فرمانده منطقه يکم نيروي دريايي ارتش گفت: امروز اقتدار ارتش از لحاظ عملياتي و علمي براي همگان به اثبات رسيده و اين امر حسد دشمنان کور دل ايران اسلامي را بيش از پيش در پي داشته است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، فرمانده منطقه يکم نيروي دريايي ارتش در آئين گلباران محل شهادت شهداي نيروي دريايي با بيان اينکه خون شهداي ارتش در خليج فارس به عنوان بالاترين آرمان معنوي اين دريا به حساب مي‌آيد، گفت: ارتش در دوران هشت ساله دفاع مقدس نقش اساسي و کليدي را در اقتدار ايران در آب‌هاي جنوبي ايفا کرده است.
فريبرز قادرپناه ادامه داد: شهداي ناوشکن‌هاي سهند، جوشن و ساير شهداي نيروي دريايي از مظلوم‌ترين شهداي تاريخ هستند چرا که اين شهدا به طور ناجوانمردانه‌اي در آب‌ها مورد هدف دشمن قرار گرفتند.
وي همچنين اظهار داشت: امروز اقتدار ارتش از لحاظ عملياتي و علمي براي همگان به اثبات رسيده و اين امر حسد دشمنان کور دل ايران اسلامي را بيش از پيش در پي داشته است.
يادآور مي‌شود در 29 فروردين سال 1367 به ناوچه موشک انداز جوشن که در حال گشت در آب‌هاي خليج‌فارس بود، مأموريت داده شد که براي بررسي وضعيت به آن منطقه عزيمت کند.
نيروهاي متجاوز آمريکايي پس از آنکه متوجه نزديک شدن ناوچه مذکور شدند، به ناوچه جوشن که در آب‌هاي ايران قرار داشت، اخطار دادند که از منطقه خارج شود.
فرمانده ناوچه در پاسخ به آمريکايي‌ها گفت که «اين آب‌هاي ماست و شما بايد از منطقه و از آب‌هاي ايران خارج شويد.»
سپس آمريکايي‌ها با هدف قرار دادن ناوچه موشکانداز جوشن با شليک چند موشک، اين ناوچه را غرق کرده و تعدادي از نفرات آن را به شهادت رساند.
ناوشکن سهند که از بندرعباس عازم غرب خليج‌فارس بود تا جايگزين ناوشکن سبلان شده و به گشت و مراقبت از جزيره خارک و سکوهاي نفتي بپردازد، مأموريت يافت که به منطقه درگيري ناوچه جوشن رفته و آنها را کمک کند.
نيروهاي آمريکايي که از قبل آماده درگيري بودند، با شناسايي ناوشکن سهند، اين ناو را در نزديکي جزيره هنگام مورد حمله بالگردها و ناوشکن‌هاي خود قرار دادند.
در ابتدا بالگردها به ناوشکن سهند حمله کردند که با تيراندازي توپ پاشنه به طرف آنها، مجبور به عقب‌نشيني شدند.
سپس از راه دور ناوشکن سهند را با موشک مورد هجوم قرار دادند و يکي پس از ديگري موشک به طرف اين ناوشکن شليک کردند.
ناوشکن سهند نيز غرق و تعداد زيادي از دريادلان نيروي دريايي ارتش به شهادت رسيده و عده‌اي نيز مجروح شدند.
ناوشکن سبلان نيز که پس از 10 روز مأموريت گشت و مراقبت از غرب خليج‌فارس به سوي پايگاه خود (منطقه يکم دريايي بندرعباس) بازگشته بود، در حال سوختگيري و دريافت آب در لنگرگاه بود که از پست فرماندهي ناوگان پيامي مبني بر بازگشت و عزيمت به سوي منطقه درگيري دريافت کرد.
اين ناوشکن بلافاصله به سمت منطقه مأموريت حرکت کرد و در بين راه از درگيري ناوشکن سهند با آمريکايي‌ها مطلع شد و نيروهاي آمريکايي، هواپيماهاي خود را بر فراز ناوشکن سبلان و در ارتفاع کم به پرواز درآوردند که با پدافند ناوشکن مذکور مواجه شدند.
ناوشکن سبلان با به‌کارگيري جنگ الکترونيک، تلاش دشمن در مورد اصابت قرار دادن آن را خنثي و موشک‌هاي دشمن به ناوشکن اصابت نکرد و به جزيره خورد.
در اين زمان دشمن هواپيماهاي با فناوري پيشرفته خود را وارد عمل کرد و با بمب‌هاي ليزري اين ناوشکن را هدف قرار داد که منجر به ايجاد شکاف در بدنه زيرآبي و صدمه به ناوشکن شد.
کارکنان اين ناوشکن با انجام کنترل صدمات، از غرق شدن ناو پيشگيري و توانستند آن را آرام آرام به طرف بندرعباس هدايت کنند که پس از انتقال به حوض خشک کارخانجات بندرعباس و با همت مهندسان و متخصصان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، صدماتي را که بسياري اعتقاد داشتند امکان تعمير آن در ايران وجود ندارد، روي آن انجام داده و پس از چند ماه مجددا آن را عملياتي کردند.
در 29 فروردين سال 1367 که روز رويارويي مستقيم نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي با آمريکاست ناوچه سهند 45 شهيد و 22 جانباز و شناور جوشن نيز 11 شهيد به نظام مقدس جمهوري اسلامي تقديم کرد.
از آن زمان تاکنون هر سال نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي با دعوت از خانواده شهدا و جانبازان اين رويداد از سراسر کشور و گلباران مدفن دريايي اين شهدا ياد و خاطره رشادت آنان را گرامي مي‌دارد.
در اين آئين فرماندهان ارشد نظامي، مدير کل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان و خانواده شهدا و جانبازان نيز حضور داشتند.