کد خبر 39421
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۱:۰۱

شهيد حسن آبشناسان در سال 1364، در حاليکه فرماندهي لشگر 26 نوهد(نيروي ويژه هوابرد) فرماندهي قرارگاه حمزه و لشگر 33 نيروهاي مخصوص را بر عهده داشت، همزمان با عمليات قادر، در منطقه «لولاند» بر اثراصابت ترکش به شهاد

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، شهيد حسن آبشناسان فرمانده قرارگاه شمالغرب حمزه سيدالشهدا و فرمانده لشگر 23 نوهد، ارتش جمهوري اسلامي ايران در سال 1315 در در تهران به دنيا آمد.
دوران کودکي را با تحصيل در مدرسه سپري کرد و درسال 1336 با اخذ مدرک ديپلم وارد دانشکده افسري شد.
در سال 1339 با درجه ستوان دومي فارغ‌التحصيل گشت و يک سال بعد دوره مقدماتي را به پايان رساند. پس از آن، در اولين دوره «رنجر»، «دوره‌هاي عالي ستاد فرماندهي»، «دوره‌هاي چتربازي و تکاوري» در داخل و خارج کشور، شرکت نموده و تمامي اين مراحل را با موفقيت پشت سر گذاشت.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به درجه سرهنگي ارتقاء يافت و فرماندهي «يگان جنگهاي نامنظم در قرارگاه سيدالشهداي ارتش» را بر عهده گرفت.
شهيد آبشناسان با تشکيل سپاه، نيروهاي جديد را در «آموزشگاه سعدآباد» تحت تعليم خود قرار داد و در سال 1363، مطابق حکم رسمي «قرارگاه رمضان»، فراهم نمودن زمينه‌هاي آموزش جنگهاي نامنظم سپاه به وي واگذار گشت.
وى از اولين روزهاى جنگ تحميلى به منطقه جنوب اعزام شد و موفقيت هاى بسيارى در جنگ هاى نامنظم کسب و اولين اسراى عراقى را به اسارت گرفت. چندى بعد در يکي از عملياتها از ناحيه کتف مجروح شد ولى براى مداوا در بهدارى توقف نکرد و از آن به بعد اهالى دشت عباس به وى لقب شهيد صحرا را دادند.
ايشان بعلت همين فداکارى و زحمت ها به فرماندهى قرارگاه حمزه سيد الشهدا منصوب شد و با اتحاد صميمانه ارتش و سپاه به پيروزى هاى چشمگيرى نائل شد که پيام تاريخى امام(ره) براى رزمندگان قرارگاه را در پى داشت.
حسن آبشناسان در عمليات پيرانشهر، سردشت و بانه، شرکت کرد و از هم‌رزمان نزديک محمد بروجردي بود.
در سال 1364، در حاليکه فرماندهي لشگر 23نوهد، فرماندهي قرارگاه حمزه و لشگر 33 نيروهاي مخصوص را بر عهده داشت، همزمان با عمليات قادر، در منطقه «لولاند» بر اثراصابت ترکش به شهادت رسيد.

روحمان با يادش شاد