کد خبر 407755
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۸

یکی از امکانات ساعت های هوشمند از جمله محصول اپل این است که ضرربان قلب کاربر را از طریق یک حسگر رصد کرده و از طریق App مخصوصی که برای آن در نظر گرفته شده است اطلاعات آن را در اختیار کاربر میگذارد. اگر شما هم کنجکاو هستید که بدانید این حسگر چگونه کار میکند، شرکت اپل توضیحی در این خصوص ارائه کرده است.

 به گزارش مشرق، گزارش جدیدی که شرکت اپل در وب سایت خود قرار داده است به وضوح توضویح میدهد که حسگر قرار داده شده بر روی ساعت هوشمند این شرکت برای رصد ضربان قلب، چگونه نبض کاربر را میگرد، در چه مواقعی فعال میشود و چه فاکتورهایی بر روی دقت آن اثر گذار است.

این ساعت از متدی که با عناون photoplethysmography شناخته میشود و مبتنی بر استفاده از LED هایی با نور سبز است استفاده میکند. این متد به شکل مخفف PPG نوشته میشود. از آنجایی که هر ضربان قلب یا تپش نبض منجر به جریان خون به شکل متفاوت در رگها میشود، ضربان قلب کاربر میشود، و همچنین از آنجایی که نور سبز در خون جذب شده و فرو میرود، ضربان قبلب کاربر از طریق محاسبه تغییرات در میزان جذب نور سبز در خون سنجیده میشود:



این متدی است که در بسیاری از تکنولوژی های گوششی مرتبط با تناسب اندام استفاده میشود و در زمان تمرینات ورزشی ساعت اپل صدها بار در ثانیه این نور را در خون شما پرتو میدهد و سپس از طریق فوتو دیود ها (Photodiodes) میزان جذب نور در خون را اندازه میگیرد.

اما زمانی که در حال تمرین ورزشی نیستید، ساعت اپل یک روش تقریبا متفاوتی دارد. همانگونه که خون رنگ سبز را جذب میکند و در خود فرو میبرد، نور قرمز را انعکاس میدهد و در نتیجه هر 10 دقیقه یکبار ساعت اپل حسگر Infrared را فعال میکند تا میزان ضربان قلب را اندازه بگیرد. در این حالت اگر نور Infrared کافی نباشد LED های سبز به کمک می آیند:



مطالعات و آزمایش ها نشان میدهد که نور سبز برای سنجش ضربان قلب در این متد بهتر و دقیق تر عمل میکند، پس چرا اپل همواره از این نور استفاده نمیکند؟ هرچند اپل خود به این موضوع اشاره نکرده است، اما گمان میرود که این امر به دلیل حفظ شارژ باتری باشد. در نتیجه غیر از زمان تمرین ورزشی شاید سنجش ضربان قلب در برابر حفظ شارژ باتری چندان اهمیتی نداشته باشد و تنها در حد اطلاع از وضعیت کلی بدن کفایت کند.

البته تمامی تکنولوژی های پوششی برای سنجش ضربان قلب با این متد، چندان دقیق نیستند و اپل نیز اشاره کرده است که این سنجش در شرایطی با مشکلات خاص همراه است. برای مثال هوای سرد یکی از این شرایط است که خواندن دقیق اطلاعات را برای حسگر دشوار میسازد و همچنین حرکت های نا متعارف مثلا در تنیس یا بوکس نیز شرایط مشابهی ایجاد میکند. همچنین وضعیت قرار گیری ساعت یا دست بند بر روی مچ نیز در این مورد تاصیر دارد.

این نکته از آن روی اهمیت دارد که بدانیم قرار گرفتن یک چنین قابلیتی بر روی یک تکنولوژی پوششی با دقت اسای همراه نیست و باید دیدگاهی دقیق و رویکردی واقع گرا به موضوع تکنولوژی های پوششی و سلامت داشته باشیم.

منبع: تابناک