کد خبر 394311
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نامه نگاری خود با سازمان ملل متحد درباره ضرورت مقابله با ریزگردها، گفت: در این نامه پیشنهاد تاسیس صندوق منطقه ای مقابله با ریزگردها در ایران ارائه که به زودی تاسیس می‌شود.

 به گزارش مشرق، معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران در رامسر، اظهار داشت: آثار تولید گرد و غبار از کشورهای منطقه روی کشور ما تاثیر گذاشته و تشکیل چنین صندوقی برای مقابله با این پدیده در منطقه ضروری است.

وی افزود: آخرین مصوبه دولت هفته گذشته صورت گرفت و به دستگاه‎های مسئول ابلاغ شد که مبنای آن مدیریت طوفان‌های ناشی از گرد و غبار بود و اعتبارات کافی برای آن در نظر گرفته شد.

ابتکار با اشاره به برنامه فرابخشی در این باره و تکلیف همه بخش‌ها برای اقدامات به منظور کاهش این پدیده در کشور، افزود: دستگاه‌هایی نظیر هواپیمایی، هواشناسی، وزارت کشور، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و وزارت بهداشت در این برنامه وظایفی بر عهده دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در مرحله واکنش سریع هواشناسی و وزارت بهداشت مسئولیت دارند. وزارت بهداشت باید برای مقابله صحیح با پدیده ریزگردها آموزش‌های لازم را ارائه کند و کار مشترکی نیز بین سازمان حفاظت محیط زیست و هواشناسی صورت می‌گیرد و در موضوع مقابله با فرسایش بادی خاک نیز با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اقدامات مشترک صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به مصوبه مجلس در این باره گفت: این مصوبه نیز به سازمان جنگل‌ها کمک خواهد کرد که از روش‌های علمی برای مقابله با پدیده ریزگردها بهره ببرد. بخشی از مقابله با این پدیده نیز بین المللی است که در حال رایزنی با نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل هستیم.

ابتکار با تاکید بر اینکه مقابله با موضوع گرد و غبار نیازمند مواجهه علمی و مدیریت صحیح است، مقابله با ریزگردها راه حل آنی و کوتاه مدت ندارد، افزود: دولت قبل راه حل کوتاه مدتی در این خصوص ارائه نکرد, دولت تدبیر و امید کارهای خود را در این زمینه انجام داده و زمینه‌ها را مهیا کرده است.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به فعالیت ستاد اجرایی مقابله با ریزگردها، گفت: ستاد عالی مقابله با گرد و غبار نیز برای تنظیم برنامه ملی در این خصوص تلاش می‌کند و به زودی این برنامه ملی تهیه خواهد شد.

ابتکار, آمایش سرزمین را یکی از سیاست‌های اصلی در برنامه ششم توسعه ذکر کرد و افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با نگاه توسعه پایدار در حال تدوین برنامه ای در این خصوص است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مسئولیت خود در این ارتباط مبنی بر مکان یابی فعالیت‌های اقتصادی و ارزیابی زیست محیطی برنامه را به طور دقیق انجام می‌دهد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره جاده سازی در جنگل ابر، این موضوع را منتفی دانست و گفت: این موضوع با مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست منتقی شد و این منطقه با تلاش سازمان منطقه حفاظت شده اعلام شده و سازمان بر این موضوع نظارت می‌کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان بر این موضوع نظارت می‌کند که مناطق حفاظت شده از جمله جنگل‌های هیرکانی طبق برنامه اداره شود. کارگروهی در سازمان در این باره تشکیل شده و با همکاری سازمان جنگل‌ها قصد داریم مقابل تخریب و بهره برداری بی رویه از جنگل‌ها و منابع طبیعی را بگیریم.

وی درباره مبادله یوزپلنگ ایرانی و ببر سیبری نیز گفت: سازمان حفاظت محیط زیست چنین برنامه‌ای را در دست اجرا ندارد و تنها این موضوع در دست بررسی است و هیچ اتفاقی در این خصوص نخواهد افتاد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره مدیریت پسماندها نیز گفت: قانون جامع پسماندها تکلیف همه بخش‌ها را در این خصوص روشن کرده است. سیاست‌های کلی پسماند بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست و سیاست‌های اجرایی آن بر عهده سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور است. تفاهم نامه ای نیز در این خصوص با وزارت کشور و استانداری‌های استان های شمالی داریم.

ابتکار ادامه داد: استانداری‌های استان های شمالی باید برنامه خود را بر اساس قانون جامع تنظیم کنند. در برخی شهرها نیز بخش خصوصی این مسئولیت را بر عهده گرفته زیرا توجیه اقتصادی دارد. قانون برنامه پنجم نیز تکالیفی را برای بخش‌های مختلف در این خصوص مشخص کرده که بخشی از این تکالیف اجرایی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: شوراهای شهر در شهرهای کشور و حتی روستاها می‌توانند برنامه مدیریت پسماند خود را به تصویب برسانند که این کار باید بر اساس مولفه های اقتصادی صورت بگیرد که نمونه‌های موفقی در این زمینه در برخی از شهرهای کشور انجام شده است.

منبع: روابط عمومی استانداری مازندران