کد خبر 40950
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۸

رييس سازمان پدافند غير عامل کشور تصريح کرد: اگر بتوان در خصوص حمله هکرها و گروه‌هاي غربي به زيرساخت‌ها اغماض کرد اما بايد دانست حمله دولت‌هاي غربي به زيرساخت‌ها تهديدي جدي است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، سردار غلامرضا جلالي، صبح امروز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بيان اهميت موضوع پدافند غير عامل در کشور با بيان اين مطلب افزود: مقابله با تهديدات سايبري، اقتصادي صنعتي و فرهنگي چهار محور کلي سياست‌هاي اين سازمان در سال 90 خواهد بود و اين در حالي است که دشمنان در حال تحريم و تهديد هوشمند عليه کشور هستند و بايد با برنامه‌هاي جديد راهکارهاي مقابله تدوين و اجرا شود.

وي با بيان اين‌که در اين مقطع اقدامات و تلاش‌هاي خوبي انجام شده که اساسي‌ترين آن گنجاندن مفاهيم پدافند در برنامه چهارم و پنجم و تهيه برنامه جامع پدافند غير عامل در برنامه پنجم است، اظهار کرد: در پدافند غير عامل به دنبال اين هستيم که تهديدات را دائم پايش کنيم و اين در حالي است که اين تهديدها بيشتر در حوزه‌هاي غير نظامي، تکنولوژيک بوده و بسيار متنوع هستند.

جلالي با اشاره به اين‌که اين تهديدات مفاهيمي است که توسعه کشور را دچار ناپايداري مي‌کند، افزود: با برنامه‌هاي سازمان سعي در اصلاح اين مفاهيم داريم.

رييس سازمان پدافند غير عامل از برگزاري جشنواره فني و مهندسي پدافند در سال گذشته خبر داد و گفت: تلاش‌هاي جامعه مهندسي کشور براي ايمن سازي زيرساخت‌ها در تمامي حوزه‌ها ارائه شده که محصولات بسيار خوبي از آن استخراج و در اواخر سال گذشته شاهد سياست‌هاي نظام توسط رهبري بوديم که نقطه عطفي براي اين موضوع است.

وي با بيان اين‌که مجمع تشخيص مصلحت با هماهنگي با دستگاه‌ها و متفکرين و علما به صورت اجماع کلي سياست‌هاي کلي را تدوين کردند و اين سياست‌ها توسط رهبري ابلاغ شده، افزود: تکاليفي براي قواي کشور در اين سياست‌ها در نظر گرفته شده که همه دستگاه‌ها بايد به آن بپردازند.

جلالي خاطرنشان کرد: به عنوان متولي موضوع پدافند، دنبال کردن اجرايي شدن سياست‌هاي اجرايي شده توسط رهبري که در 13 بند تنظيم شده را در سال 90 در دستور کار قرار داده‌ايم.

وي با اشاره به اين‌که بايد مشخص شود هر کدام از بندها نيازمند چه مفاهيمي براي اجرا هستند، اظهار کرد: با اين کار مي‌توان برنامه جامعي استخراج کرد و الزامات آيين نامه و نياز به ساختار و روش‌ها در تمام حوزه‌هاي کشور دسته بندي و از طريق دستگاه‌هاي اجرايي اجرا مي‌شود.

جلالي با تاکيد بر اهميت پدافند غير عامل و منويات رهبري در اين خصوص، افزود: رسانه‌ها بايد براي فرهنگ سازي و تشريح مفاهيم بيشتر به اين موضوع بپردازند.

وي محور اصلي را حفظ جان انسان‌ها دانست و تصريح کرد: شناسايي مراکز پرخطر شهرها و اصلاح و تعيين حريم براي آنها از تکاليف ماست.

رييس سازمان پدافند غير عامل کشور با بيان اين‌که تهديد جديد سايبري و رايانه‌اي و اطلاع رساني از تهديدات امروزه جامعه است؛ گفت: فرهنگ سازي و آموزش براي مقابله با اين نوع تهديدات مي‌تواند بسيار موثر باشد.

وي نقش حوزه را در پدافند غير عامل نقشي محوري دانست و افزود: توليد دانش با توجه به اين که مفاهيم پدافند غربي است و نياز به بازنگري و نظر علما دارد و استخراج دکترين پدافند غير عامل از متون اسلامي و نيز آموزش اين علم از طريق حوزه‌ها مي‌تواند بسيار موثر باشد.

جلالي در خصوص منوريل گفت: مترو 18 کارکرد دارد در حالي که منوريل غير از کارکرد توريستي و جابجايي اندک مسافري کارکرد ديگري ندارد ولي اين دو نبايد در مقابل همديگر قرار گيرند.

وي ضمن دسته بندي مراکز به سه دسته حياتي، حساس و مهم افزود: دستگاه‌هاي حياتي و حساس در تهران و دستگاه‌هاي مهم در استان‌ها مستقر هستند و سازمان پدافند غير عامل نيز به عنوان مرکز سياستگذار، هدايت‌گر و کنترلر عمل مي‌کند و همه دستگاه‌ها موظفند يک معاون به سازمان معرفي کنند و اين در حالي است که در استان‌ها نيز 5 درصد اعتبارات به اين مورد اختصاص يافته است.

رييس سازمان پدافند غير عامل در خصوص توسعه آموزش در سال 90 اظهار کرد: در حال حاضر در 6 رشته حدود 500 بسيجي در مقطع ارشد در حال تحصيل‌اند و 4 رشته پدافند غير عامل در حوزه پزشکي، آموزش دفاع سايبري، امنيتي انرژي و مديريت پدافند غير عامل و امنيت ملي براي مديران نيز اضافه مي‌شود که بانوان نيز مي‌توانند در اين رشته‌ها تخصص بگيرند.

وي از جذب دانشجو در مقطع دکترا در سال گذشته خبر داد و افزود: اين کار براي اولين بار در استان قم انجام شده و توسعه آموزش و همچنين آموزش از راه دور در دستور کار امسال قرار دارد.

جلالي در خصوص توسعه اطلاعات و علميات گفت: مانورهاي آمادگي براي ارتقاي توانمندي‌ها نيز انجام شده است.

وي با بيان اين که نتايج جشنواره فني مهندسي امسال براي اولين بار در 77 جلد آيين نامه فني مهندسي منتشر مي‌شود، اظهار کرد: بيش از 80 کتاب علمي نيز در دست چاپ داريم.

رييس سازمان پدافند غير عامل کشور از راه‌اندازي مرکز امداد رخدادهاي رايانه‌اي در سال گذشته خبر داد و گفت: تمام تهديدات سايبري در اين مرکز رصد و دنبال مي‌شود ولي اين مراکز بايد توسعه يابد.

وي با بيان اين‌که برگزاري مانورهاي سايبري در سال گذشته در اتحاديه اروپا براي اولين بار نشان از دنبال کردن جنگ سايبري است، افزود: تمامي دستگاه‌ها بايد راه حل مقابله را بشناسند و امسال اين امر بايد گسترش يابد.

جلالي با اشاره به نامگذاري امسال به نام جهاد اقتصادي خاطرنشان کرد: گاهي قدرت نظامي عليه نظام کار مي‌کند که مشخص است اما موقعي که با قدرت اقتصادي جنگ شروع مي‌شود زيرساخت‌ها مورد تهديد است فلذا تلاش و همت و هوشياري بيشتري مي‌طلبد.

وي با بيان اين‌که هدف جنگ اقتصادي، تضعيف مولفه‌هاي اقتصاد است؛ اظهار کرد: بايد ضمن کاهش و رصد تهديدات با مشورت متفکرين اقتصادي کارکردهاي مختلفي در حوزه مردم و دستگاه‌ها تدوين کنيم تا تاثير اقدامات دشمن را بکاهيم و از بين ببريم.