یک شبکه خبری آمریکایی در گزارشی نوشت: ایران در خاورمیانه یکی از قوی‌ترین ارتش‌ها را دارد و تنها کشوری است که از لحاظ قدرت و نظم با ارتش‌های ترکیه و نیز (رژیم) اسرائیل قیاس می‌شود.

به گزارش مشرق، «فرد پلیتگن» خبرنگار شبکه خبری آمریکایی «سی‌ان‌ان» چند روز قبل در گزارشی از تهران تحت عنوان «ارتش تاثیر گذار ایران» به بررسی وضعیت ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

گزارشگر سی‌ان‌ان در آغاز گزارش خود گفت: «ایران یکی از بهترین ارتش‌های جهان از حیث روحیه نظامی‌گری را دارا است. ارتش ایران از حیث پرسنل نظامی دارای پانصد هزار  نیروی نظامی فعال و نیز  همین تعداد نیروی ذخیره است.»

 گزارشگر سی‌ان‌ان سپس با اشاره به مشکلات فراروی ارتش ایران گفت: «مشکل بزرگ ارتش ایران بهره‌بری از تجهیزات نظامی قدیمی و عدم  دسترسی کامل به فن‌آوری بروز دنیا به خاطر وقوع انقلاب اسلامی در سال 79 میلادی و اعمال تحریم‌ها است.»

فرد پلیتگن در ادامه با اشاره مستقیم به بخش هوایی ایران گفت: «در این بین بخش هوایی ایران ترکیبی از چند فن‌آوری آمریکایی از قبیل هواپیماهای اف _14  فانتوم اف _ 4 و نیز هوایپماهای میگ _ 29 روسی را در اختیار دارد. البته این کشور موفق شده است چند نمونه جنگنده را بر اساس مدل آمریکایی (نسخه‌های چند سال قبل) بسازد و در برخی از آن‌ها حتی تغییراتی ایجاد کند.»

خبرنگار شبکه خبری سی‌ان‌ان در ادامه گزارش خود تصریح کرد که استفاده ایران از تجهیزات قدیمی دلیلی بر ضعیف بودن قدرت نظامی این کشور نیست بلکه در نقطه مقابل ایران یکی از منظم‌ترین و نوآورترین ارتش‌های جهان را دارد.

فرد پلیتگن در خاتمه گزارش خود گفت: «ایران به ویژه در سرتاسر خاورمیانه یکی از قوی‌ترین ارتش‌ها را دارد و تنها کشوری است که از لحاظ قدرت و نظم با ارتش‌های ترکیه و نیز (رژیم) اسرائیل قیاس می‌شود.»

 در همین زمینه نیز چند روز قبل یک وبگاه تحلیلی آمریکایی در گزارشی با اشاره به توانمندی صنایع موشکی ایران موشک: ایران به مدد مهندسی معکوس توانسته موشک‌های قادر را با برد 300 کیلومتر تولید کند. ایران چندی پیش از تولید انبوه موشک‌های ضد کشتی «قادر» خبر داد.

به گزارش وبگاه تحلیلی«آین نیوز»، گفته می‌شود این موشک بردی برابر با 300 کیلومتر دارد. هرچند که طراحی چنین موشکی جدید نیست اما به نظر می‌رسد این جنگ افزار آخرین دستاورد ایران در تولید انبوه نمونه موشک‌های چینی«کرم ابریشم C-802» که ضد کشتی است، باشد.

بر اساس این گزارش، ایران در سال 1995 سفارش این موشک‌ها را به چین داد اما این کشور به خاطر فشارهای بین‌المللی تمام سفارش‌های ایران را  ارسال نکرد. در عین حال چین در برابر تلاش‌های ایران در مهندسی معکوس ساخت این موشک سکوت کرد. این کشور با خرید نفت از ایران و کمک به بخش انرژی اعتراضی به مهندسی معکوس ایران نکرد.

این وبگاه تحلیلی در بخشی دیگر از این مطلب نوشت:ارتفاع موشک قادر  6متر و وزن آن 164 کیلوگرم و با کلاهک جنگی 360 پوندی است. حداکثر برد موشک قادر 120 کیلومتر می‌باشد و 250 متری در ثانیه پرواز می‌کند.ایران در سال 2011 موفق شد برد این موشک را به 200 کیلومتر ارتقاء داده و همچنین سامانه هدایت شونده آن را نیز بهتر نماید.آخرین نسخه موشک قادر دارای 300 کیلومتر برد و دارای سامانه هدایت شونده موثرتری نسبت به نمونه قبلی است.

این وبگاه آمریکایی در خاتمه نوشت: موشک ضد کشتی قادر ساخت ایران برای استفاده در کشتی‌های جنگی و نیز کامیون‌های پرتاب کننده و حتی هواپیما آماده پرتاب می‌باشد.
منبع: فارس