کد خبر 39848
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۲

مشاور عالي فرمانده معظم کل قوا گفت: رسيدن ‏‏به آزادي و استقلال چهار رکن اساسي دارد که شامل حضور ميليوني ملت و وحدت آنها، ايدئولوژي، رهبري ‏‏‏و فداکاري و ايثار جان و مال در راه اسلام، آزادي و استقلال مي‌شود.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، سردار سرلشکر سيديحيي ‏صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم کل قوا در نشست "نهضت‌هاي کنوني جهان اسلام، بايدها و نبايدها " که به همت دانشگاه مذاهب اسلامي، در محل اين دانشگاه ‏‏برگزار شد،‌ به تشريح ژئوپوليتيک جديد خاورميانه و شمال آفريقا پرداخت و گفت:‏ به نظر مي‌رسد نظم سابق ژئوپوليتيکي خاورميانه و شمال آفريقا که با مولفه‌هاي خاص خود، از سال تأسيس ‏‏رژيم صهيونيستي 1948تا 2011شکل گرفته بود، ‏فروپاشيده است.‏

‏وي ادامه داد:‏ تسلط کامل سياسي، اقتصادي و امنيتي آمريکا و غرب بر اکثر کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا و ‏ثبات و ‏‏امنيت رژيم صهيونيستي از 1948 در منطقه تاکنون و همچنين وابستگي اکثر حاکمان کشورهاي منطقه به ‏‏قدرتهاي بيگانه و عدم استقلال ‏سياسي، اقتصادي و امنيتي اين کشورها و در نتيجه تحقير ملت‌ها و دولتهاي ‏‏اين منطقه طي جنگ‌هاي گذشته مسلمانان و اعراب با رژيم صهيونيستي و‏ حاکميت استبدادي و طويل‌‏‏المدت عده زيادي از حاکمان اين کشورها و تعارض شديد ملت ها با حاکمان ‏وابسته و مستبد از ويژگيهاي ‏‏نظم سابق خاورميانه است.

سرلشکر صفوي ‏نابرابري اجتماعي، فقر اقتصادي، عدم توسعه يافتگي، نرخ بالاي رشد جمعيت در اکثر ‏‏کشورهاي اين ‏منطقه ‏ را از ديگر ويژگيهاي نظم سابق خاورميانه دانست و افزود:‏ درامد روزانه مردم مصر را روزي 2دلار مي‌گويند. در اين کشور گفته مي شود 5 ميليون نفر در قبرستان ها ‏‏‏زندگي مي کنند. مصر يک ميليون و 100 هزار کيلومتر مربع وسعت دارد 96 درصدش را صحرا تشکيل ‏مي‌‏‏دهد و تمام زندگي مردم کنار نيل خلاصه مي‌شود.

دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا در ادامه به تشريح شاخص‌هاي ژئوپوليتيک جديد خاورميانه و ‏‏شمال آفريقا پرداخت و گفت:‏ پيروزي انقلاب اسلامي و پيروزي در هشت سال دفاع مقدس ملت بزرگ ايران به رهبري حضرت امام ‏‏خميني (ره) شاخصه اصلي، خاورميانه جديد اسلامي است.‏

‏وي بيداري اسلامي ملت‌هاي منطقه و ايجاد روحيه مبارزه با استبداد داخلي و حاکمان وابسته به بيگانگان را ‏‏از ديگر شاخصه هاي ژئوپوليتيک جديد خاورميانه و شمال آفريقا برشمرد و ادامه داد:‏‏ شکست رژيم صهيونيستي در جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه و تشديد ظلم و تجاوز اين رژيم ‏‏عليه مردم فلسطين اشغالي خصوصا حمله نظامي و محاصره چند ‏ساله منطقه غزه را مي‌توان از مهمترين ‏‏شاخصه هاي ژئوپوليتيک جديد خاورميانه و شمال آفريقا دانست.‏

* هيبت رژيم صهيونيستي در جهان شکسته شده است.

وي افزود:‏ رژيم اشغالگر قدس، هروقت در جنگي شرکت کرده بود پيروز شده بود، غير از ‏اين دو جنگ. چه معادله ‏‏اي تغيير کرد و چه عاملي در ميدان آمد؟ اساس رژيم ‏صهيونيستي بر قدرت نظامي است. اگر اين قدرت و ‏‏امنيت فعلي شکسته شود، ديگر آن جمعيت ‏و نظام سياسي قابل بقا و دوام نيست و هم اکنون اين هيبت ‏‏شکسته شده است.

صفوي اشغال نظامي عراق و افغانستان توسط آمريکا و متحدانش و پيشرفت در علوم و فناوري ارتباطات ‏‏فرهنگي، سياسي و شبکه‌هاي ماهواره‌اي – اينترنتي در قرن جديد را، شاخصه هاي ديگر ژئوپوليتيک ‏‏جديد خاورميانه و شمال آفريقا دانست و به تغيير جهت‌گيري‌ها و گرايش هاي مردم منطقه اشاره کرد و ‏‏گفت:‏ مردم منطقه قبلا وحدت عربي و شعارهاي ناسيوناليسم عربي را محور قدرت خودشان ‏مي‌دانستند ‏الان ديگر ‏از اينها عبور کردند و با حضور ميليوني در تجمعات و تمسک به اسلام و قران و دين را براي خروج ‏از ان ‏‏وضعيت تحقيرآميز و براي کسب عزت و کرامت، محور قرار دادند.

* دوران افول قدرت و خروج نظامي آمريکا از منطقه ‏خليج فارس فرا رسيده است.

وي ادامه داد:‏ از نظر بنده نظم سابق ژئوپوليتيک خاورميانه و شمال آفريقا که مبتني بر تسلط کامل قدرتهاي غربي بود ‏‏شکسته شده‏ است و دوران گذار ژئوپوليتيکي منطقه به سوي استقرار نظم جديد يعني خاورميانه اسلامي و ‏‏حاکميت ملت‌ها بر سرنوشت خودشان فرا رسيده و دوران افول قدرت و خروج نظامي آمريکا از منطقه ‏‏خليج فارس و خاورميانه همچون دوران خروج انگليسي‌‏ها از منطقه طي سالهاي 1968 به بعد براي آمريکا ‏‏شروع شده است.

‏* شکست‌هاي بزرگ‌تري براي رژيم صهيونيستي طي سالهاي آينده رخ خواهد داد

سرلشکر صفوي در ادامه و در تحليل و پيش بيني آينده منطقه گفت:‏ به نظر مي‌رسد شکست‌هاي بزرگ‌تري براي رژيم صهيونيستي طي سالهاي آينده رخ خواهد داد.‏

*‏ مردم مصر فريب رفرم آمريکايي ها را نخواهند خورد.

وي در ادامه به تشريح شرائط کنوني مصر پرداخت و تصريح کرد:‏ سران نظامي مصر تحت مديريت آمريکايي ها هستند و سران نظامي را نگه داشتند که نظام سياسي مبارک ‏از ‏هم ‏نپاشد. از نظر ما مردم مصر فريب رفرم آمريکايي ها را نخواهند خورد و در پيگيري خواسته هاي ‏‏انقلابي خود در ‏تغيير کامل ساختارهاي سياسي فعلي مصر، مجددا به خيابان ها خواهند آمد و خواستار ‏‏تغييرات اساسي در قانون اساسي مصر و ‏در سياست خارجي مصر خواهند بود و در اين مرحله اميد است بدنه ‏‏ارتش مصر همچون ارتش ايران در زمان انقلاب اسلامي به مردم بپيوندد.

فرمانده سابق کل سپاه با اشاره به سخنان حکيمانه مقام معظم رهبري و بيداري اسلامي مردم منطقه براي کسب ‏‏عزت و کرامت انساني و تحليل بعضي از سياسيون مبني بر مديريت تغييرات توسط آمريکايي ها، گفت:‏‏ از ‏نظر ما جغرافيدانان سياسي تحليل برخي از سياسيون، تحليل غلطي است. هيچکسي مثل مبارک ‏وفادار به ‏‏آمريکا و صهيونيست ها نبوده و دليلي نداشت که او را تغيير دهند، واقعا اين يک قيام مردمي و يک حرکت ‏‏اسلامي است البته شرايط هر يک از اين کشورها با يکديگر ‏متفاوت است و سرنوشت آينده هرکدام از اين ‏‏ملت ها متفاوت خواهد بود و به فضل الهي قرن حاضر قرن پيروزي ملت ها در رسيدن به آزادي و استقلال ‏‏واقعي در خاورميانه و شمال آفريقا و قرن شکست آمريکايي ها و صهيونيست ها خواهد بود و البته رسيدن ‏‏به آزادي و استقلال چهار رکن اساسي دارد که شامل حضور ميليوني ملت و وحدت آنها، ايدئولوژي، رهبري ‏‏‏و فداکاري و ايثار جان و مال در راه اسلام، آزادي و استقلال. مي‌شود.