کد خبر 40138
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۰

معاون وزير نفت با تاکيد بر اينکه عمر ذخاير گاز آمريکا و کانادا تا حدود 12 سال آينده به پايان مي‌رسد، عمر ذخاير گاز طبيعي ايران را 156 سال اعلام کرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، جواد اوجي امروز در همايش نقش ايران در تامين امنيت انرژي جهان با بيان اينکه در حال حاضر گاز طبيعي با توجه به مسيرهاي انتقال، تکنولوژي‌هاي جديد توليد، مصرف، قيمت گذاري و مسايل سياسي از نقش غير قابل انکاري در تامين انرژي جهاني برخوردار است، گفت: در حال حاضر ايران پس از روسيه با در اختيار داشتن بيش از 33 تريليون متر مکعب ذخاير گاز طبيعي پس از روسيه دومين دارنده ذخاير گازي جهان است.

معاون وزير نفت حجم ذخاير گاز طبيعي ايران را از کل جهان نزديک به 18 درصد عنوان کرد و افزود: پس از ايران قطر با 3/25 تريليون متر مکعب ، ترکمنستان 1/8 تريليون متر مکعب از بزرگترين دارندگان ذخاير گاز جهان به شمار مي‌رود.

وي همچنين حجم کل ذخاير نفت خام ايران را 550 ميليارد بشکه اعلام کرد و افزود: با در نظر گرفتن ضريب برداشت از ذخاير هيدوکربوري بيش از 155 ميليارد بشکه از اين ذخاير نفت خام قابل برداشت است.

مديرعامل شرکت ملي گاز مجچوع ذخاير قابل برداشت نفت و گاز ايران را بيش از 300 ميليارد بشکه اعلام کرد و افزود: هم اکنون ايران پس از آمريکا، روسيه و کانادا با توليد 154 ميليارد متر مکعب چهارمين توليد کننده بزرگ گاز جهان است.

به گفته اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي، وزارت نفت در حال حاضر به طور سالانه ايالات متحده آمريکا 593 ميليارد متر مکعب، روسيه 527 ميليارد متر مکعب و کانادا 161 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي توليد مي‌کند.

وي با تاکيد بر اينکه ايران پس از آمريکا و روسيه سومين مصرف کننده بزرگ گاز جهان به شمار مي‌رود، بيان کرد: سال گذشته در مجموع بالغ بر 142 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي در صنايع، ‌نيروگاه‌ها و بخش خانگي تجاري مصرف شده است.

اوجي سهم گاز طبيعي در سبد انرژي جهان را 24 درصد دانست و افزود: در حال حاضر نفت خام 35 درصد، ذغال سنگ 29 درصد، انرژي‌هاي برق- آبي 7 درصد و انرژي هسته‌اي 5 درصد در سبد انرژي جهان سهم دارند.

اين مقام مسئول متوسط رشد مصرف انرژي جهان را سالانه 6/1 درصد اعلام کرد و يادآور شد: اين در حالي است که متوسط رشد سالانه گاز طبيعي در يک دهه گذشته بيش ا ز 6/2 درصد بوده است.

به گفته معاون وزير نفت، پيش بيني مي‌شود تا پايان سال 2030 ميلادي سهم گاز طبيعي به 24 درصد افزايش يابد، اين در حالي است که سهم نفت خام از 46 درصد در سال هاي اخير به 35 درصد کاهش يافته است.

اوجي در تشريح مهمترين عوامل افزايش سهم گاز در سبد انرژي جهان توضيح داد: ‌قيمت پايين هر ميليون بي‌تي‌يو (حدود 9 تا 10 دلار) گاز، پايين بودن آلودگي‌هاي زيست محيطي، توسعه روزافزون تکنولوژي توليد، انتقال، توزيع و تبديل گاز طبيعي، افت فشار و افزايش عمر ميادين نفتي از مهمترين دلايل رشد مصرف گاز به شمار مي‌رود.

اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي وزارت نفت با تاکيد بر اينکه در سالهاي گذشته عمده اکتشافات انجام شده در سطح کشورهاي مختلف جهان مربوط به گاز طبيعي بوده است، ادامه داد: توسعه نيروگاه‌هاي گازي با توجه به هزينه‌هاي پايين سرمايه گذاري منجر به رشد سهم گاز در سطح کشورهاي مختلف شده است.

وي با اعلام اينکه پيش بيني مي‌شود تا 11 سال آينده عمر ميادين گازي کانادا به پايان برسد از به پايان رسيدن ذخاير گازي آمريکا تا 12 سال آينده خبر داد و افزود: تا کنون دو سوم حوزه جغرافيايي ايران اکتشافات جديد نفت و گاز انجام نگرفته است و پيش بيني مي شود تا 156 سال آينده ايران گاز براي توليد در اختيار داشته باشد.

مديرعامل شرت ملي گاز در پايان از افزايش توليد روزانه گاز ايران به يک ميليارد و 400 ميليون متر مکعب خبر داد و خاطر نشان کرد: کاهش ذخاير گاز آمريکا و کانادا و افزايش سهم اين حامل انرژي در سبد انرژي جهاني منجر به افزايش نقي ايران در مبادلات جهاني انرژي خواهد شد.