کد خبر 411513
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۴

فضاپیمای مسنجر ناسا روز پنج‌شنبه (دهم اردیبهشت) پس از مدت‌ها پرده‌برداری از رازهای عطارد، سرانجام با برخورد به سطح این سیاره، خودکشی کرد.

به گزارش مشرق، این کاوشگر طی بیش از چهار سال دمدارگردی‌حول عطارد، دیدگاه‌های بی‌سابقه‌ای درباره مشخصه‌های این سیاره از جمله ترکیب، ساختار و ماهیت مگنتوسفر آن ارائه داد.

مسنجر که سوخت پیشرانه‌اش به پایان رسیده بود و در گرانش خورشید رها شده بود، انتخابی به جز پایان دادن به عمر خود نداشت. در زمان برخورد با عطارد، این فضاپیما نسبت به زمین، در سمت دورتر سیاره قرار داشت و بنابراین، تیم ماموریت که سال‌ها هدایت فضاپیما را بر عهده داشت، قادر به مشاهده این برخورد نبود.

مسنجر با سرعت 14 هزار کیلومتر به سطح عطارد برخورد کرد و دهانه‌ای به قطر 16 متر را به عنوان گور خود کند. سیاره عطارد از دهانه‌های برخوردی زیادی پوشیده شده است، اما دهانه ناشی از برخورد مسنجر بسیار مورد توجه دانشمندان خواهد بود.

قبر این کاوشگر می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر از میزان فرسایش فضای سیاره کمک کند که مواد درخشان را به رنگ تیره درمی‌آورد.

دانشمندان با در اختیار داشتن 270 هزار تصویر که مسنجر طی عمر عملیاتی‌اش مخابره کرده، گنجینه ارزشمندی را برای ادامه تحقیقاتشان درباره این سیاره در اختیار خواهند داشت.

کاوشگر 450 میلیون دلاری مسنجر در اوت 2004 به فضا پرتاب شد. مسنجر تنها کاوشگری است که تاکنون در مدار عطارد گردش کرده و دومین فضاپیمایی است که از فاصله نزدیک به بررسی داخلی‌ترین سیاره منظومه شمسی پرداخته است. کاوشگر مارینر 10، سه‌بار در سال‌های 1974 و 1975 از کنار عطارد گذر کرد.

مسنجر در طول مأموریت خود در سیاره عطارد به دستاوردهای بزرگی دست یافت. برای مثال، مشاهدات این کاوشگر به دانشمند در ساخت بهترین نقشه‌ها از عطارد کمک کرده است؛ همچنین مسنجر، وجود ترکیبات آلی حاوی کربن و یخ آب را در دهانه‌های همیشه سایه‌دار قطب‌های عطارد تائید کرده بود.

احتمالا برخوردهای سیارکی و دنباله‌دارها، باعث انتقال آب و مواد آلی از مناطق خارجی‌تر منظومه شمسی به عطارد و سایر سیارات صخره‌ای نزدیک به خورشید مانند زمین شده‌اند.
منبع: ایسنا