کد خبر 395398
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵

رییس کشتی با کمربند آسیا می گوید مهم‌ترین هدفش بسط و توسعه کشتی‌های سنتی در جهان است.

به گزارش مشرق، عیسی مومنی درباره برنامه‌های خود پس از به دست گرفتن ریاست کشتی با کمربند آسیا، اظهار کرد: با دعوت رییس کمیسیون کشتی با کمربند جهان به نشست این کمیسیون در مینسک بلاروس خواهم رفت تا درباره تاریخ برگزاری مسابقات جهانی رایزنی و زمان برگزاری آن را کنیم.

رییس کشتی با کمربند آسیا افزود: مهم‌ترین هدفمان این است که کشتی‌های سنتی را نه تنها در سطح آسیا ، بلکه در سطح جهان گسترش دهیم. متاسفانه در زمان ریاست 13 ساله قزاق‌ها بر کشتی با کمربند آسیا شاهد پیشرفت خاصی در این حوزه نبوده‌ایم و در ایران نیز کشتی‌های سنتی تنها در حد روستاها انجام می‌شد و توسعه چندانی نداشتیم. مهد کشتی با کمربند بیشتر در کشورهای آسیایی نظیر ایران ، قرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان و ... است. علاوه بر این که باید کشتی‌های سنتی را در این کشورها توسعه بیشتری بدهیم در کشورهای اروپایی نیز چنین برنامه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی با تاکید بر لزوم بیشتر از فدراسیون کشتی به جهت تحت پوشش قرار دادن کشتی های سنتی گفت: فدراسیون کشتی در میان سایر فدراسیون‌ها بیشترین حجم برنامه و اردوهای مختلف و سفرهای برون مرزی را دارد که با اضافه شدن پنج رشته کشتی سنتی مطمئنا حجم این فعالیت‌ها بیشتر خواهد شد و لازم است بودجه بیشتری در اختیار این فدراسیون قرار گیرد. با توجه به تاکید اتحادیه جهانی کشتی مبنی بر این که تمامی رشته‌های کشتی ‌های سنتی تحت نظر فدراسیون‌های کشتی در سراسر دنیا در آید لازم است از این رشته‌ها در ایران نیز حمایت جدی صورت گیرد.

مومنی تصریح کرد: کشتی‌های سنتی قرار است از سال 2018 در کنار رشته‌های فرنگی و آزاد در مسابقات جهانی شرکت داده شود. ما اگر هر چه سریع‌تر بتوانیم فعالیت‌های گسترده‌تری در کشتی‌های سنتی نظیر کشتی‌های پهلوانی، چوخه و با کمربند داشته باشیم بهتر می‌توانیم خود را در سطح جهان مطرح کنیم و صاحب جایگاه‌های معتبر شویم. کشتی کمربند یا همان آلیش با وجود این که از رشته‌های ایرانی است، اما به نام قرقیزستان ثبت شده هر چند تغییراتی در آن به وجود آورده است. باید این کشتی‌ها به صورت فعال در ایران برگزار شود عملکرد خوب خودمان را نشان دهیم.

وی همچنین خبر داد یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایمان برگزاری کلاس‌های داوری و مربیگری در کشتی سنتی است.
منبع: ایسنا