کد خبر 395243
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: استقلال اقتصادی با بخشنامه محقق نمی شود بلکه باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

به گزارش مشرق، دکتر علی لاریجانی پیش از ظهر جمعه در بیست و دومین سالگرد تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با ابراز خرسندی از فعالیت جوانان در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید مورد توجه قرار گیرند.
 
وی گفت: زمانی که مسئولیت وزارت فرهنگ را داشتیم موضوع کانون‌های فرهنگی هنری مورد توجه قرار گرفت و در شورای انقلاب فرهنگی آن را مطرح کردیم.
 
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی اگر جامعه ما بخواهد توسعه متناسب با فرهنگ بومی داشته باشد باید ریشه‌های معنوی و دینی جامعه را تقویت کنیم.
 
وی ادامه داد: همان طوری که توسعه کشور یک امر وارداتی نیست، توسعه فرهنگی در کشور هم باید با مختصات بومی ما سازگار باشد و اگر این نباشد توفیق نخواهیم داشت.
 
لاریجانی گفت: در توسعه فرهنگی گاهی گرته‌برداری از کارهای کشورهای دیگر می‌شود که این اشکالی ندارد ولی آگاه باشیم اگر امری بخواهد در کشور عمیق باشد باید بسترهای دینی آن فراهم شود.
 
مسجد محور ساماندهی امور فرهنگی باشد
وی با اشاره به راه اندازی خانه فرهنگ توسط شهرداری‌ها یا راه اندازی کتابخانه‌های عمومی در کشور اظهار کرد: مهمترین پایگاه فرهنگ سازی در تفکر ما مسجد است. مسجد خانه و خالص ترین مرکز فرهنگی است و اگر بقیه امور فرهنگی کشور را حول مسجد سامان دهیم از این فرصت استفاده کردیم، یعنی اگر کتابخانه و امکانات فرهنگی در کنار مسجد باشد هم تاثیر تقدس مسجد بر آن حاکم خواهد شد و هم وقتی مردم به مسجد مراجعه می‌کنند از این کانون ها بهره‌مند می‌شوند.
 
لاریجانی با اشاره به نقش برجسته روحانیت در هدایت فکری مردم تصریح کرد: مردم با علاقه و برای عمل عبادی خالص به مسجد می‌روند و اگر امورات دیگر فرهنگی به مسجد وصل شود، برنامه‌ها غنی‌تر می‌شود.
 
وی با بیان اینکه مسجد باید محور ساماندهی امور فرهنگی باشد، تاکید کرد: در بحث تهاجم فرهنگی هم مساجد بهترین کانون برای کار فرهنگی است.
 
وی ادامه داد: زمانی که راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث شد رئیس جمهوری کشور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود و ایشان با تعجب گفت که چرا تاکنون این فکر به ذهن نرسیده است.
 
وی اضافه کرد: در آن زمان آیت‌الله مهدوی کنی تاکید داشتند که مساجد پایگاه دولتی نشود. این مسئله درستی است و هیچ مرکز دولتی نباید بر مسجد سلطه داشته باشد.
 
کار فرهنگی در مسجد با محور امام جماعت باشد
وی مردمی بودن و مستقل بودن را ویژگی روحانیت شیعه ذکر کرد و افزود: در همه دولت‌ها باید خصوصیت مردمی بودن و مستقل بودن را برای روحانیت حفظ کرد و پایگاه روحانیت در مسجد است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روحانیت باید مستقل باشد اما معنایش این نیست دولت به وظیفه‌اش در قبال روحانیت و مسجد عمل نکند.
 
لاریجانی با اشاره به افتتاح یکی از کانون های مساجد با حضور آیت‌الله مهدوی کنی در تهران اظهار کرد: ایشان از نزدیک دیدند که کار کانون زیرنظر امام جماعت مسجد آغاز شده است.
 
وی فعالیت‌های کانون مساجد را بهترین کار فرهنگی دانست و تاکید کرد: در راهنمایی ائمه جماعات انحراف نیست بنابراین باید به این فعالیت‌ها کمک کرد.
 
مشاجراتی که در مساجد به وجود می‌آید زجرآور است
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کار کانون‌های فرهنگی هنری و مساجد باید خالص و خارج از دسته بندی‌های سیاسی باشد. حزب جای خودش را دارد و برای اینکه اعتقاد مردم قوی‌تر باشد باید فعالیت‌های فرهنگی زیرنظر امام جماعت باشد.
 
وی در توصیه‌ای به مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: در شرایط فعلی که می‌خواهید کار فرهنگی داشته باشید حتما رکن امام جماعت را محترم بشمارید.
 
لاریجانی با بیان اینکه مشاجراتی که در مساجد به وجود می‌آید زجرآور است، تاکید کرد: فعالیت‌های مختلف باید متناسب با شرایط زمان باشد و باید از شرایط امروز تحلیلی داشته باشیم که چه کاری می‌تواند انجام داد.
 
سرانه تولید در سال‌های ۵۵ و ۹۱ برابر است
وی کارآفرینی را  مسئله مهم کشور دانست و گفت: اگر کشور ما تولیدمحور شود می‌توانیم از پس مشکلات صحنه‌های بین‌المللی بر بیاییم.
 
وی با بیان اینکه نقص ما در اقتصاد این است که تولیدمان مشکل دارد، تصریح کرد: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۱ متوسط سرانه تولید کشور مساوی است. یعنی در طول ۳۶ سال متوسط سرانه تولید برابر است که این ضعف بزرگی است.
 
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی از ظرفیت‌های تولید کشور استفاده مطلوبی نشده است.
 
لاریجانی با اشاره به پایین بودن بهره‌وری کار در کشور گفت: کار و فعالیت و کارآفرینی در کشور باید محور قرار گیرد چون ما منابع و امکانات زیادی در کشور داریم.
 
وی تاکید کرد: اگر کانون‌های فرهنگی هنری در کنار کارهای فرهنگی که دارند، بخواهند کمکی به انقلاب اسلامی داشته باشند باید روحیه کارآفرینی را ترویج دهند.
 
۹۰ درصد بودجه، جاری است
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استقلال اقتصادی که یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی است با حضور مردم محقق می‌شود.
 
وی اضافه کرد: استقلال اقتصادی بخشنامه‌ای نیست بلکه باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود. استخدام دولتی دردی را دوا نمی‌کند و ما به اندازه کافی تورم داریم.
 
لاریجانی ۹۰ درصد بودجه کشور را جاری ذکر کرد و گفت: این اشکال است که ما باید نفت و گاز بفروشیم و عوارض بگیریم تا بودجه ادارات را تامین کنیم.
 
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی کارها باید به مردم واگذار شود ولی این کار هنوز در ادارات ما جا نیفتاده است.
 
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی به درستی اجرا نشده است، تصریح کرد: من فکر می کنم این قانون یک بار دیگر باید اجرا شود.
 
مجلس نگاه مثبتی به کانون‌های مساجد دارد
لاریجانی به الزامات اصل ارتباطات که زندگی انسان را متحول کرده است اشاره کرد و گفت: ارتباطات و تبادل اطلاعات طوری زندگی را تحت تاثیر قرار داده که سبک زندگی مردم تغییر کرده است.
 
وی با بیان اینکه در این تغییرات اوقات فراغت مردم به شدت افزایش پیدا کرده، گفت: برخی صاحبنظران می‌گویند اگر در دوران مدرنیته یک یا یک و نیم روز اوقات فراغت بود در این دوره سه روز باید اوقات فراغت در نظر گرفت.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده درست از اوقات فراغت افزود: اوقات فراغت اوقات باطله نیست بنابراین باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.
 
وی مسجد را بهترین کانون برای کارآمدشدن اوقات فراغت جوانان دانست و تاکید کرد: در این زمینه باید از روش‌ها و تکنیک های مدرن و مفید استفاده کرد.
 
لاریجانی با اشاره به درخواست‌های حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی گفت: در مجلس نگاه مثبتی به کانون‌های فرهنگی هنری وجود دارد و شرایط بهتری هم برای این کانون‌ها مهیا می‌شود.


بازگشت به ابتدای صفحه
Bookmark and Share
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:


در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/481279/%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D8%AC%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA © www.tabnak.ir
منبع: مهر