کد خبر 409187
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴

مهراد گفت: رتبه ایران و ترکیه در این بازه زمانی (ماه مارس ۲۰۱۵) با تولید ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله و ۳ هزار و ۹۱۱ مقاله در بین ۱۰۶ کشور تولید کننده علم در جهان فعلا به ترتیب ۱۵ و ۱۸ است.

 به گزارش مشرق، بنیانگذار ISC با اشاره به وضعیت تولید علم ایران در حوزه نانو گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده تا مارس ۲۰۱۵ ایران با انتشار ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله رتبه ۱۵ را کسب کرده است.

دکتر جعفر مهراد بنیانگذار ISC، افزود: شاخص های اصلی علم، فناوری و نوآوری نانو در کشورهای مختلف جهان، پیوسته ردیابی می شوند. بر اساس این شاخص ها رتبه بندی های جهانی و منطقه ای انجام می گیرد و دسترسی به سیاست های کشورها از نظر توسعه علم نانو و فناوری نانو امکان پذیر می شود.

وی افزود: جدیدترین آمار شاخص های اصلی علم نانو و فناوری نانو به ماه مارس ۲۰۱۵ مربوط است. بر اساس این آمار تعداد کل مقاله های نمایه شده در ISI به این شرح است.

رتبه کشور تعداد مقاله
اول آمریکا ۵۵.۸۹۰ مقاله
دوم چین ۴۴.۰۰۵ مقاله
سوم آلمان ۱۴.۹۵۶
چهارم انگلستان ۱۴.۱۹۳
پنجم ژاپن ۱۰.۹۸۶
ششم فرانسه ۱۰.۴۴۹
هفتم کانادا ۹.۶۱۹
هشتم هندوستان ۹.۳۹۳
نهم ایتالیا ۹.۳۷۸
دهم استرالیا ۶.۷۷۲

مهراد خاطرنشان کرد: رتبه ایران و ترکیه در این بازه زمانی با تولید ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله و ۳ هزار و ۹۱۱ مقاله در بین ۱۰۶ کشور تولید کننده علم در جهان فعلا به ترتیب ۱۵ و ۱۸ است.

وی افزود: تا همین زمان، مارس ۲۰۱۵، طبق داده های پایگاه web of science مقاله های نمایه شده در حوزه نانو به این ترتیب است:

رتبه کشور تعداد مقاله
اول چین ۸.۸۲۴
دوم آمریکا ۳.۷۷۰
سوم هندوستان ۱.۹۳۸
چهارم کره جنوبی ۱.۶۰۹
پنجم آلمان ۱.۳۵۴
ششم ایران ۱.۱۷۹
هفتم ژاپن ۱.۱۶۹
هشتم فرانسه ۹۳۳
نهم انگلستان ۷۶۲
دهم ایتالیا ۶۹۹

استاد علم اطلاعات شناسی دانشگاه شیراز یادآور شد: رتبه ترکیه نیز در حوزه نانو با ثبت ۴۰۷ مقاله ۱۹ است.

وی با اشاره به وضعیت اختراعات در این رشته گفت: بر طبق مستندات علمی اداره ثبت نشان های تجاری و اختراعات آمریکا در سال ۲۰۱۴ میلادی وضعیت اختراعات به این شرح است:

رتبه کشور تعداد اختراعات
اول آمریکا ۱۳.۸۱۹
دوم ژاپن ۳.۳۳۷
سوم کره جنوبی ۱.۱۵۶
چهارم آلمان ۱.۰۴۵
پنجم تایوان ۱.۰۲۵

مهراد اظهار داشت: رتبه ایران در همین سال با ثبت ۹ اختراع در میان ۶۹ کشور جهان ۳۱ است. رتبه ترکیه نیز با ثبت ۶ اختراع ۳۳ است. تعداد اختراعات ایران در سال ۲۰۱۳ در علوم و فناوری نانو ۱۲ بود.

وی افزود: همچنین اداره ثبت اختراعات اروپایی نیز در سال ۲۰۱۴ آمارهای زیر را ارائه می دهد:

رتبه کشور تعداد اختراعات
اول آمریکا ۱.۷۲۰
دوم آلمان ۷۵۹
سوم ژاپن ۷۰۴
چهارم فرانسه ۳۹۴
پنجم سوئیس ۲۳۳

چهره ماندگار علمی کشور اضافه کرد: آمار اختراعات ۶۷ کشور جهان در اداره ثبت اختراعات اروپایی قابل مشاهده است. ایران در حوزه نانو تنها در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۱ و ۲۰۱۰ به ترتیب یک، دو و یک اختراع در این اداره به ثبت رسانیده بود. از سایر کشورهای اسلامی، عربستان در سال ۲۰۱۴ چهار اختراع، مالزی دو اختراع، ترکیه دو اختراع ،مصر و الجزایر نیز هر کدام یک اختراع به ثبت رسانده اند.
منبع: مهر