کد خبر 39749
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۹

نخست وزير ترکيه روز گذشته در سخنراني خود در مجلس نمايندگان کميسيون اروپا، ضمن انتقاد صريح از عملکرد و موضع‌گيري اروپا در قبال ترکيه، به سؤالات نمايندگان اروپايي در زمينه‏هاي مختلف پاسخ داد.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از رسانه‌هاي ترکيه نوشت، رجب طيب اردوغان روز گذشته در سخنراني خود در مجلس نمايندگان کميسيون اروپا در استراسبورگ به سؤالات و انتقادات اروپايي‏ها پاسخ داد.

اردوغان در مورد حد نصاب 10درصدي براي ورود احزاب سياسي ترکيه به مجلس اين کشور و درخواست اروپا براي پايين آوردن ميزان آن تصريح کرد که ارزيابي اين مسئله به عهده مردم کشورش بوده و اگر مردم بخواهند حد نصاب را پايين مي آورند و ترکيه نيازي به نقطه نظرات اروپا در اين زمينه ندارد، کما اينکه حزب وي نيز با همين حد نصاب تنها 16 ماه بعد از تاسيس وارد مجلس شده و به تنهايي به قدرت رسيده است.

نخست وزير ترکيه در سخنراني خود با انتقاد از موضع گيري فرانسه در مقابل عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا، اظهار داشت که ترکيه اين برخورد را رد مي کند، چون که ترکيه يک دولت جمهوري است، نه يک دولت قبيله اي.

اردوغان در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از فرانسه به خاطر اخراج اقليت ها از اين کشور خاطرنشان کرد که دولت ترکيه آغوش خود را به روي همه اقليت ها در اين کشور باز کرده است.

وي همچنين در پاسخ به انتقاد عدم احترام به ساير اديان در ترکيه نيز برخورد غربي ها را با اقليت هاي ديني و به خصوص مسلمانان در کشورهاي اروپايي را يادآور شد.

نخست وزير ترکيه با انتقاد از تشديد روند صف‎بندي‏ها در اروپا و يادآوري جنگ هاي صليبي و تاثيرات فرهنگي آن، تصريح کرد که کساني که تاريخ را از طريق جنگ ها قرائت کرده و قادر به ترميم زخم‏هاي ناشي از جنگ هاي صليبي نيستند، قادر به تاسيس صلح جهاني نيز نخواهند بود.

اردوغان همچنين با اشاره به اينکه رژيم لائيک در ترکيه از فرانسه تقليد و سال هاي متمادي اين سيستم در ترکيه سرکوب شده و مانند ديواري در مقابل دموکراسي قرار گرفته، در ادامه خاطرنشان کرد که بازنگري لائيسم در ترکيه تبديل به ابزاري براي محدودسازي آزادي ها شده، ولي بايد گفت در هيچ مقطعي از تاريخ تحت فشار قرار دادن اعتقادات و باورهاي مردم نتيجه بخش نبوده است.

نخست وزير ترکيه در مورد نامزدي زنان مسلمان محجّبه براي نمايندگي مجلس اين کشور و دليل معرفي نکردن اين قشر از جامعه ترکيه در فهرست نامزدهاي حزب عدالت و توسعه مدعي شد که در حال حاضر در مقايسه با گذشته زمينه مناسبي براي زنان محجّبه در ترکيه فراهم شده، ولي اين مسئله نبايد به عنوان دستاويزي براي تحريم انتخابات قرار گيرد.

اردوغان در همين راستا از دولت آمريکا به دليل رفتار سفارت اين کشور در آنکارا در قبال عروس و دختر وي، که براي اخذ رواديد مراجعه کرده بودند، و درخواست کشف حجاب از آنها توسط مسئولين سفارت به شدت انتقاد کرد.

اردوغان در مورد باز شدن مرز ترکيه با ارمنستان با تاکيد بر حق مردم ارمنستان اظهار داشت: در اينجا ترکيه اجازه نخواهد داد که حق و حقوق مردم جمهوري آذربايجان توسط دولت ارمنستان پايمال شود.
وي تصريح کرد که ارمنستان از دياسپوراي ارمني هراس دارد و اگر بر اين هراس فائق آيد، مسئله حل خواهد شد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سؤالات نمايندگان اروپايي، آنها را به جهل معلومات در مورد ترکيه متهم کرد.