کد خبر 397091
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح توضیحاتی را درخصوص جزییات بهره‌مندی دانشجویان انصرافی و سربازان فراری از معافیت ریالی، احتمال قطع یارانه مشمولان غایب، میزان تحصیلات ثبت‌نام کنندگان برای طرح جریمه ریالی و... را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، سردار موسی کمالی درباره آخرین وضعیت طرح جریمه ریالی مشمولان غایب و تعداد ثبت‌نام کنندگان در آن اظهار کرد: همانطور که اعلام شد، مهلت ثبت‌نام برای بهره‌مندی از این طرح تا پایان وقت اداری اسفندماه امسال تمدید شده است.
 
وی با بیان اینکه تاکنون برابر اطلاعات ما، بیش از ۲۵۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: بعد از سال ۹۴، ثبت‌نام متوقف خواهد شد و مراحل رسیدگی به وضعیت افراد، دریافت وجه و صدور کارت آغاز می‌شود.
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره اینکه آیا ممکن است مجددا مهلتی برای ثبت‌نام در سال آینده به متقاضیان داده شود، گفت: پس از انجام مراحل ثبت‌نام و دریافت وجه، مجددا در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد، بنابراین درخواست ما از متقاضیان این است که تا پیش از اتمام سال، نسبت به درخواست خود، در دفاتر پلیس ۱۰+ اقدام کنند.
 
شورای نگهبان ایرادی به جریمه ریالی سربازان نگرفت
 
کمالی با اشاره به برخی از ایراداتی که شورای نگهبان به لایحه بودجه ۹۴ گرفته است، خاطر نشان کرد: تا آنجا که ما اطلاع داریم، شورای نگهبان ایرادی به این بخش از قانون بودجه نگرفته و ان‌شاءالله جریمه ریالی مشمولان غایب دارای بیش از هشت سال غیبت در سال ۹۴ اجرایی خواهد شد.
 
وی درخصوص اینکه میزان استقبال از این طرح چقدر بوده است، گفت: پیش‌بینی اولیه ما این بود که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از واجدین شرایط از این طرح استقبال کنند که اوضاع همانند پیش‌بینی‌مان در حال پیش‌روی است.
 
۷۲ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان متاهل هستند
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه درباره اینکه چه تعداد از ثبت‌نام‌ کنندگان متاهل هستند، خاطرنشان کرد: تا به این لحظه برابر آمارها حد۷۲ درصد از ثبت‌نام کنندگان متاهل بوده و ۲۸ درصدشان نیز مجرد هستند. همچنین از میان افراد متاهل، غریب به ۴۲ درصد فاقد فرزند بوده و ۵۸ درصدشان نیز دارای فرزند هستند.
 
کمالی افزود: ۲۹ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان دارای یک فرزند، ۱۹ درصد دارای ۲ فزند، ۶ درصد دارای ۳ فرزند و مابقی دارای ۴ یا بیش از ۴ فرزند هستند.
 
جزییات شرایط بهره‌مندی انصراف‌دهندگان از تحصیل از قانون جریمه ریالی
 
وی درباره وضعیت بهره‌مندی دانشجویان انصرافی، ترک تحصیل‌کرده، اخراجی و... از این قانون و اینکه گفته می‌شود هر دانشجویی که تحصیل را ترک کنند، تاریخ اخذ آخرین مدرک تحصیلی‌شان به عنوان تاریخ آغاز غیبت محاسبه خواهد شد، گفت: این موضوع نیازمند جزییات بیشتری است که باید تشریح شود. از این رو نکته مهمی که باید توجه شود، تاریخ انصراف است. بنابراین تمام آن دسته از دانشجویان انصرافی که متقاضی ثبت‌نام طرح جریمه ریالی هستند باید توجه داشته باشند که تاریخ انصراف‌شان از تحصیل باید به قبل از شهریور سال ۹۳ بازگردد.
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به شرط دوم برای آن دسته از افراد گفت: مدارک واحدهای تحصیلی پاس شده از سوی این دسته از متقاضیان نیز بررسی می‌شود. به عنوان مثال اگر یک متقاضی دانشجوی مقطع کارشناسی بوده باشد و تا پیش از شهریور ۹۳ نیز از تحصیل انصراف بدهد اما بیش از ۱۰۰ واحد را پاس کند بنابراین مدرک معادلی که برای این فرد صادر می‌شود، مدرک مقطع کاردانی و تاریخ غیبت این فرد نیز نه از زمان اخذ مدرک دیپلم بلکه از زمان معادل‌سازی و اخذ مدرک کاردانی محاسبه خواهد شد.
 
کمالی تصریح کرد: اما ممکن است مشمولی در رشته‌ای تحصیل کند که در آن مقطع کاردانی وجود نداشته باشد بنابراین در این صورت آخرین مدرک تحصیلی وی همان مدرک دیپلم خواهد بود.
 
وی با اشاره به این موضوع گفت: اولویت اول برای ستاد کل نیروهای مسلح، ادامه تحصیل مشمولان است همانطور که برای این امر فرجه‌هایی را نیز در نظر گرفته این به عبارت دیگر ادامه تحصیل را بر انجام خدمت سربازی ارجح دانسته‌ایم.
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: یک نکته‌ای که لازم است بر آن تاکید شود، واجدین شرایطی که تا پایان سال ۹۴ بیش از ۸ سال و دارای بیشتر از آن باشند، می‌توانند در این طرح ثبت‌نام کنند.
 
کمالی از دانشجویان خواست به امید بهره‌مندی از طرح جریمه ریالی از تحصیل انصراف ندهند.
 
سربازان هم می‌توانند با پرداخت جریمه معاف شوند
 
وی درباره اینکه آیا سربازان در حال خدمت نیز می‌توانند با پرداخت جریمه ریالی از خدمت سربازی معاف شوند، گفت: اگر فردی هم‌اکنون مشغول خدمت سربازی بوده اما پیش از آن دارای ۸ سال غیبت بوده باشد، می‌تواند با مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰+ درخواست خود را ثبت کرده و از انجام مابقی خدمت سربازی‌اش معاف شود اما برای این دسته از این افراد تخفیفی به ازای ماه‌های خدمت کرده در نظر گرفته نخواهد شد و آنان باید همانند دیگر متقاضیان رقم‌های مصوب را پرداخت کنند.
 
فراری‌ها قبل از پرداخت جریمه محاکمه می‌شوند
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره امکان بهره‌مندی سربازان فراری از پرداخت جریمه ریالی نیز گفت: تمامی آن دسته از سربازانی که ۸ سال یا بیشتر از تاریخ ترک یگان خدمتی‌شان گذشته باشد، می‌توانند برای پرداخت جریمه ریالی به جای سربازی استفاده کنند اما باید توجه داشته باشند که با توجه به اینکه این افراد مرتکب جرم شده‌اند باید پرونده‌شان به مراجع قضایی ارسال شده و پس از صدور رای دادگاه با پرداخت رقم جریمه از سربازی معاف شوند.
 
وی درباره اقدام برخی از سفارتخانه‌ها و اینکه گفته می‌شود آنان ادعا می‌کنند که چیزی در این خصوص به آنان ابلاغ نشده، گفت: برای ایرانیان خارج از کشور الزامی وجود ندارد که حتما خودشان به سفارتخانه‌ها مراجعه کنند بنابراین در عمده موارد اقوام نزدیک، وکلا یا نماینده رسمی‌شان با مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰+ در داخل کشور، می‌توانند درخواست‌شان را ثبت کنند.
 
۵ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان بی‌سواد و ۶۷ درصد زیر دیپلم
 
کمالی درباره مدرک تحصیلی ثبت‌نام‌کنندگان در اجرای این طرح گفت: تا به این لحظه برابر آمارهایی که ما اختیار داریم ۵ درصد از ثبت‌نام کنندگان بی‌سواد هستد، ۶۷ درصد زیر دیپلم، ۲۸ درصد دارای مدرک دیپلم و ۴ درصد دارای مدرک فوق‌دیپلم هستند. همچنین ۳ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان نیز دارای مدرک لیسانس هستند و کمتر از یک درصد از آنان دارای مدارک فوق‌لیسانس یا بالاتر را دارند.
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه مدارک ثبت‌نام کنندگان در اجرای این طرح راستی‌آزمایی می‌شود، اظهار کرد: اطلاعات متقاضیان در سامانه وظیفه عمومی به ثبت رسیده و ما اطلاعات بالغ بر ۹۰ درصد از این افراد را داریم، اما درخصوص آن ۱۰ درصدی که ممکن است به هر دلیلی اطلاعات‌شان ناقص بوده یا در اختیار ما نباشد، باید بگویم که برای این افراد نیز از وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و... استعلامات لازم انجام خواهد شد.
 
کمالی درباره نگرانی برخی از ثبت‌نام کنندگان برای در اولویت قرارگرفتن‌شان برای برخورد با سربازان غایب نیز گفت: بعضی‌ها نگرانند که پس از کسب مشخصاتشان آنان در اولویت برخورد با مشمولان غایب قرار گیرند، همانطور که ما توضیح دادیم، ما این مشخصات را داریم و گرفتن این اطلاعات تنها برای نحوه محاسبه مبلغ جریمه ریالی است.
 
آیا یارانه مشمولان غایب متوقف می‌شود؟
 
وی درباره محدودیت‌های در نظر گرفته شده برای مشمولان غایب نیز گفت: محدودیت‌هایی مانند عدم اجازه کسب وام، عدم صدور گواهینامه، عدم اجازه برای اشتغال در شرکت‌های دولتی و خصوصی و... برای این افراد در نظر گرفته شده اما ما به دنبال این هستیم تا با هماهنگی با نهادهای مسوول و در صورت تطبیق با قانون، یارانه این دسته از مشمولان غایب نیز قطع شود.
 
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: به عنوان مثال ما آماری داریم که یک مشمول غایب دارای ۴ یا ۵ فرزند است اما تکلیف سربازی خود را مشخص نکرده و از پول بیت‌المال نیز استفاده می‌کند بنابراین اگر قانون اجازه دهد و چنین چیزی وجود داشته باشد، امکان قطع یارانه مشمولان غایب نیز وجود دارد.
منبع: ایسنا