کد خبر 406352
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳

شايان آراني بيان كرد: سازمان بورس و مسوولين بازار سرمايه بايد شرايط براي حضور مردم در اقتصاد فراهم كند و اين باعث مي شود كه بخش مهمي از اقتصاد كشور كه بخش خصوصي و مردمي است، بايد در اين بازار سرمايه به صحنه اقتصادي بيايد.

 به گزارش مشرق، شاهين شايان آراني كارشناس ارشد بازار سرمايه در خصوص اجراي بند يك سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي مبني بر افزايش مشاركت مردم در اقتصاد، گفت: بايد سازمان هم شرايط و هم انگيزه را براي بخش خصوصي و مردم و ورود به بورس و پذيرفته شدن شركت هاي سهامي عام در بورس افزايش دهد.

وي با بيان اينكه نبايد فقط شركت هاي بزرگ خصولتي در بورس پذيرفته شوند ادامه داد: بايد به يك كارآفرين كه داري شركت، القا شود كه هم از لحاظ اقتصادي و هم از لحاظ اعتباري به نفع‌اش اوست كه در بورس پذيرفته شود.

شايان آراني بيان كرد: سازمان بورس و مسوولين بازار سرمايه بايد شرايط براي حضور مردم در اقتصاد فراهم كند و اين باعث مي شود كه بخش مهمي از اقتصاد كشور كه بخش خصوصي و مردمي است، بايد در اين بازار سرمايه به صحنه اقتصادي بيايد.

اين كارشناس اقتصادي افزود: سازمان بورس ومسوولين بازار سرمايه با دستور نمي توانند اين كار را انجام داد و بايد انگيزه ايجاد شود و شركتي كه در بورس پذيرفته شده است سهام شناور آن را بيشتر كند يعني يك شركت تعداد سهامي كه عرضه مي كند را افزايش دهد و اين باعث مي‌شود سهام بيشتري به دست مردم برسد و به نوعي شاخص و مولفه هايي تعريف كند كه هر چه سهام خرد شركتي بيشتر باشد اين را به عنوان يك شاخص ارزشمند در بورس اعلام كند.

وي با بيان اينكه با اين اقدام تعداد زيادي از مردم و سهامداران خورد، سهام دارد شركت ها مي شوند، گفت: با اين حركت مشاركت مردم و سهامدار خورد را هم وارد بازار مي شود و شركت‌هاي بورسي بااين اقدام به دنبال جذب مردم به عنوان سهامدار مي‌روند.

شايان آراني در خصوص برون سپاري وظايف سازمان بورس، اظهار داشت: اين يك اصل است و در بورس هاي مختلف دنيا سعي مي كنند فقط بخش نظارتي داشته باشند و كارهاي تخصصي و يا فني و كارشناسي به نهادهاي ديگر را واگذار مي كنند.



اين كارشناس ارشد بازار سرمايه ادامه داد: سازمان بورس در گذشته سعي كرده است اكثر فعاليت ها را در سازمان و تشكيلات خودش متمركز كند و اين روند بايد تغيير كند.

وي با بيان اينكه سازمان و شركت بورس بايد به عنوان يك نهاد نظار فعاليت كنند، گفت: اگر وظايف سازمان بورس برون سپاري شود مي تواند باز هم تاثير گذاري كيفيت و مشاركت نهادهاي ديگر در بازار سرمايه موثر باشد.

شايان آراني در باره پذيرفته شدن شركت هاي سهامي عام در بورس، بيان كرد: متاسفانه بعد از تصويب قانون بازار سرمايه در سال ۸۴، مسوولين وقت فرآيند پذيرش شركتها در بورس را سخت و سختگيرانه كردند و يك ضد انگيزه ايجاد كردند.

وي اضافه كرد: بازار سرمايه به راحتي و با توجه به اندازه اقتصاد كشور مي تواند بالاي يك هزار شركت را در بورس پذيرش كند در حالي كه اكنون فقط حدود ۴۰۰ شركت در بازار حضور دارند و اين تعدادي از اين شركت هم فعال نيستند.

اين كارشناس مسائل اقتصادي با بيان اينكه شرايط پذيرش شركت ها در بورس بيش از حد سخت و بروكراسيك است، گفت: امروز انگيزه براي حضور در بورس نيست و اين پيام، پيام بدي است و خود بورس بايد اقداماتي اجام دهد تا شركت‌ها را جذب كند.

شايان آراني با بيان اينكه تعداد شركتهاي پذيرفته در بورس خيلي كم است، بيان كرد: اين خود مانع از مردمي كردن بازار سرمايه و مانع مشاركت بيشتر مردم در اقتصاد است و اين روند بايد براي افزايش سهم مردم در اقتصاد اين روند تغيير يابد.

منبع: تراز