وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه مذاکرات به مراحل حساس خود نزدیک شده، گفت: پیشرفت‌هایی در زمینه فنی حاصل شده، ولی در بسیاری از حوزه‌های دیگر اختلاف‌نظرها باقی است.

 به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ظهر امروز (شنبه) پس از دیدار و گفت‌وگو با پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا که به تهران سفر کرده در نشست خبری مشترک ضمن تشریح گفت‌وگوهای امروز به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

ظریف در ابتدا با ابراز خرسندی از حضور وزیر خارجه ایتالیا در تهران خاطرنشان کرد: این بار دوم است که وزرای خارجه ایتالیا پس از آغاز به کار دولت یازدهم به تهران سفر می‌کنند.

وی این رایزنی‌ها و سفرها را نشانگر عمق روابط تاریخی ایران و ایتالیا و مبتنی بر منافع مشترک دو ملت و دو کشور خواند و افزود: امیدواریم این روابط در حوزه‌های مختلف گسترش یابد.

وزیر خارجه اضافه کرد: در طول یک سال و نیم گذشته رفت و آمدهای خوبی در سطح سیاسی بین دو کشور صورت گرفت و همکاری‌های خوب فرهنگی گسترش یافت و بنگاه‌های تجاری گفت‌وگوهای خوبی را داشتند که امیدوارم با رفع موانعی که بر اثر تحریم‌های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده، این روابط هر چه بیشتر گسترش یابد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: امروز در گفت‌وگوها درباره این همکاری‌ها، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین موضوع هسته‌ای ایران به رایزنی پرداخته‌ایم و در این زمینه رایزنی خواهیم داشت.

ظریف اضافه کرد: زمینه برای گسترش همکاری‌ها بین دو کشور بسیار فراهم است و ما این آمادگی را در بین رهبران دو کشور داریم که از این فرصت بیشترین استفاده را ببریم.

وی ادامه داد: زمینه‌های خوب تاریخی بین دو کشور امکان همکاری‌ها را افزایش می‌دهد.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات اخیر هسته‌ای در ژنو و اینکه آیا تا ماه مارس تفاهم سیاسی حاصل می‌شود؟ اظهار داشت: مذاکرات هسته ای به مراحل حساس خود نزدیک شده است، ما هفته گذشته گفت‌وگوهای بسیار خوب، ریز و دقیقی داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در این مذاکرات خاطرنشان کرد: بحث‌های مفیدی در حوزه فنی و رسیدن به تفاهم فنی و حل و فصل مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت بین دو هیات با حضور این دو مسئول عالی‌رتبه دو کشور صورت گرفت و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در آن زمینه حاصل شد.

ظریف در عین حال یادآور شد: اما در بسیاری از حوزه‌های دیگر اختلاف نظرها باقی است. هم در موضوعات هسته‌ای و هم در موضوعات مربوط به تحریم؛ ما بارها تکرار کرده‌ایم که تحریم‌ها برای رسیدن به هیچ هدفی مفید نبوده و آمریکا و کشورهای غربی باید به این نتیجه برسند که تحریم‌ها سرمایه‌ نیستند، بلکه مانعی هستند برای رسیدن به تفاهم؛ هر زمان که این واقعیت مورد پذیرش قرار گیرد در آن زمان برای رسیدن به توافق هسته‌ای بسیار نزدیک هستیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: بارها گفته‌ایم که تا به توافق راجع به کلیه موضوعات نرسیم؛ توافقی وجود ندارد و این موضوع در برنامه اقدام مشترک (توافق‌نامه ژنو) به صراحت عنوان شده که هیچ توافقی وجود ندارد تا وقتی در مورد همه زمینه‌ها توافق صورت گیرد.

وی گفت: البته ممکن است ما پیشرفت‌هایی داشته باشیم اما این پیشرفت‌ها طی هفته گذشته به صورت جدی صورت گرفت و امیدواریم در این هفته نیز بتوانیم در سایر موضوعات به ویژه رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی به پیشرفت بیشتری نائل شویم و بعد هم این پیشرفت‌ها را تدوین کنیم، به شکل یک توافق جامع و دقیق که امکان اجرایی شدن داشته باشد.

ظریف اضافه کرد: این برنامه عملیاتی ماست برای رسیدن به توافق.

وزیر خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آنسای ایتالیا درباره حضور نتانیاهو در کنگره آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد که گروهی منافع خود را در تنش و بحران می‌بینند و از هیچ راه‌حلی استقبال نمی‌کنند.

ظریف با بیان اینکه نتانیاهو مخالف هر گونه راه‌حلی است اظهار داشت: این نشانگر تلاشی است برای استفاده از یک موضوع غیرواقعی و یک بحران ساختگی به منظور سرپوش گذاشتن بر واقعیاتی که در این منطقه شکل می‌گیرد از جمله اشغال، سرکوب مردم فلسطین، نقض حقوق مسلم مردم فلسطین و ادامه سیاست‌های تجاوزکارانه در غزه، کرانه باختری، بیت‌المقدس و سایر مناطق اشغالی.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران اضافه کرد: این سیاستی جدید نیست بلکه سیاستی قدیمی است که با هراس‌افکنی، دروغ‌پردازی، جوسازی و ایجاد فضا حتی در داخل کشورهای دیگر تلاش شود که مانع برقراری آرامش در این منطقه شود و این تلاشی بیهوده است و نباید این تلاش مانع رسیدن به تفاهم شود.
منبع: فارس