به گزارش مشرق، دکتر وحيد چگيني در گفتگو با مهر با تاکيد بر اينکه مسئله سونامي جدي است و احتمال رخ دادن آن وجود دارد افزود: مرکز ملي اقيانوس شناسي از پنج سال پيش در تلاش است تا مرکز هشدار سونامي را با همکاري وزارت کشور راه اندازي کند.
وي از بي توجهي وزارت کشور در راه اندازي اين ايستگاه خبر داد و اظهار داشت: تاکنون چندين درخواست و پروژه تحقيقاتي در اين زمينه به وزارت کشور ارسال کرديم ولي تاکنون پاسخي دريافت نکرديم. به نظر مي رسد که اين وزارتخانه ضرورت ايجاد اين ايستگاه را احساس نکرده است.
رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با اشاره به ويژگي هاي سونامي در ايران يادآور شد: منطقه مکران ناحيه سونامي خيز است و شواهد زيادي در دست داريم که نشان مي دهد در سال 1945 امواج سونامي اقيانوس هند به ايران نيز رسيده است. منطقه مکران از "جاسک" شروع مي شود و تا کراچي هند ادامه دارد.
وي ادامه داد: طبق تحقيقات انجام شده، سونامي در منطقه مکران مي تواند امواجي به ارتفاع 12 متر ايجاد کند و پيش بيني مي شود که حدود چهار هزار نفر بر اثر زلزله سونامي جان خود را از دهند.
چگيني با تاکيد بر اينکه براي راه اندازي اين ايستگاه بودجه اي بالغ بر 20 ميليارد تومان مورد نياز است گفت: اين موسسه قادر به تامين اين ميزان بودجه نيست در حالي که وزارت کشور مي تواند با همکاري محققان اين موسسه نسبت با ايجاد اين ايستگاه اقدام کند.
رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با اشاره به خطرات وقوع سونامي در کشور گفت: با توجه به تلفاتي که وقوع سونامي در پي خواهد داشت، راه اندازي مرکز هشدار سونامي با همکاري وزارت کشور را در دستور کار قرار داديم ولي اين وزارتخانه توجهي به ايجاد اين مرکز ندارد.