کد خبر 407458
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷

مدیرعامل همراه اول درباره تأثیر کاهش نرخ مصرف آزاد اینترنت موبایل بر درآمدهای همراه اول گفت: پیش از این 50 درصد درآمد اینترنت همراه اول از محل مصرف آزاد اینترنت بود که اکنون این سهم به75 درصد خرید بسته و 25 درصد مصرف آزاد کیلوبایت کاهش یافته است به این معنا که در مجموع درآمد بخش کیلوبایت یک هشتم شده است.

 به گزارش مشرق، مجمع عمومی سالیانه سهامداران شرکت ارتباطات سیار امروز در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

در این مجمع وحید صدوقی مدیرعامل همراه اول اظهار داشت: در بازار اشباع سیم‌کارت سال گذشته همراه اول 510 هزار سیم‌کارت اعتباری به فروش رسانده است.

وی گفت: سهم بازار همراه اول در سال 93 به 61 درصد رسیده است.

صدوقی با بیان اینکه در ارتقای شبکه به نسل 3 از توان داخلی استفاده کرده‌ایم، گفت: پیشروی به سمت عرضه خدمات کلود (ابری) از برنامه‌های همراه اول است.

مدیرعامل همراه اول در پاسخ به سؤال سهامداران درباره ترک ایران توسط نوکیا و خسارت‌هایی که از محل این قطع همکاری به همراه اول وارد شده است، افزود: در فروردین‌ماه 92 نوکیا اعلام کرد که از بازار ایران به طور کامل خواهد رفت. پس از ترک نوکیا توانستیم 60 درصد شبکه همراه اول را حفظ کنیم و بابت جبران خسارت از شرکت نوکیا تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دریافت کردیم.

وی با اشاره به موضوع اینترکانکشن همراه اول و ایرانسل گفت: این دو اپراتور در نرخ 334 ریال تفاهم دارند و موضوع اصلی اختلاف حساب در بحث اینترکانکشن بین مخابرات و ایرانسل است که دو نرخ 82 ریال و 330 ریال مورد اعتراض مخابرات است.

* 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری همراه اول برای توسعه نسل 3 و 4 و زیرساخت دیتا/ 16 میلیون اسمارت‌فون فعال در شبکه همراه اول

صدوقی با اعلام این درخواست که سود تقسیم بین سهامداران نسبت به سال‌های قبل کمتر شود و اعتبار توسعه شبکه افزایش یابد، توضیح داد: شبکه همراه اول یک شبکه 20 ساله بوده است در حالی که اپراتور اول ترکیه 31 درصد سهم بازار و اپراتور اول سنگاپور 27 درصد بازار را در اختیار دارند اما همراه اول به عنوان اپراتور اول ایران 61 درصد سهم بازار را در اختیار دارد. این امر نشان می‌دهد که برای حفظ این سهم بازار باید هزینه کرد و کیفیت را توسعه داد تا رهبری همراه اول در حوزه موبایل کشور حفظ شود.

مدیرعامل همراه اول افزود: پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 4 هزار میلیارد تومانی برای توسعه نسل 3 و 4 و زیرساخت دیتا خواهد بود همچنان که طی 2 سال گذشته مصرف دیتا در شبکه همراه اول 37 برابر شده و علاوه بر این در بهمن‌ماه 92 تعداد اسمارت‌فون‌های فعال در همراه شبکه اول 3 میلیون دستگاه بود که این رقم در بهمن 93 به 16 میلیون رسیده است.

* نیمی از درآمد اینترنت موبایل از محل مصرف آزاد کیلوبایت بود

صدوقی درباره تأثیر کاهش نرخ مصرف آزاد اینترنت موبایل بر درآمدهای همراه اول گفت: نرخ هر کیلوبایت اینترنت آزاد فعال 14.7 ریال بود که 4 ریال اعمال می‌شد و سال گذشته به 0.5 ریال کاهش یافت.

مدیرعامل همراه اول گفت: پیش از این 50 درصد درآمد اینترنت همراه اول از محل مصرف آزاد اینترنت بود که اکنون این سهم به75 درصد خرید بسته و 25 درصد مصرف آزاد کیلوبایت کاهش یافته است به این معنا که در مجموع درآمد بخش کیلوبایت یک هشتم شده است.

* با اجرای جابه‌جایی شماره بین اپراتورها مشترک جذب می‌کنیم

صدوقی درباره ترابردپذیری شماره تلفن همراه بین اپراتورهای موبایل گفت: برای مثال در دبی بعد از 10 سال از راه‌‌اندازی شبکه، ترابردپذیری سال قبل اجرا شد این روش‌ در اغلب کشورها اجرا می‌شود که در برخی کشورها موفق و در برخی کشورها ناموفق بوده است.

وی افزود: از بابت اجرای این طرح نگرانی نداریم و معتقدیم پس از اجرا نه تنها شاید مشترک جذب کنیم بلکه قطعاً مشترک از دست نمی‌دهیم.

مدیرعامل همراه اول گفت: از نظر فنی اجرای این طرح طبق روند اجرا شده در دیگر کشورها نیازمند ایجاد مرکز ملی شماره‌گذاری، هماهنگی زیرساخت، مخابرات و تلفن ثابت است و تا 2 سال دیگر بعید به نظر می‌رسد.

وی همچنین در پاسخ به خواسته برخی سهامداران مبنی بر لزوم افزایش تعرفه خدمات موبایل متناسب با توسعه شبکه و ارائه خدمات جدیدتر گفت: در سال گذشته پس از 10 سال مجوز تغییر تعرفه‌ها صادر شد و تعرفه سیم‌کارت‌های دائمی 5 درصد افزایش و تعرفه سیم‌کارت‌های اعتباری 9 درصد کاهش یافت اما در مجموع یا اپراتورها باید برای افزایش تعرفه با یکدیگر توافق کنند یا بازار رقابتی خواهد بود.
منبع: فارس