کد خبر 404702
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک، دلیل تعطیلی ۱۴ درصد صنایع کوچک را فقدان بازار و نخریدن کالای ایرانی از سوی مردم اعلام کرد و گفت: به شرط حمایت دولت و مردم، در مدت دو سال می توان ۱۹۳ هزار شغل در این خصوص ایجاد کرد.

 به گزارش مشرق، معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک گفت: هم اکنون 61 درصد واحدهای حوزه صنایع کوچک که دچار تعطیلی شده اند از نبود نقدینگی رنج می برند.

فرشاد مقیمی در گفتگوی ویژه خبری افزود: بخش عمده ای از صنایع کوچک به دلیل نبود نقدینگی دچار مشکلات شده اند و 14 درصد این صنایع نیز از موضوع فقدان بازار و 8 درصد در تأمین مواد اولیه رنج می برند.

وی گفت: در سازمان صنایع کوچک از سال گذشته برای رونق این صنایع اقداماتی صورت گرفت و طرحی تهیه شد که به تصویب هیئت وزیران رسید و امیدواریم امسال با همت بانک مرکزی بتوان بخشی از منابع و تسهیلات را به حوزه صنایع کوچک سرازیر کرد تا صنایع کوچک تعطیل شده احیا شود و صنایعی که ظرفیتشان کاهش یافته است تکمیل ظرفیت شود.

مقیمی افزود: در مدت دو سال می توان 193 هزار شغل در این خصوص ایجاد و 19 هزار واحد صنعتی را تکمیل ظرفیت کرد.

وی با اشاره به اینکه خود را ملزم به حمایت از صنایع کوچک می دانیم گفت: زیرساخت های صنعتی، ابزاری برای توسعه صنایع کوچک است و باید از این ابزار استفاده کرد.

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا تسهیلات بانکی بیشتر به سمت صنایع بزرگ سوق داده می شود؟ گفت: وزارت صنعت هم از این گونه اختصاص رضایت ندارد و رئیس کل بانک مرکزی دو هفته گذشته اعلام کرد که باید در حوزه صنایع بزرگ، تأمین منابع مالی از بازارهای سرمایه تامین شود و اینها نباید بانک محور باشند و حوزه صنایع کوچک باید از شبکه بانکی بهره مند شوند.

مقیمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا سیاست ها در وزارت صنعت‌، معدن و تجارت در جهت حمایت از صنایع کوچک نیست؟ گفت: برای امسال تعرفه های خوبی پیش بینی شده است و شرایط برای وصل کردن حلقه های صنایع کوچک و متوسط، بهتر خواهد شد.

وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی که به تازگی با حضور مدیران بخش صنعت برگزار شد اعلام کرد: باید سند برنامه راهبردی را به تفکیک هر رشته صنعتی ارائه کنیم.

مقیمی گفت: با افزایش سرمایه صندوق های حمایتی زیرمجموعه وزارت صنعت، حمایت خوبی از سازمان صنایع کوچک رخ خواهد داد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بنگاه های کوچکی که دچار رکود می شوند سالیانه باید مالیات بیشتری پرداخت کنند افزود: دولت به دنبال این است که منابع درآمدیش را از درآمد نفتی جدا کند اما ما مشکلات بنگاه های کوچک را به دولت منعکس کرده ایم.
منبع: تسنیم