهد، اکثر روحانيون برجسته در کشورهاي مسلمان از جنبش هاي مردمي در کشورهاي عربي به عنوان انقلاب هاي اسلامي ياد کرده اند. قرضاوي و آنجم چودري دو روحاني اسلامي اعلام کردند که اين جنبش ها برگرفته از اصول اسلامي است و تنفر مردم جهان عرب از غرب و ظلم کشورهاي غربي به مسلمانان يکي از دلايل اثبات کننده اين موضوع است.